Nov 21, 2011

Jauhnya Kenduri

Semalam lepas je subuh terus gerak ke Pahang , Felda Sg Retang 
Ke rumah makcik aku ,sebab cousin aku kawin 
Tapi nasib kali nie , bukan aku yang drive , ada along sekali 
oleh kerana jarang bawak along kan , jadiknya kecoh ler cousin2 aku kat sana 
aty datang ngn sapa , timbul sikit kekeliruan disitu ..nasib along tak dengar..kecik ati kawan kang..huhuhuhuu
Tapi kalau ngn along dia..dia slow bersopan santun sikit di jalan raya , 
lain sikit dengan aku ..tak sopan langsung, tapi masih berhati-hati tau !

lepas tu satu lagi kejadian masa kat kenduri 
tertiba sorang awek , sapa aku ,
acik..acik ni mak izatie eh @ akak , anak sulung aku 
aku pun yer kan lah ..aah kenapa ..kau sapa ..
dia kata lah ..nama saya sekian2..saya ada datang umah acik aritu 

Acik datang sini kenapa ?
aku jawab lah ..ini rumah makcik aku , yang kawin cousin aku 
sekali awek tu pun cakaplah ..eh saya pun , ini rumah pakcik saya..yang kawin pun cousin saya 
sudah..dalam ati aku ..sedara ke ni ..

lepas tu awek tu panggil mak dia 
bawak jumpa aku ngn mak aku , 
mak aku cakap ..mak aku kenal jer
sekali mak awek tu pun cakap lah , dia ngn mak aku sepupu ,nenek mak ngn nenek mak awek tu adik beradik , jadik aku ngn awek tu 2 pupu , jadik maknanya akak pada kawan dia tu , akak kira anak buah ..amik kau pening tak pening lah..

lauk kat umah kenduri semalam adalah sangat sedap..
puas hati lah jalan jauh ..nak dekat 4 jam baru sampai , puas hati makanan sedap ..
tapi tak snap banyak gambar pun 2 -3 keping jer pun ..

Untuk pengantin lina & suami 
kty doakan semoga bahagia selamanya ..




9 comments:

mama tisya said...

kemain pengapit posing

lieyalatif said...

cantik pelamin pengantin kak...sweet kaler die...

tu le kakty, kdg2 gi majlis kawin gini laa terjumpe sedare yg selame ni kita tak tau ade ikatan saudarenye heheehehe....

Queen said...

pening..haha..tak paham walau dah baca 2 3 kali..hahha

wantie said...

Bila time kenduri kendara ni la kita leh jumpa sedara mara yang jauh jauh.

Berbaloi baloi la bila berjalan jauh pas tu plak dapat makan sedap..

Pepel BoNda AmaNi said...

wah pengapit pun hapening....loiiikkkeee

Kamariah Awang said...

Alhamdulillah... sapelah sangka, rupanya bersaudara...
Merahnya pengantin mak ngah.. Hihihi...

rasp said...

dah lah food sedap...
dapat jejak kasih plak tu kan....
mmg berbaloi2 ler tu...

wahida said...

sekali bersedara lak ye kak...mmg kecik dunia ni kan...


pengapit sikit punya happening...best...

kakyong said...

cantiknya baju pengantin..