Aug 25, 2011

Doa yang baik, insyallah direstui

Alhamdulillah..salah satu doa aku dimakbulkan 
aku bersyukur sangat , semua back to normal 
semoga ianya terus berpanjangan 
Insyallah andai doa kita itu baik..insyallah allah akan perkenankan 
tapi andai tidak diperkenankan janganlah kita berputus asa untuk terus berdoa

Ada ketikanya apabila Allah tidak memperkenankan sesuatu permintaan hamba-Nya disebabkan kerana Allah ingin memberikan sesuatu yang lebih baik dari apa yang dipinta.
 
**********
2 hari lepas teman along sopink
leh pengsan gak teman dia sopink 
pe'el lebih kurang si adik ..cerewat giler ..


 sampai si firdaus , bosan 
ye lah dia senang je..apa mama dia cadangkan dia terima.
hahahhahaha..ye lah fir lom besau kan 
nanti dah besau mesti jadik cam abang ngn ayah dia jugak

ni belum stop sopink lagi 
aku still lagi mencari baju merah ..
kalau tak jumpa yang berkenan , aku tukar kaler oren 

Macam biasa , setiap tahun 
malam raya , aku dan along akan turun jalan tar.
mesti ramai cakap jalan tar tak ramai orang kan malam raya 
sebab ramai orang dah balik kampung..
sapa kata ..malam raya tu ler lagi ramai orang .lagi happening 
orang yang beraya kat bandar macam aku , pegi jalan tar malam raya 
baru ler dapat rasa suasana hari raya .

kalau terjumpa ke , terserempak ke ngn kty 
jangan lupas tegur ye..kalau tegur , jalan lupas kasi kuih sebalang..hihihihii

9 comments:

cheqna said...

hahahaha
dang lagi mitok kuih sebalang
kakty
mintak maaf zahir batin ye...
selamat hari raya =)

lieyalatif said...

bestnye kak ty, round jalan tar di saat nak raye...dpt kuih2 murah kan...kuih lelong org kate...

kakty,

selamat hari raye maaf zahir dan batin...semoga lebaran kali ni membawa seribu keberkatan buat kite sume...insyaallah...

hati2 pulang ke kg...

Arfazilah Abka said...

wahh..best2 g shopping...raya sakan lah nampaknya!
salam blogger...salam ziarah, salam ramadhan dan salam aidilfitri..=)

Ati Masrif said...

kalau kita yakin
insyaAllah akan tertunai nanti

malam raya dah ada kat lipis :)

Cik Ina Do do Cheng said...

Atty selamat hari raya . cik ina minta maaf ye kalau selama berblog tulisan cik ina ada menyinggung perasaan atty ye.terima kasih rajin singgah blog cik ina. cik ina je jarang pegi blog ko kan.

Redbloodsnow said...

alhamdulillah. happy kan bila doa di makbulkan :)

saleha_izlea said...

hehehee..same la kita k,ty...beraya kat Jln Tar...xde maknenyer xde orang..lagi berhimpun org cam ulat klu mlm raye...lg2 midnite...kita jumpe di sane ye mlm raye...hehe...

(huhu..taun ni raya kat cheras, harus mlm raya aku hiburkan hati sendiri dgn berjln2...=p)

atty's said...

@saleha_izlea

owh lea..tahun ni turn raya kl eh ..
mmg syiok g jln tar malam raya..tgk gelagat peniaga..tp nak jalan pun takleh..ahhahahha..takpe..janji happy..

kalo jumpa tegur eh ..

sW33tdARLiNG said...

mlm tu laa upacara lelong kan.. kata orang mmg lelong kaw2 punya...