Sep 6, 2011

Pengalaman beraya di Sri Perdana Putrajaya

Tahun ni tah apa mimpi kitaorang 
boleh pulak terjah Sri Perdana , pada sapa yang tak tau ..rumah perdana menteri gtu

masa sampai umat punya lah ramai 
gigih beratur ..

.


kitaorang pun sambil beratur tunggu turn 
yelah kita sapa pun..tak payah beratur kan..kalau vvip leh ar citer 
jadiknya sambil beratur tunggu turn sambil berposing gtu

pengantin buruks

pengalaman..sebab cocer panas..tapi kadang berangin
boleh lah ..
tapi aku idak ler lama sangat beratur 
sbbnya ramai orang potong queue,
udahnya line yang aku beratur itu idak ler bergerak2
dalam keterpaksaan , aku pun ajak ler anak2 
potong queue gak
sbb nya kalau idak potong , mau sampai raya 30 ari ..pun tak abis kot beratur kat situ
yang askar2..polis2 bantuan..
ilang g mana tah..tak nampak org potong queue.

time ni dah kat dalam sri perdana

apa pun 1st time beraya di SriPerdana
kasi pengalaman kat firdaus
tapi bila tanya , fir nak pergi lagi tak ?
taknak dia jawab

takyah g umah perdana menteri pun 
boleh je dapat rm5 hengget
isshh..tak baik tau 
kita beraya , untuk saling kunjung mengunjung 
bukan nak duit raya 
tapi anak2 sekarang ni advance 
asik nak duit raya..

layan gambar2 sekitar masa kami kat sana 







nie masa kat umah bos along ,puas ajak fir bergambar 
dia taknak sibuk kira duit raya
.
cocer sangat panas..sampai sepet mata
.
.

25 comments:

alimaz kembara terasing said...

hamboi kakty sakan raya sampai rumah YB....

ZanaNordin said...

he he he he...bebudak sekarang kak..
advance...siap minta tu...
jgn kan firdaus....Batrice yg umur 4 tahun pun dah pandai mintak kak..

takpe...pengalaman tu kak

pRincESs_N said...

haha...rm5 tu mcm sikit jek tuk budak2 skg kan..apetah lg rm2...yg pokai kita2 lerr...

gamba kty gn akak duduk senget tu cm kembau..

cikbedahlaser said...

kalau dtg istana negara pon sama gak nasib nye.. org berebut2... ade sorg budak masa sy bg duit raya die jerit.. ala 5ringgit je... mak die marah... segan mak die dgn sy...
well... rasa nye tu je limit duit raya.... x leh bg lebih...
kty ade dpt kuih raya ke pergi umh PM?

Lyn Yusoff said...

dpt ape dlm kotak tu kak??

rasp said...

wah mak & anak dara pakai baju sama...
gorjes....syabas kat u sis...dpt gak beraya kat situ :)

eMMe said...

amboi.....cantik sungguh baju kak Atty kite nih..selamat hari raya Sis, heeee~

NM02 said...

gambar last kelakar... hehehe

Cho Zila said...

cantik baju raya... kitapun teringin nak gi tapi husband kata gituler payah ramai orang.. tapi tuler teringin nak merasa jer... leh amek gambar bagai...

CuTeMiUt78 said...

selamat hari raya aidilfitri kak.. maaf zahir batin ya... alahai.. sempat gak akak gi umah PM... kira merasa gak tu.. maakkkk aaaiihhh cocer panas nya kak...smpi sepet mata ya kak... tu la kan.. bebudak sekarang ni... pandai demand tu.. bagi duit raya 2, 3 ringgit.. ckp skitnya.. eemmmm pandai je kan..

Lina said...

hehehe sanggup ek kak ty beratur tu tp apapun pengalaman kan...merasa gak beraya umah pm walaupun sekali

Nurhayati said...

yati xpernah beraya umah2 menteri ni, takde kesempatan pun.

kaktyyyyyy, yati suka baju akak. lawa la. seyes tau suka!!!

Cik Puan Zura said...

hehe kak..agaknya dia letih menunggu tu..agak kecewa dapat 5inggit...budak2 kalau raya memang duit yang diingatkan... sama la time saya kecik2 dulu...duit raya punya pasal, umah org x kenal pun sanggup redah

ikiqzana said...

cantik nyer pic sis ngan en.abg tu.. sweet bangat. color baju raya pon cantik.

selamt hari raya sis.. maaf zahir & batin dari zana sekeluarga.

sW33tdARLiNG said...

rasanya 2x gak saya beraya kat umah PM... 1st time mahathir dulu.. dapat salam tp tak sempat nak snap, laju sgt orang lain nak bersalam jugak

ct rahani said...

Selamat hari raya k.thy.. merasa gak beraya umah menteri.. pengalaman tu.. hehe..

Ms.Lilies said...

kakty ngan akak mcm adik beradik je ha :)

Softtouch [Hanim] said...

betul, pengalaman tu...sy mmg xpernha p rumah perdana menteri ni...

cntiklah kty, mana ada pengantin buruks..cntik bj kty...

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

MrS. F!zA said...

perghhh siap gi beraya rumah Pm..

yelah PM kena bg utk ramai tetamu tu yg dia kasi rm5 je..ekekeke

pengalaman tu beraya rumah dia..

sweethOneY said...

wahhhh sedondon dengan akak. sweet !

mEiZ SHA said...

heheheh
comel ..:)

wahida said...

kak, kenapa tak snap byk2 gambar rumah PM? hehe..teringin nak tgk umah dia..


baju raya akak cantik la...

Umi_Aliesha said...

amboi..sakan...takde dpt bekalan biskut raya ke?

Pepel BoNda AmaNi said...

bestnya kak..seumur hidup eida xpenah pegi beraya umah2 VVIP nie....