Sep 9, 2011

Diary Sebelum Hari Raya

Rata-rata bila melawat belog orang lain , ada diary hari raya
jadiknya kty jeles jugak nak berdiary raya bagai ..
macam ler meriah sangat
hari raya nya ..padaahaall nan hado

kita citer persiapan sebelum raya dulu :- 


start cuti raya
sabtu 27 ogos , 
buat pe ye aritu
duduk rumah..sajer..sbb along cuti
lepas tu ada ler jln2 sopink mall..


Ahad 28 ogos
Along kena keje fulldays..disebabkan rakan sekerja lain yang sudah mula bekerja
dan hanya along sajer yg tidak pulang ke kampung

jadi sbb taknak kasi boring
 aku g nilai 3 , mencari tudung ngn akak ngn firdaus
sambil tengok kot ada yang berkenan di mata dan cukup baget

Balik dari nilai , g saloon , teman akak buat rambut dan treatment rambutnya..jenuh..menyampah..lenkali sapa2 nak i temankan dia buat rambut..harus beli kan kty baju sepasang..baru terubat hati yg lara.

malam lepas berbuka , g jalan2 kat Pkns Billion
dan akhirnya aku dapat baju merah idaman hati
tapi ini bukan lah baju raya , ini nak pakai masa kenduri kat kg nanti nextweek..
dari Billion g jalan lak ke Bazaar Icity jalan reko..rembat tudung ala nak kasi sedondong ngn baju merah itu
complete pencarian

Isnin
29 ogos
Pagi2 g kubur arwah abah dulu dgn akak , lepas tu g umah mak..
niat dihati nak nolong emak ku masak..sekali ,sampai2 mak dah settle pun masak ..
masa tu awal lagi sekitar pukul 11 pagi..cekap tak cekap mak ..aku masak..

lepas berbuka balik umah sendiri
kemas apa yang patut..kali ni kita kemas bilik , bilik nak raya jugak
tukar cadar baru , tukar langsir baru ..

Pukul 12 Am (Kiranya dah masuk hari raya,1st day raya )
along balik kerja..bagi dia rehat jap..
lepas tu kitaorang gerak ke jalan Tar..
nasib kami mmg dah ada tempat nak parking setiap tahun , kt opis along keje ..
Tapi takde benda yang menarik sgt..beli samping & songkok fir lepas tu beli baju raya untuk aku dan tudung raya utk dipadankan dengan baju yang baru di beli , Total baju raya untuk tahun ni yg pada mulanya kononnya taknak beli , cuma 4 pasang saje..tapi baju aku bukan lah mahal2 pun ..semuanya murah2 je.

Kitaorang sampai rumah balik sekitar pukul 4 pagi..
pasal hariraya nanti kita citer kedian..

.

7 comments:

Joy said...

blog kan diary raya sbg kenangan kan..leh bc kemudian hari ;)

eLLy said...

amboi sampai ke nilai 3 mencari tuduing :p

lieyalatif said...

4 pagi kak...gile la kak..tak penat ke kak...dgn nak beraye plak tu....tapi mmg syok dpt gi jalan tar mlm raye kan kak...org kate meriah....

Ms.Lilies said...

saya standard kak tetiap thn bj kurung beli 2 je...ater bkn pakai slalu pun kan...dok umah je hehehe

Pepel BoNda AmaNi said...

eida 27/8 tue balik kedah....pastue memang full of xtvt la...kat kampung...

Hayati Buya said...

Selamat Hari Raya
:)

Redbloodsnow said...

raya zie lk tahun ni agak suram ar. nape entah takde feel raya sgt tahun ini :(