Jun 20, 2011

Macamana agaknya kalau berdendam

Dendam..kenapa kita berdendam..
kadang susah nak tafsirkan

dalam hati tak kata ada dendam, tapi marah je kot

semalam pergi kenduri kat umah kawan
aku dah datang lambat

ingat dah abis ler kawan2 datang , sekali hahahhahahhha..gelak dulu
bukan dah abis datang diaorg ni , rupanya semuanya pakat baru nak datang

Jadiknya berjumpaan lah setelah sekian lama, rasanya aku kot yg paling lama tak jumpa diaorg dalam 7 tahun rasanya .

Sedang borak2 ,tiba2 tuan umah cakap
hah ..ty ..tu pakwe lama kau datang..adoi..tepuk dahi acik..
pakwe lama den yang mana lak kak oooi..

Cepat2 aku kasi isyarat mata , mulut apa semua kat akak ni hah..my bff kat seblh dok dah gelak pecah perut.atenya al kisahnya bukan ler pakwe lama , hanya sekadar peminat aku je kot..dia minat aku , aku idak ler minat dia..

risau aku budak2 ni dok asyik perli2..masalah eh bini eh ada..udah ler masa laki nya gila bayang tu , bininya tau sampai majuk2..

Oleh sebab taknak ada sapa terluka..aku buat derk je lah kan..lagi pun bukan ada apa pun
pergi jugaklah kat bini org tu salam tp dia je yg aku salam tak kiss pipi,hihihihii..takut gak nak kiss tak tentu pasal....walupun tau akak tu mcm nak tak nak je ngn aku , marah ke kak?
akak kan tau ..saya takde apa ngn laki akak dari dulu hingga kini dan selamanya ,insyallah ..
jangan lah marah saya kak..

terpaksa ler aku balik awal..kalau lagi lama kang , lagi sakit hati org , yg budak2 ni tak berenti2 kasi isyarat perli aku je sokmo ..yg abang tu lak ..dtg2 je terus pergi kat aku..adoi tepuk dahi..mana ler bininya tak tarik muka..

bak kata amir..i'm sorry .

.

18 comments:

Joy said...

kisah lama aja tu kan. kalau la still berdendam x tau la kan. ;)

sweethOneY said...

dasat kty smpi skrg pun ada peminat lagik. hik3

Sidratul Muntaha said...

ahaha..
aih..
dah tua buatlah cara tua bang..
kang hak org..
tpi kan kty..
tkut jugak bila jumpa org cmm tu..
mcm tak thu hukum pun ye jugak.
tpi sian la kat akak tu..
maunya tak majuk..
elok2 dia ade,org lain jugak yg dia minat.
aih..
yg kita ni jadi serba salah la plak..

Zura said...

situasi cm nie kalau xreti handle mmg boleh sentap...

Nurhayati said...

wah tetap minat wlaupun dh kawin.

Nurhayati said...

wowee secret admire. tetap minat wlaupun dh kawin.

eLLy said...

hahahaha klu i jadi kakak tu pun i sentap ;p

mEiZ SHA said...

hehehehe
kelakar laa kak atty kan..:)

haishhhh wut a life kak..:)

Dee said...

hahaha..aku pun gitulah kty..jumpa ex-bf..ngan bininya...aku salam..tp tak kiss2 pipi..nak2 bininya pendiam..mata je tenung aku...wui..takut siot..hahaha..

KSWSK said...

kang ada yg blk umah bininya manjuk suh tudo luar kan kak..

sW33tdARLiNG said...

hahaha... mmg ada jenis orang macam tu... selamanya dia aim kita walaupun lakinya bertepuk sebelah tangan

Queen said...

takpe kak ty..selagi bertepuk sebelahtangan..walaupun die ada niat atau tak..tetap takberbunyi.nik suka cara kak ty.. =)

Yatie said...

barang yang lepas jangan di kenang... hehehe

ALoNa CintamaniszLite said...

D.E.N.D.A.M??
hmm..sukar gak ek..
sy kan atty...susah nk berdendam..tp sekali dh terkena...mmg akan tersimpan dendam..tp sy lak jenis senang nk maafkan tp kena ngan cara laa..

Tp sebenarnya bak tajuk lagu Aishah, kemaafan dendam yg terindah..

Softtouch [Hanim] said...

wa....kenanagn lama mengusik jiwa yer kty...hehehehee...

Cik Wanie Ghani said...

ntahlah kak,
susah nak ckp,
tapi mcm wanie nie,
kalau dah geram sgt2,
mmg wanie akn berdendam,
dan adakalanya dendam itu akn terlerai juga,
hurm...

Lina said...

wahhh kak ty ni ramai betul peminat yer

rasp said...

aiseyman nak buat camne...
bukan salah u hubby dia minat u kannn....
hopefully balik umah tu dorang tak bermasam muka lah kannnn :)