Aug 19, 2011

Atm kad pun nak raya

 

Kad cimb aku crack plus bengkang bengkok
tah macamaner leh jadik gtu
idak ler aku tahu ..

yang aku perasan malam tadi masa
nak keluar duit beli cat , sekali sampai mesin ..tengok.eh card crack plus bengkang bengkok

padahal masa lunch hour tu ..okeh je ..
masa lunch hour aku ada terai nak cashout kan duit kat Giant
sekali mesin rosak..

masa tu kad itu elok je lagi .

tapi setiap masalah pasti ada penyelesaian
nasib ada maybank, ada le duit skit dalam tu..

nasib kad tu buat masalah minggu ni , sempat gak lunchour kang g bank buat baru
melayang ler rm12 kalau x silap aku ,

kalau kena ngam2 soi nak raya ..tak ke naya
udah ler tak berduit sangat ..takde card ..langsung ler pokai

Yang sebenarnya kan
kalau aku perasan kan ..
setiap kali nak raya je
mesti kad cimb aku problem

tahun lepas , tertiba je leh ilang dr purse..
mana tah menyorok ..terus kol bank block bagai
maasa tu mengelabah tak hengat..

kad atm pun nak raya kot..sbb tu kena tukar baru ..


15 comments:

NM02 said...

jgn time raya tak jumpa kad bank udah. mau nanges satu kg dengar... muahahaha ^_^

h4ni3 said...

takde chemistry dgn cimb kot? ;))

cheqna said...

ye kot kak...
hehehe

Pepel BoNda AmaNi said...

hahaha tiap2 tahun nak baru kan..pandai kad nie...

BONDAROCK said...

mesti dia mendengki kat ko yg asyik nk berbaju baru je di hari raya ... so dia pun nk tukar baru... bijak betul kad ATM ko ... ngeh ...

atty's said...

@NM02
hahhaha..tak mau ler..kang pokai takdpt nak g raya

atty's said...

@h4ni3

tu lah kan..

atty's said...

@BONDAROCK

pandai kan kad tu..saje je.buang duit rm12.dpt makan kepsi

lieyalatif said...

ni byk duit ni kakty tu yg dah bengkok2 nie...asek kuarkan duit jek ekekeekek....same la mcm lieya kak...kad atm lieya die punye pelastik tu dah terkopek2 dah...buruk nooo rupenye ekekeekek

Azueriena Norash said...

kena keluarkan duit awal2 nie kak yatt...sebab aper tau...selalunya time2 raya nie ler mesin atm buat hal...huhuhu

KSWSK said...

mungkin la kot kak...tiap kali raya kad tu nak btuka baru

| SUE | said...

kad maybank kiter pon tk tuko lagi. takyah la raya eks kad. hahaha..selagi ko berjasa, mak kedekut nak kuar 12 hengget tu

ikiqzana said...

kat ATM tu sajer jer nak bermanja2 ngan sis..

Softtouch [Hanim] said...

ssss kad atm...kad pun nk raya yer...nk tukar bj lain..hehehehee

Queen said...

klu nik...katakanlah TER rosak time rayo.. ape lagi...cimb clicks kanada... transfer semua pi akaun lain..hehhehhehhe