Aug 25, 2011

lemang + rendang

sudah tukar langsir raya ..tapi langsir adalah tahun lepas punya 
rumah pun sudah dicat baru..
kaler ..adalah kaler tak logic..rumah jadik gelap.
tapi saya sangat suka..cuma ada org tu je tak suka.
sebab dia rabun melampau..

takpe..taun depan kita cat baru lagi eh..


semalam cari lemang kat param .
sebab mak ada kasi rendang daging .
Minggu terakhir ni mood nak masak mcm tenggelam timbul skit
tapi still masak ..cuma kadang2 ari2 sambal..sambal ari2..
sahur lak..ari-ari nasi goreng..nasi goreng hari-hari .
janji kenyang kan , yang bersahur pun hanya akak ngn along je.
si adik ngn fir dah makin lemau nak bersahur .

Hari ni nak masak pe lak..
tanya along..jawapnya
apa-apa lah yang..tak membantu langsung.


okeh nak g pasar ..cari apa menu nak masak utk petang nie

.

18 comments:

nieysa:) said...

selamat hari rayeee ! (:

cheqna said...

akhir2 ramadhan ni makin lemau ke kak???=)

♥cikmOt♥ said...

wah langsir baru...jeles jeles...

raya tahun ni nak cari lemang...harap2 adalah orang wat lemang..sob sob

mEiZ SHA said...

hehehe
ninie pon sama kak..da xtau nak mkn ape..dua tiga ari ni cik abe bw buka luar je..:)

lawa langsir tu..sukeeeeeeeee la munge2..:)

mEiZ SHA said...

hehehe
ninie pon sama kak..da xtau nak mkn ape..dua tiga ari ni cik abe bw buka luar je..:)

lawa langsir tu..sukeeeeeeeee la munge2..:)

JuJue said...

beli jer... hehe..

Cik Wanie Ghani said...

rendang,lemang,
sedap tue kak,
wanie nak kena tunggu mlm raya,
hihihi

wanie said...

sama la kita kty...dah akhir2 ramadhan ni makin malas nak masak...hari ni pun dah plan nak berbuka kat luar je...hehehe

Selamat hari raya kty...maaf zahir batin

fiza said...

Yer lah kak, dah akhir² posa nih lebih kepada mood nak raya ☺☺☺

Selamat hari raya kak atty ^_^

zh-ena said...

ena nak cari lemang yg ader pulut itam tu sekali..entah mana la nak mencarinya

KSWSK said...

wa msk apa yg tggl belen dlm esbok...

ikiqzana said...

tu makna nyer mood raya dah mai dah sis.. tu yg malas nk masak dah.

NM02 said...

kite pun pakai langsir lama gak..

hehehe

etiey.com said...

rendang cicah serunding pun sedap kak... heheh selamat hari raya maaf zahir batin

Lina said...

memang pun minggu2 akhir makin lemau nak memasak (mcmlar slalu masak haha)

ct rahani said...

salam aidilfitri utk k.thy sekeluarga.. smga ceria sntiasa..

*cantik langsir..

Dr. Ben said...

eid mubarak! I miss Malaysia.

Redbloodsnow said...

zie lak..still lg pakai langsir lama..hehe