Aug 18, 2011

Lain orang lain dugaan


Kejadian di pagi buta pada hari nuzul quran

sekitar pukul 1am , melawat sahabat yg baru operate di Kpj Kajang.

Kawan aku nie dah dimasuk wad sejak dari Hari ahad lagi
memula ingat keracunan makanan ..

sebab malam minggu tu kami lepaks di Bazaar I city...kat mana tu ..certeka..kalau bijak..






Sekali semalam , rupanya bukan sebab keracunan..tapi ada batu karang kata doc..



lain orang lain dugaan yang allah berikan ..

itu aku cakap ngn along ..abang sepatutnya bersyukur dengan dugaan yang allah kasi ..
hanya kecil je..

Kebetulan ada satu kejadian pada hari ahad
masa tu along dah nak pergi kerja sbb aritu along shift petang..

time nak pergi kerja jer...tertiba cari kunci moto ..tak jumpa
puas lah cari ..tetap takde..

Along mcm bengang jugak lah kan ..
sbb time nak pergi keje time tu lah hilang pulak..
kena lah godeh moto tu..

sampai opis..punchcard semua..pergi kedai moto buat kunci baru ..
kena rm40 gitu..

itu aku cakap..tu sikit je dugaan ya allah kasi pada dia..

Jadi apa pun dugaan yang kita dapat..bawak2 lah bersabar..

Untuk kawan kitaorg yang sedang sakit tu ..semoga cepat sembuh
nasib doctor dapat detect awal..

bini dia cakap..nasib tak warded time raya..

kawan kitaorg ni adalah sgt pemurah, sebabnya kalau time kitaorang lepaks2

selalunya dia lah yang akan bayar semua makan minum
kalau pergi tengok wayang ..dia jugak lah belanjer semua ..

bukan hanya aku dan along jer..tapi ada lagi satu couple..
dia memang sangat pemurah , ate gaji pun besar..yer lah CEO..kan..

semoga dimurahkan rezeki selalu..cepat kuar wad ye..

kang time lunch nak g jenguk lagi.tu pun kalo belum kuar wad..

.

20 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

kadang2 kita rasa dugaan yang kita terima dah cukup berat kan..huhuhu

cheqna said...

lain orang lain dugaannya kan kak
semoga kawan akak cepat sembuh =)

lieyalatif said...

tu le kak ty kan..dugaan ni dtg dlm mcm2 bentuk...kuat tak kuat jek kite nak hadapinyer....

tang kunci moto ilang tu mmg bikin gelabah le kak...mau tak geram kite...mane laa kite salah letak yeak...

♥cikmOt♥ said...

dugaan di bulan ramadhan tu kak...

NM02 said...

sbb tu saya tak suker bersungut kalu perkara tu kecil.. istifar banyak2, sure hati jadi lembut kan..

rasp said...

rezki memasing gitu lah sis kan...
bersyukur dgn apa yg diberiNya...
smoga ur friend cepat2 lah sembuh & discharge..

Kakzakie said...

Ini masa dia kena uji oleh Allah. Masa kita tak tahu lagi. Tapi bab hilang benda yg dlm masa kita nak guna memanglah rasa kesal susah nak kawal kan melainkan ada yg memberi kata-kata nasihat bagi sejukkan hati....

Moga kawan tu cepat sembuh....

Zura said...

betul kty...sebenarnya allah turunkan dugaan yg mampu kite hadapi...

wahida said...

semoga kwn akak tu cepat baik...
lain org lain dugaan dia kan kak..

Dee said...

moga kawan kty tu cepat sembuh ye..

wanie said...

semoga kawan kty cepat sembuh

Ms.Lilies said...

Kdg kita rasa dugaan kita dpt dh cukup besar padahal ada org yg lebih hebat diduga kan kak

Moga kwn kak ty cpt sihat

eLLy said...

lain org lain ragam & dugaannye..
semoga kawan kak atty cepat sembuh

Softtouch [Hanim] said...

semoga kwn kty cpt sembuh..
betul kty kalu kita rase dugaan kita teruk sbnarnya org lain ada yg dugaan nya lg teruk kan..

Lyn Yusoff said...

kadang2 ape yg kita hadapi cukup berat,tpi masih ada yg menghadapi sesuatu tu lebih berat dr kita..
sama2 lah kita muhasabah diri

sweethOneY said...

saya ni kdg2 kak baru kena dugaan sikit dah berdengus merungut :( rasa insaf..

kak ina kl said...

semuga beliau cepat sembuh..setiap orang akan di duga tak kiralah besar atau pun kecil..redha ajerlah kan.
akak klu gi beli belah msg-msg cari barang sendiri..kang ashiklah komen ni tak kena itu tak kena..selamat berpuasa yer atty

e.l.i.z.@ said...

yup betul tu..dugaan allah bg mengikut kemampuan kita..

cop cop cop, ate tu apa? selalu je baca kt entri kawan² tulis ate..tp kurang jelas maksudnya hihih

Pocket said...

batu karang!!
aduilaa sakit tu,
memoga tak la teruk sangat keadaan nya.

ikiqzana said...

semoga kawan sis tu cepat sembuh..