May 24, 2011

Sembang2 at Sudu Gemok lepas tu ke RasTa

Semua kejadian adalah hari Sabtu ye..
21 May 2011
berjumpa kawan-kawan untuk mengeratkan silaturahim..memula bertemu janji ngn mommy najmi di Ikea, hajat hati nak makan meatball tapi restoren closed utk penyamakan..
terus lepak MCD..Kenyang perut jalan ikea kejap..lepas tu terus ke temujanji seterusnya >>>>



viruspadu & attyfir

dear friend..sorry..terpaksa blur kan muka..sbb my friend dia low profile..

Fat spoon area uptown Damansara 
sebelum sembang order makanan..lepas tu sembang lagi..
rasa tak kenyang..tukang belanja ajak lak pergi >>> Rasta

apsal memasing sengih..kelakarlah tu..
si mah lagi lah..sampai tutup2 muka gelak..

waffle + eskerem full size rm 9.00

brownies + eskerem


Sebelum sampai Rasta.asyik terlepas simpang..sampai2 diiringi hujan rahmat..yang maha lebat..
Jadiknya kita pekena dessert sambil sembang-sembang mengeratkan silaturahim..

Yang lawaknya ..kitaorang mintak Kalkulater dapat lighter..nasib tak bako kedai tu.hahahhaha..
lagipun ko agak2 lah dik..ada gaya smoking ke kitaorg nie..
hampeh tul adik waiter ..
di maafkan sebab ujan lebat kan , deria pendengaran kurang

Air takleh nak komen..sebabnya kitaorg semua pakat order skyjuice aka ais kosong..
tak abis-abis air nya ..sebab ujan lebat jadiknya dpt top up air free
..hahahhahaa..bohong ko ty..

Apapun..thanks pada my friend mommy najmi .
sebab belanja kitaorang..semoga dimurahkan rezeki selalu
thanks untuk viruspadu aka kak jem..dan kakaknya ..
sudi beramas mesra ngn attyfir & family.

Kalau ada umur yang panjang kita berjumpa lagi..insyallah.


.

49 comments:

Ietams said...

unik name kedai tu

Cik Wanie Ghani said...

owh patutlah kak najmi ajak trun kl,
rupanya dia nak trun kl,
hihihihihiihihi......

:)

atty's said...

@Cik Wanie Ghani

itulah wanie...kalo tak leh kita jumpaan..

L@dykiki said...

wahhh seronoknyeee jumpa jumpa bloger ni kan.. hehhe

atty's said...

@Ietams

unik kan..fat..or yg masuk dlm kedai tu pun fat..hahhahaha

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

shuntek tempat ni atty, kalau dekat leh gi kan
menu menarek

atty's said...

@L@dykiki

kita bila lak nak jumpa ni kiki..

atty's said...

@♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥

kedainya memang unik la..deco ala2 rumah or kedai zaman 80an..gtuh.masa zaman kita kecik

Pepel BoNda AmaNi said...

orang kata kat rasta tue laksa sedap....

NM02 said...

uniknye nama kedai makan tu

Dee said...

wow..pi rasta ngan blogger otailah..wewiit..kty..awat tak pekena laksa kat rasta..sodap tau..mcm kata si ceeramoon..

MrS. F!zA said...

kty, meatball ikea tu ke yg smlm org heboh2 kata tk halal tu?

atty's said...

@Pepel BoNda AmaNi

dah kenyang masa tu.

atty's said...

@NM02

itulah..nama kedai unik..deco kedai pun unik..food.so-so je

atty's said...

@Dee

dah kenyang dah dee time tuh ..mmg nak makan dessert je..

atty's said...

@MrS. F!zA

itulah fiza..dgrnya tak halal lah pulak..ingat kalo dah okeh this week nak bawak mak..gie..kalo dah was2 baik takyah kan

pB said...

Salam


Kak pB datang dan telah membaca entry ini

atty's said...

tq pb..nanti dtg lagi ye..tq

wahida said...

nasib tak pernah mkn meatball tu...

viruspadu said...

seronok jumpa :)

tp kejadian laiter tu memang mengoncang perut menahan gelak hahaha

Lyn Yusoff said...

happy muka masing2..

mummysyafie said...

kak ty mmg oder air kosong je ke, macam pakai je semua amik menu yang sama.

tak pernah lagi sampai kat situ..nanti bleh la kak ty bawak nor gi sana yer.

Softtouch [Hanim] said...

bestnya jumpe blogger nak2 vp tu...samak?kenapa kty?x tau cite pun?

atty's said...

@wahida

kty penah makan sekali

atty's said...

@viruspadu

hahahhaha..lawak ..

atty's said...

@Lyn Yusoff

ada kejadian lawak benornya

atty's said...

@mummysyafie

dah kenyang benornya nor..itu tmpt ke 3 kita org singgah..

insyallah leh je bawak nor nanti

atty's said...

@Softtouch [Hanim]

itulah..minggu lps semua cafe ngn restaurant kt ikea closed..sbb nak buat penyamakan..kty pun kurang faham knp

aNaYaNa said...

bestnya waffle..ekekeke..eh..k.vp pun geng yaa..double best laah..:)..budak tu sound troble sabo jelah..hik3..

the kecik said...

Kwn kak atty tu pregnant ke apa? Nampak gemuk jee.

Hahahaha. Tobat dh xmo beli baju cenggitu. Mmg pengalaman x boleh lupa ah berhujan dgn kak atty n kak jem. Mana n dpt

atty's said...

@aNaYaNa

itulah..soundtrouble..maybe sbb masa tu ujan lobat..kot

atty's said...

@the kecik


hahhahahha..tah2 memang ada isi kot..eh..nak rahsia2 eh

Queen said...

sejak rasta pindah....nik makan seklai dua je..pastu dah tak gi dah..

mahal..hukhuk....

baek lepak uptown je makan..hehe

lily lotus said...

seronok tgk, mcm dah kawan sejak kecil lagi. nampak mesra jer semua :)

tice su said...

Salam k'ty...meh la jenguk blog baru su..huhuhu...

sW33tdARLiNG said...

kty nak kurus muka... cucuk macam dee ker...??? hahahahahha

atty's said...

@Queen

kty pun itu ler 1st time g rasta..tu pun org banjer

atty's said...

@lily lotus

itulah kan..cepat je mesranya

atty's said...

@tice su

wokeh su..nanti kty terjah okeh

atty's said...

@sW33tdARLiNG

hahahhahha..muka kurus tu..teknik amik gambar je ..amy ..tp badan gumuks..hahhahahha

Sidratul Muntaha said...

kty
gathering geng hot bollger mom kat fb
akak nak join ke?
klu nak nnti ayu add.

[-suziey-] said...

wohoooooo best giler wafer eskrem tu kty..cantik la signboard dia..:)

Mama Gee said...

kenapalah byk sgt kedai makan best2 kat area sana tu...aduii....jauh nk pi...

chichi said...

best jugak jadi tempat lepak gosip2 ni..hehehe

kak ina kl said...

wah syoklah dapat gath camni...lama dah tak gath camni ...

atty's said...

@Sidratul Muntaha

alor..mesti ramai kty tak kenal kan ..

atty's said...

@[-suziey-]

ziey tu lah ..sedap..kty pun org banjer

ALoNa CintamaniszLite said...

ulam fried rice tu...nasik kerabu ye, atty...

Hmm..jarang dpt masuk kat restoran mahai2 ni..hehe..

Nazz@Purple said...

heheheh..best nye kalo de org belanje nazz gak....erm..