Nov 15, 2011

Keputusan Periksa Akhir Tahun



Semalam pergi ambil reportcard kat sekolah Fir
Datang sekitar pukul 1.30 pm , ingat awal ler sangat 
sekali hamik ..berderet kete..nasib dah rezeki dapat parking kat tepi pintu pagar utama..kalau tak jenuh ler nak jalan kaki bakar lemak ..dah ler nak kena panjat 3 tingkat pulak lepas tu 

sampai2 jer , nampak fir terintai-intai cari mamanya 
alor sian ,anak mama..andai ler mama datang lambat camner ler kan ..
sebabnya sapa yg dah sign reportcard , boleh bawak anak2 balik 
bayangkan lah anak2 yg makpaknya datang lambat..katalah datang pukul 4..rasanya tinggal dia jer..kot..
nasib mama tak buat fir camtu..kalau tak sadis je sorang2 dalam kelas..

Keputusan akhir tahun fir 
mendatar je ngn result pertengahan 
dari 10 subject fir dapat 8A,1C,1B
keputusan keseluruhan , fir dpt no 12/35
kiranya kalau utk upsr fir dapat 4A1C

Yang C tu maths, nampaknya fir nie kena buat latihan banyak2 lagi nie
Yang B tu pulak muzik..muzik takper ler ..mama pun tak kisah sangat 
oh yer masa ari kanak2 aritu , Firdaus ada buat persembahan solo 
dia nyanyi lagu Hazama (Pokok) ,diiringi back up singer
Tapi ralit sikit , sbb takdpt nak rakam ke atau snap gambar pun 
Tak sangka pulak Fir ni berbakat nyanyi , lepas tu berani pulak nyanyi depan orang ramai 

Apapun , mama bangga jugak ngn fir cuma maths tu kena improve lagi..


17 comments:

Neeza.Areef said...

mane yg kurang leh baiki kan kty..mane2 bakat yg ada kena bg chance la kt dier..

sweethOneY said...

Rasa nak nangis dulu kalau waktu amik report card mak ayah dtg lambat. Heheee

Pepel BoNda AmaNi said...

insya-allah pasti ada kemajuan fir nanti...

mEiZ SHA said...

alhamdulillah..:)
tahniah yang..

wahida said...

wah fir, ada bakat menyanyi rupanya...nyanyi lagu pokok lagu feveret auntie tu...nak gak dgr suara fir ni..

tahniah fir, cemerlang dah tu...nnt bykkan latihan maths yer...

keep up the good work!!

lieyalatif said...

tahniah fir!! kire memberangsangkan kak result fir nie.....sejuk perut akak.....

betul ckp akak, sian kalo dtg lambat2....terjenguk2 cari mak dah sampai ke belum.....sedangkan org lain dah selamat boleh balik umah huhuhu

Dee said...

wah..bagusnya keputusan fir..sapa kata kemas tak baguskan kty..hehehe..

cheqna said...

wah..tahniah fir...
takpe kak...masa masih ada untuk tingkatkan dalam pelajaram math tu..=)

wantie said...

sebagai ibu ni kita kena selalu bgi semangat kat anak anak agar dorang lebih study hard and smart.

Hari sabtu ni,Amirul plak adapenyampaian Hadiah. Mcm biasalah Amirul tu since last year no 3. jer tempat dia.

KSWSK said...

tahniah for sbb dpt 8A..bkn senang tu

saleha_izlea said...

fuyohhhhh..nyanyi tu fir...cayalah...ada bakat tu k.ty...nak asah ke nak biar jek? hi..hik...

yan said...

lepas tu sibuk hari penyampaian hadiah lak.. anak2 tgh berrsemangat ni..

Eye_nee said...

Boleh usaha lagi ni T...

Softtouch [Hanim] said...

keputusan fir sgt cemerlang kty....bagusnya result dia..kalu sy mesti sy dah hepy sgt...gud joc fir! teruskan ok

kty, gud luck utk anak akak yer..semoga dia mnjwb pekse ngan tenang n dpt keputusan yg cemerlang...aminn

erienz said...

teringt zaman kecik2 dulu, mak datang ambik report kad, balik siap...bawah 80 rotan...

Queen said...

great..tahniah..pencapaian yangbaik Fir..

math tak de ape..kecuali latihan..banyak latihan..insyaAllah.. =p

rasp said...

congrats fir...
mmg membanggakan keputusan tu...
maths, bykkan latihan jer...
insyaAllah ok ler nanti...