Apr 19, 2011

Restaurant Kapitan @ Chulia Street, Penang

Malam hari jumaat 15 april 2011, sekitar pukul 8.30 malam 
lyn dan family pun sampai ke hotel kami 
untuk bawak kami jalan-jalan cari makan 

aku memula ingat ini mesti kedai mamak macam kat area Bangi gak nie 
Lyn cadangkan kami makan Naan Chesse Tandori , akak pulak order Garlic Naan Tandori



family lyn


Pendapat kty :- Memang terbaik dari ladang, sepanjang hidup ni..  , kty rasa inilah Naan Tandori tersedap kty pernah makan..memang terbaik..masa buat entry ni pun..terliur nengok..kena mai Penang lagi kalau nak makan Naan Tandori yang sedap nie .


Lepas makan , lyn dan family bawak kami round2 sekitar Penang, adalah kami lalu Pengkalan Weld,Fort Cornwallis , jalan2 tengok bangunan2 lama..lepas tu jalan2 Persiaran Gurney , lepak2 di tepi pantai .




Memang besh kitaorang pusing2 town malam tu 

.Bila lah agaknya nak jumpa si aqil ngn arif nie lagi ye..
agaknya bila dah bujang nanti baru unty dapat jumpa balik!



Nasi Kandar Beratur tu pun dekat je ngn hotel kitaorang
Tapi kitaorang tak makan situ pun ..g tempat lain ..next entry..

.

21 comments:

POSH76 said...

bagus sis mana taw ada rezeki nak ke PG leh la terai

Cik Wanie Ghani said...

wanie pun kalau trun Penang,
mesti + WAJIB okeh pi Kapitan,
tapi wanie suka pi kat Queensbay punya Kapitan,
lebey selesa,
hihihihihihi...

apapun roti naan & nasi beriyani claypot adalah yg terbaik:)

[z@ck] said...

woah..sedap!!

Queen said...

kengkadang tu kita tgk biasa2 je..dalam kita tak tau..terbaeeeekkk,..

Nurhayati said...

adoiiii tgk roti naan terliur sudah.. mmg feveret.. tak kisah la garlic ke cheese ke.. makan ngan ayam tandoori plak tu.. perghhh kaktyyyyyyyyyyyyyy!!!!!

PurPlè said...

nasi kaler kuning & ayam tandoori tu nmpk sedap giler!

mEiZ SHA said...

dapnyer kak atty..:)
ni nak g penang nih..heheh

Salmia said...

meleleh dah air liur ni kty.. huuu... dapnye tgk...

wantie said...

hahaha... memang terbaik dari ladang. sebab tu ler kita dok membelon kat sini. nak kuruskan badan pun tak pernahnya menjadi. makanan kat Penang ni memang sodap!!!

pRincESs_N said...

Tandoori nan...tliurrr...

R.R.Z said...

wahh! bagus2, gud info.
Isnin ni sy ke penang. Kursus~


btul2 area yg kakty cite ni...


nyummy..tak sabar!

siti murni said...

hehe...kena mai penang lagi okeh! cheese naan tandoori dia memang terbaek, tempat lain tak boleh beat kesedapan naan kapitan...:)

sweethOneY said...

penang mmg best!!! heaven of food!!!! suka penang sangat!

Lyn Yusoff said...

penang full with food.
mmg sedappppppppppp

azlina said...

sedapnya atty ina pun duk telan aiq liuq tgk menu kt ats..

rasp said...

mmg saya agree dgn u sis...
terbaeeeekkk dari ladang oooo ini naan tandoori dia sis...
nak nak kalo minta kat coleslaw dia utk makan tandoori tu sis...
memang antara tempat wajib i gi bila balik penang :)

Softtouch [Hanim] said...

ramai yg ckp naan cheese kat situ sedap..kene try ni..kak ty nmpak sgt kurus lah..jeles sy..:)

atty's said...

@siti murni

harap ada lagi rezeki ke penang..

atty's said...

@Softtouch [Hanim]
memang sedap hanim..terbaik..
mana ada kuyus..camtu je..

Zura said...

alamak terliur sudah...

mummysyafie said...

ayam tu menyelerakan..tapi tak pernah lagi nak rasa tandoori