Jun 1, 2011

KARAK


Filem Karak terbitan Kru production.

Bagi aku sebuah cerita yang memuaskan hati,kiranya tak rasa rugi beli tiket nak tengok citer karak.

Yang bestnya citer ni, ada kelakar,suspen seram,dan sedih part ending,yg kita tak akan duga ending camtu.
Berkisar 4 org student,yg nak pergi ke suatu tempat dan melalui jalan lama karak,bila mana highway jam.
Bila diaorang ikut je jalan lama,dari situlah bermula peristiwa malang yg menimpa..

Antara dialog yg aku suka>:-
"encikkkk,encikkk boleh bantu saya tak"

"abangggg nampak mak saya tak"

dan byk lagi dialog seram + kelakar.

Pengajaran dari filem ni byk sangat:_
jangan cakap besar
jangan tumpang toilet org,kalu toilet tu jauh ,lepas tu semacam
jangan gedik2 kalo org dah kasi tumpang bermalam..nak mandilah,rimaslah, gedik tul..lepas tu sanggup ler perrgi toilet jauh2 sebab konon rimas nak mandi ..lepas tu berkemban di malam buta ke perigi..

siap nyanyi lagi ..Hujan oh ujan kenapa ko turun..
lepas tu tertiba je ada back up singer..amik ko.padan muka ko ..hahhahahaha

yang lain2,uols g lah tgk sendiri

dan yang pada peminat shahir af 8 tu ..leh lah tgk lakonan shahir..tp den tak minat pung..
kiranya kalo selama ni dia kononnya alim cam mawi tu kan ..kalo dulu nyanyi ngn adira kan ..tak leh pegang tangan kan ..
tapi dalam citer ni , fuh siap awek tu peluk lagi, tapi..keciwa..shahir tak balas pun pelukan awek itu..kata beriman kan .mana leh balas..hahahhahahhaa

tapi shahir tak balas lah pelukan awek tu ..
tapi ..banyak nya tapi ..bila dah jadik cenggini..kty salute lagi Mawi..huhuhuhuh..

Apapun suka karektor yg jadi Jack dan Zura tu..

kty kasi 3 / 5.


----------
Sent from my Nokia phone

.
.

22 comments:

NM02 said...

nak tgk!!!!!!!

cheqna said...

nak tengok gak..huhuhuhuhu

LayarLara said...

bestnya... ktys dah tengok ehhh... alahaiii bilalah turn kita nak tengok plak ni...

mamyharraz said...

memang seram sgt kan..sy pun dah tgk ;)

Zura said...

nie yg xsabar nk g tgk nie kty..

nabilah_2908 said...

org kata..lakonan Kila mmg menjadi gedik nya..tul ke.? :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BUTTERSCOTCH ANYONE??

Dee said...

maleh ar nak nengok..hihihi..blockbuster pun aku tak tgk lagi kty...

Mama AA's said...

x sabar nak tgk gak...

atty's said...

@NM02

pergi ar tengok..besh.

mEiZ SHA said...

alaaa takot laa kak,...
kang ninie duk menyorok blkang kusi je kang cemana??
;hehehe

Nana said...

yeay akk cakap bez
saya nk g tgk malam ni kak
ehhe
saya bole rasa kita ni sama taste heheh
sebab apa yg saya kata xbez akk pon
ckp gitu

eLLy said...

Walau pun saya tutup mata .. tapi dialog tu memang telah membuatkan gue tak tidor malam ...

"encikkkk,encikkk boleh bantu saya tak"

Azueriena Norash said...

azue dah lama x nengok wayang tauuu...

onniesham said...

seram ke kty? tgk dia nyer promo hantu dia cam seram giler je

NeenaAnuar said...

best yer kak... tengok gazette cam menyeramkan jugak citer nie...

Cik Wanie Ghani said...

wanie nie x pi tgk2 lagi kak ty oiii,
duk tertangguh saja,
huk huk huk

yunz_02 said...

hi kak atty! salam kenal :)

nak sangat tgk karak.. tp sebab ada baby hehe.. kne la subsribe kt astro first jek.. duuhh..

atty's said...

@Nana

bagi kty okeh lah nana.
leh layan lagik..dr kongsi aritu,hampeh

atty's said...

@yunz_02

hai yunz ..salam kenal..takpe
nanti kuar leh tgk tau ..

Nafisa81 said...

tak terfikir pun nak tgk

sW33tdARLiNG said...

shahir kan dah ada awek matured... heeehehehehe

Pepel BoNda AmaNi said...

kena curi masa kat opis la klu nak g tengok wayang...huhuhuhu