Nov 2, 2011

Pratonton Alamak Toyol bersama artis MIG

Tarikh : 1 November 2011
Waktu : 8-00pm -11.30 pm
Tempat : MBO Subang Parade Subang Jaya
Filem komedi seram ini dibintangi oleh Along Cham, Angah Raja Lawak, Adeline Tsen, Hamid Gurkha, Alex Yanz, Tyzo Tuah (Tuah Zoqarnain) dan ramai lagi
Ada ramai artis yang terlibat dan juga artis MIG.
Tapi malas ler pulak nak snap2 gambar.




Sinopsis Alamak Toyol:
Bermula dengan Pak Umar yang pergi berjumpa bomoh
nak dapatkan toyol untuk cepat menjadi kaya ,
lepas tu Pak Umar beli toyol yang paling murah ,
dari macam2 jenis dan harga toyol
Tapi tiba2 Pak Umar taknak lak toyol yang dia dapat tu ,
cuba kembalikan kepada bomoh..tapi mengikut perjanjian , Pak Umar kena bela 2 tahun baru boleh pulangkan atau kasi kat orang lain Toyol tu .
Sepanjang perjalanan cari tuan toyol baru..
macam2 kisah lawak yg terjadi ,
Pak Umar terjumpa 2 orang budak yang kerjanya
merompak jer iaitu Fakhrul dan Kudin

Selebihnya kena tengok sendiri.

Paling aku suka , watak Hamid Gurkha, still menten lagi pakcik Hamid berlakon.

Aku kasi 2.5/5 
Firdaus kasi 3/5  

.

12 comments:

mama tisya said...

ler tk amik ke gmbr ngan artis..hehehe

ct rahani said...

tgk gazet citer ni kt tv cam kelako jer.. nk cari cd la nanti.. nk tgk kt wayang x mimpi la rasanya.. hehe..

cheqna said...

malas nak g pawagam..jauh..
hahaha

Cik Ecah said...

hehe akk dah g wayang kat subang parade eh...ok x??

Neeza.Areef said...

sket je rating kty bg..x best ke

masviona said...

lamanya tak jupe n tgk fir....:)

sW33tdARLiNG said...

tak berapa best erkk citer ni?

erienz said...

akk bg 2/5 mcm x bestje...beli cd jelah..

eLLy said...

bebudak mesti suka layan cite nie :p

lieyalatif said...

sesuai ni nak bawk anak2 gi nonton ni kak...dah lame lieya tak masuk wayang...mane nak sumbat si gedek2 dayyan tu ekeekekeke....

Cik Wanie Ghani said...

x brapa best ke kak citer nie?

CuTeMiUt78 said...

eemmm tak brapa best ke kak.. eemmm tarikh tu.. 2010 ke 2011 kak