Aug 22, 2011

8 jam soping , hanya beli selai tshirt putih

fuh tajuk..penat..orang yg 8 jam sopink lagi ler penat
sampai dah tak larat nak jalan 
sampai jalan pun heret-heret je kaki 
sampai rasa mcm nak guling2 kan je badan ...kalau badan tu comey ..cam baby 
udahnya dengan 8 jam waktu soping , hanya beli selai je tshirt kaler putih..
rasa nak lempang tak diri sendiri , okeh lak tolak lah waktu berbuka dalam 40 minit atau 1 jam , campur waktu nak solat maghrib ngn nak kunyah makan 40 x ..baru kasi hadam

Memula kami ke Kajang > Alamanda > Serdang > Jusco Cheras Selatan
Dari Alamanda , tapau chicken rice shop ate tmpt fully booked, jadiknya tapau je
nak g mcd , penuh gak..jadik budak2 ni kasi idea g mcd serdang
lepas tu g Jusco, solat jap..
misi mencari baju raya diteruskan

menu berbuka semalam 


Bukan apa ..yang susahnya melayan 
anak bujang tu lah ..
yang ni tak berkenan..itu tak berkenan 
sakit jiwa mama ngn akaknya 
nasib ler bulan posa..kena banyak bersabar
kalau tak..lama dah kena pelangkong...

sampai kitaorang kuar ayat sendiri 
senang2 kau beli kain .kau jait je lah sendiri seluar ngn baju kau.
mesin jait pun elok je ada kt umah tu hah..
si akak ,sampai bergaduh2 le ngn si adik..
bengang punya pasal..yo lah ..penat apa sopink ni .
lagi sbb teman kan orang je..kalau yang temankan , pun dpt merembat ..
baru ler tak penat kan .

malam ni sopink sandal utk fir lak .
ngn nak ushar kot ada tshirt barang selai dua yang berkenan di hati 
berkenan ngn baget ..
nasib le fir ni ikut je idea mama..
dia tak kesah

sakit jiwa sopink semalam belum ilang lagi
nasib tak g jalan tar semalam..
panas betul cocer skrg.

kalau tak kuat iman .
mau terbatal posa , semata2 nak soping.
nasib iman kuat lagi..

..
.

24 comments:

mama tisya said...

mmg penat kalo 8 jam dpt selai je...hehehe..sbr2

KSWSK said...

dugaan tekak yg kering n badan yg lemah cenggitu la kak..mmg kena kuat iman..hehehehehe

Neeza.Areef said...

byk tmpt pg tp x dpt hasil tu mmg btl2 cerewet adik ni npknye...benonya ade yg dia dah aim/imagine mcm mane cuma x jmpa kt dpn mata..tu yg manjang x bekenan tu..

ps : kty..blog dah update..silalah kunjungi..hehe

zh-ena said...

ADIK ENA YG BONGSU TU MCM TU LA JUGAK FINALLY MAK BG JEA DUIT KAT ADIK KO CARI LA SENDIRI BAJU DAN SELUAR APER YG KO BERKENAN..MMG SSH ADK ENA TU

MrS. F!zA said...

wowieee bestnya bwk anak2 soping kn?tp kalo itu tk kenan ini tkkenan mmg tensen gak..hihi

h4ni3 said...

8 jam???
anak bujang skrg memang susah nak layan taste diorg
hehe

Dee said...

kak..aku gi ngukur carrefour wangsa maju sabtu tu pun rasa nak pengsan dah..teman k tina shopping..sib baik smlm dia belanja aku gi urut refleksologi..lega sket kaki aku ni..hehehe..

cheqna said...

8 jam??
pergh kak ty...

Lyn Yusoff said...

mak aihhh!!
lamanyer shopping kak..
takpe.. slow2 lah..
still ade masa :)

Softtouch [Hanim] said...

agaknya sbb adik dah besar kot tulah mcm kita ssh sikit nk cr bj utk dia...yelah budak dah pndai berstyle2 ni kak...kalu bb senang kita beli dia mesti pakai punya...heeeee

Ms.Lilies said...

Sama mcm adik laki den kak...ada 1 thn tu ponek neman last2 1 pun tarak beli

Eazy Izzuddin said...

sehelai je kak?
eazy sejam dah dpat 5 helai..
xD

sW33tdARLiNG said...

ishh saya kaan kalau meneman adik bongsu saya membeli, boleh jadi sakit jiwa tauu.. dah berkenan sangat2, pastu jap lagi dia tak jadi plak... grrrrrrrrrr

cerewet!!

wahida said...

8 jam dapat selai jer?

kalau saya la kat situ, mmg dah tumbang...lama tu shopping...

Umi_Aliesha said...

hihihi..nih mcm sepupu umi nih...last2 emaknya bg duit..pi beli sendiri...selai t-shirt sehari..nih minta nak kasut plak..kompem lg sehari...

mummysyafie said...

shopping waktu puasa ni mmg menduga sungguh kan kak.

nor pun ada lagi tak settle ni.

SyuQ said...

kekadang kak, lelaki memilih brg, kalah org pompuan. sy soping 3 hari br dpt beli sehelai suar =)

ikiqzana said...

huhuhu.. penat tu sis.. 8 jam baru dpt sehelai t-shirt. xpe sabar.. sabar.. sis bulan puasa.. hihihi

Cik Wanie Ghani said...

mak ai kak,
8 jam shopping hanya dpt sehelai baju,
huh....
lama tue,
hihihihi...

tapi mmg btul kak,
lelaki nie byk pe'elnya bila bershopping nie,
hihihi

sweethOneY said...

mak haih gigih okeh ! tp betul la kak, klo meneman je org shopping mmg boleh bikin marah. haha

nabilah_2908 said...

uuuaaaiii...kalau mcm ni la gaya nya..

sy suggest..thn depan..akk belikan dia baju raya awal2...bnyk masa... :)

Pepel BoNda AmaNi said...

sama la sis.....klu eida temankan en dedi soping pun sama stress gak cam tue...huhuhuhu tapi nasib la memikirkan pulangan..so pasrah jerk la..walaupun dalam hati..pehhhhhhhhhhhh

Yan said...

woo tak sanggup bulan2 posa ni soping lame2.. maximum 3 jam je.. lg lak ari panas...

pRincESs_N said...

kira ok laa kty melayan diorg kesana cni...klo abah N..kt ctu..ctu jgk cari smpai dpt..dlu la ms N kecik..skg bile gn ank bongsu die..die ikutkan jgk...huhuhu