Dec 5, 2011

Nak sangat makan durian..makan sampai pening

Penangan hari2 merengek2 kat along sebab nak makan doyan
ari2 nak doyan ..
Akhirnya along belikan lah 
kat tempat biasa kitaorang selalu beli 
aku bukan lah selalu makan durian nie..rasanya taun ni , baru ler dpt makan kot..

Ini pun sebab aritu g umah cousin aku , masa tu aku demam..
tgk mak , maklong ngn anak2 sakan layan doyan.
takleh jadi nie..itu yang ari2 merengek suh along beli


 Along tengah bz pilih durian
 iniler doyannya rm10 dapatlah 2 bijik
murahkan , lepas tu isi dia boleh tahan lak tu..besau lak tu buah duriannya 
kira memang berbaloi lah ,
sebijik kitaorang kongsi 3 orang makan 
lagi sebijik aku sorang2 je makan 
lepas tu pening kepala satu ari..

keesokannya kereta 2 hari bau durian 

sebenarnya along belanja durian ni ada makna
dengan syarat ,aku tak ajak dia pergi tengok ombak rindu
cukuplah sekali aku ajak dia tgk citer Twilight : Breaking down yang agak slow kali nie
kalau nak ajak sekali lagi tengok citer cinta2 ni ..memang idak ler kata along 
Tapi nanti citer Mission Imposibble wajib tonton..
siang2 asyik cakap..nanti booking tau ..

Sekarang hari2 dok layan lagu ombak rindu
sangatlah menyentuh jiwa betul lagu nie

sambil buat entry , sambil dengar lagu ombak rindu
sambil terliur lak nak makan durian lagi
.

9 comments:

eT said...

terliur tgk durian tuh...
kene carik gak pasni...

Dalila Hamid said...

dela krg sgt mkan durian.. tpi suami mmg suka mkan smpai pening!..hhee

Neeza.Areef said...

klu ada tu mkn je kty...pening blkg cte..hehe

Deqna said...

teringin sangat nak durian.. hari dpt tu makan seulas jer.. sbb batuk..nak makan lebih2 asben marah pulak.. huhu...

wantie said...

hehehe.. masa peknen ritu makan doyan sampai nak gila. sekarang dah tak berani nak makan doyan takut badan nek bam bam

Anamarza said...

demi durian tak tgk ombak rindu pun tak pa ya...

sW33tdARLiNG said...

semalam pun lalu kat gerai durian mmg ada jual 3biji rm10.. sedap makan yg kecik2 gitu sbb dpt rasa banyak jenis

rasp said...

tingin plak i nak makan dorian...
SH pun dah ckp tak mo layan i tgk ombak rindu...
huhuhuhuhu...

Kamariah Awang said...

Durian dan ombak rindu... sama2 popularlaaah.... hihi...