Sep 22, 2011

Rest House Akasia di Sungai Besar

Hari tu balik kampung ..kitaorg stay kat rest house yang diberi nama 
Rest House Akasia Suria Sungai Besar 
Jarak dari rest house dari kampung kty hanya dalam 6-7 km..maybe tak sampai pun

Kami sampai awal sekitar pukul 12 pm..Alhamdulillah owner rest house iaitu En.Ismail 
tak kesah kami nak masuk awal pun , syukur sangat ,jadik leh berehat dulu ,sebelum balik kampung..
En.Ismail pun adalah seorang yang sangat peramah dan berbudi bahasa gtu..senang berurusniaga dengan beliau .

Antara gambar yang kty sempat snap ..itupun dah nak balik baru ingat nak snap 
 luar rumah


 ruang tamu

 dapur yang ada macam2 kemudahan 


ini bilik no 2, bilik ada 3 semua pun lebih kurang je besar

Fully furnished

Lokasi: PT 8 7264, Taman Purnama 2
45300 Sungai Besar,Sel.
****WIFI INTERNET READY**** (24 HOUR)
*** Sila bawa laptop..untuk melayari internet sepanajang masa

Rest House AKASIA SURIA SUNGAI BESAR
Berhampiran Pusat Bandar Sungai Besar (3 minit Ke Pusat Bandar)
1 unit;
** 3 bilik tidur (aircondition bilik utama, kalau letak semua bilik lagi syiook )
** 2 bilik air
** ruang tamu beserta perabot dan TV LCD serba lengkap
** kipas ( di ruang tamu & setiap bilik )
** Televisyen LCD ruang tamu serta di bilik utama dan 20 inci TV berjenama setiap bilik
** Astro-
** Kemudahan kerusi urut seluruh badan OGAWA (ni memang syiok layan..penat gotong royong kt umah kenduri..leh berurut)
** Peti Sejuk
** Mesin Basuh (x tau ler aritu nak guna..tak leh pun..rosak ke..kitaorg yg tak reti guna)
** kemudahan memasak kabinet serba moden, beserta kelengkapan masakan . Rumah dilengkapi perabot dan ruang parking berbumbung serta kemudahan lain-lain akan disediakan mengikut keperluan.
** Minuman disediakan kepada tetamu yang menginap.

**kemudahan lain akan dinaik taraf mengikut keperluan & permintaan
selama saya duduk kt umah tu..saya kira semuanya okeh .. cuma kena selalu buat housekeeping je..baru lagi selesa, dan ditambah aircond utk 2 lagi bilik..baru syiok..yang lain ..semuanya okeh..rumah besar..sesuai utk family yang besar..

tapi aritu kitaorg hanya 4 org je..satu malam tu mak tido kg., 
jadik aku 3 beranak je..semua ketakutan..semua tido satu bilik.kat bilik utama..

apa pun terimakasih utk En.Ismail atas layanan yang diberikan .


sapa yang ada nak sewa sila contact
012-2543601. Atau Rosnani 012-2978601 Kadar sewa semalaman rm150 ...mingguan RM 100..sehari



27 comments:

sweethOneY said...

murah je ek kak. rumah rm150 semlm

nabilah_2908 said...

kerusi urut tu yg best.... ;)

bayaran dikenakan mcm mana...ok la eh..? :)

KSWSK said...

skang kat sg beso tu dah byk homestay kak..selang sebuah umah abg wa ada 1 gak...

NzA said...

murahnya sewa.....mmg berbaloi2.

Lyn Yusoff said...

murah & cantikkk!!!

Eazy Izzuddin said...

wah..
kat situ ada rest house ea..
tak tahu pula..
xD

JOm join contestku =D : Contest Annouced! Mak Aih! Contest Blog Eazy Izzuddin ?!

Neeza.Areef said...

cantik..terbaek lah homestay gini..

mummysyafie said...

cantik homestay ni kak..serba serbi ada.

NM02 said...

siap ada kuih raya lagi tu....

Dee said...

cunlah..dh rasa mcm duduk rumah sendirikan..

eLLy said...

Wow cantik .. memang mcm home sweet home! murah pun murah

sW33tdARLiNG said...

bestnya dapat umah cukup lengkap camtu...

Redbloodsnow said...

wahh..best. sygggg arr jauh :(

lieyalatif said...

selesa sgt laa kak ty....kemas n cantik jek..harga pun sgt2 berpatutan lah kak ty

Ati Masrif said...

pandai orang kita tu berniaga
dari di sewa bulanan bukan
untung sgtkan...

kalau ke sana bolehlah
nak cuba :)

ct rahani said...

wah syoknya ade kusi urut.. penat2 leh urut badan..

nmpak luas dan selesa la rest house ni kak.. x rugi kuarkan duitkan.. hehe..

eMMe said...

sis, mai la umah saya...tak yah segan2....hehehe... nnt emel saya emme81@gmail.com, saya kasi address..

Azueriena Norash said...

cantikkk....rumah pun nampak selesa...

Umi_Aliesha said...

cantiknya dia hias rumah...kerusi urut la yg specialnyer..hiks...

Lina said...

mcm umah sendiri lak rasanya dgn perabot yg agak byk jg

Pepel BoNda AmaNi said...

best jugak kan dapat stay kat rest house....

Yan said...

tula yg beshnye duk rest house berbanding hotel.. yan pun sejak adik ajar duk resthouse kat melaka tu lenkali nak travel mmg cari resthouse je.. murahpun murah.. pastu leh sumbat ramai2..

kakty thanx bg tunjuk ajar psl tukar url tu... yan dah balik ke url lame.. tq

sweetfiza said...

siap tlong promote lg ye ,,, : )

nUR_rOsALiNdA said...

Murah la tu kan kak..RM150 utk semalam..3 bilik lagi..Tapi bersih tak kak? Puas hati tak tahap kebersihan dia..Wahhhhh!!! Soalan dah cam hape jeks kan??

zh-ena said...

MURAHNYA KADAR SEA DIA KAK ATTY

alinac lover said...

waa best la gitu.. rumah pon tgk slesa je

Softtouch [Hanim] said...

lengkap sgt kty rest house dia..selesa sgt...siap ada kerusi urut tu....kelasssss