May 27, 2011

Pagi ni baru nak kasi tau..kenapa?

 Karipap.nie sedap..nampak pun sedap.
ni untuk fir bawak bekal g sekolah agama..



Tapi bukan aku yang buat.
 Alkisahnya pasal karipap nie..

V
V



Pagi-pagi seawal pukul 5.30 camtu ..
bangun tido..panaskan kuah spagetti utk akak..lepas tu rebus mee nya ..

tertiba fir pun bangun ..
datang kat mama dia kasi tau 

Mama hari ni sekolah agama fir ada sambutan hari guru 
kena bawak kuih ..

Aku terus..aiik..nak bawak kuih apa???

Nak bawak spagetti tak cukup..akak nak bawak bekal ..

Udahnya tak pe....

Tu yang lepas settlekan bekal akak..terus siap2 semua..macam biasa pukul 7 keluar umah 
terus cari gerai jual karipap..beli je lah pun..

dah beli karipap fir nak cari hadiah pulak.
mana nak cari hadiah pepagi ni fir.
nasib otak mama bergeliga..dapat idea camne nak buat..
cantik je bungkus untuk cikgu..
tapi lupa lak snap gambar..

Apapun untuk semua cikgu-cikgu .
Selamat Hari Guru..

.

22 comments:

NM02 said...

apekah hadiah itu?

NeenaAnuar said...

aduhhh! tengok karipap tu teringat karipap panass my mother in laww.. huhu.. lama dah tak makan.. nak kene gie mintakk kat MIL nie! hehehe.. :D

Abang Long said...

Saja buat cerita. Sang suami bangun tidur lalu dia kata "Yang, hari ini hari bapa ... ada hadiah tak ?"

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Tengah malam tadi Along minta bawa jugak untuk jamuan hari ni. Tak sempat nak buat apa. Beli kek pisang aje .



"suka dengan rumah baru ni kak "

atty's said...

@NM02

biarlah rahsia..ekekekee

atty's said...

@NeenaAnuar

nak jugak..nanti pos ye

atty's said...

@Abang Long

bila hari bapa abg long?

atty's said...

@a.z.r.i.n.a.03.07

itulah..kty pun puas round 2 gerai nak cari karipap..

tq..cantik ke.? simple je ikut peredaran umur..hihihihi :)

zulhilmidin said...

huarghhhhhhhhhhhh..sdapnye karipappppppppp

CuTeMiUt78 said...

oh.. gitu ke.. eemmm sib baik otak mama cepat bergeliga kan... :D

sW33tdARLiNG said...

anak2 gini laa kan... kalau tak tengah malam, pagi2 buta tu laa baru nak kasitahu...

sama jer mcm zikri, dah malam baru nak cari itu cari ini..

ALoNa CintamaniszLite said...

hmm..sy kan atty..kalo anak ckp last minute ni..ii..geram je tau!! huhu..
Tp mcm tu ler..tak dilayan..anak, kan..
maka..sebagai ibu ni..idea mmg byk..hehe..

azlina said...

wah sedap nampaknya tu la anak2 kekadang dia org terlupa nsb baik le sekrang ni byk gerai2 jual kuaih kan..

anis said...

kebetulan pula tengah tengok blog akak mulut makan karipap, Lagilah bertambah berselera.

Cik Wanie Ghani said...

akak,
fav wanie tue karipap,
tambah2 kalau inti daging ngn ubi kentang,
mmg akn lajulah bila mkn,
hihihihihi...
:)

Lyn Yusoff said...

tak kisah ape pun isinya..
yang penting.. IKHLAS!!!

nabilah_2908 said...

akak bungkuskan karipap tuk cikgu Fir eh..?

hehehe...

jom ke APA KATA HATI pulak ;
JUARA MENTOR 5

mummysyafie said...

hadiah apa yang dapat kak ty bungkus awal pagi tu? sib baik kak ty tak panik. kalau nor dah berleter awal pagi.. :)

Softtouch [Hanim] said...

fav kuih sy tu kty..karipap....
nasib baik sempat beli kat gerai...sy pun kalu ada jamuan beli atau order karipap kat gerai nasi lemak tu jer...

Nazz@Purple said...

karipap kalo panas2 sedap..

Fiizya Aurora said...

apapun mknan xkesah kan..janji kita ikhlas bw..hehehe..karipap pon sodap...

Redbloodsnow said...

hehe...nasib baik hado jumpe hadiah tu kan. kalau tidak...hehe.