Apr 18, 2011

Our trip to Penang


 Kami ke Penang Pada Jumaat 15 April 2011
Trip kali ni berkonsep cincai marba , baget percutian dan redah jer..
Pada mulanya ingat nak sewa kete..lepas tu berbelah bagi ..
Ate kawan kty pun ada offer kete dia..thanks to lyn yang banyak membantu masa kty kat sana ,
setelah difikir2..kami redah Penang by bus je..rapid bus , baru rasa betul-betul macam pelancong
Dan dalam bus ada jumpa macam2 ragam orang..memang happening rasanya 


Untuk Hari Pertama kami ke Penang 
Sampai je Penang sekitar pukul 9 pagi..awal giler..terus keluar dari balai perlepasan 
Terus naik bus No 401E, Menghala ke Jetty..yang sebenarnya tujuan ke Penang adalah lebih nak naik ferri je..Kami naik 4 kali jugak lah ..ulang-ulang dok naik ferri ..memang besh..


Walaupun bus 401E..menghala ke Jetty..tapi sebelum tu banyak tempat gak bus tu lalu..sekitar Bukit Jambul,Queensbay, Komtar..seronok cuci-cuci mata.

19 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

wah kak bestnya ni betul2 trip ni, kita hujung bulan ni baru nak pi la

mamyharraz said...

sy tak pernah jemu bercuti kt penang sbb besttttt ;)

etiey.com© said...

berbaloi-baloi!

rasp said...

penang adalah best hehehehehe...

Nana said...

eheheh saya klw g penang wajib naik feri!
ye la mana ada kt tempat lain kan
feri bole bawa dengan kereta2 kita sekali hehee

nabilah_2908 said...

sy tk pernh lagi sampai kt Penang..bestnya...nnti sambung la lagi.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
LAUK MALAS

Cik Wanie Ghani said...

kalau akak bgtau awl2,
bolelah wanie pi sana jumpa akk tau,
huk huk huk

Ietams said...

bestnya pg penang utk cuti2.
kami pun ade dlm wishlist utk bercuti ke penang ni..
tapi tak tau lagi bile.
kak ty update lagi dan lagi dan lagi yer.. boleh jadi panduan utk saya nanti

erienz said...

x pernah sampai ke penang apatah lagi nai feri...kena kumpul duit melancong ke sana ni...

POSH76 said...

camni pun bess adventure...

Puan tia said...

Kalau ke penang mesti kena pg balik pulau ade kedai laksa the best!

JuJue said...

awat tak abaq...leh bawak jalan!

Pepel BoNda AmaNi said...

bestkan bercuti....

atty's said...

@♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis,rasp,nana,mammyharraz,etiey,nabilah,ieda ♥

penang memang besh

atty's said...

@Cik Wanie Ghani

memula ingat nak kasi tau jugak..tp takut kacau wanie jer..

atty's said...

@JuJue

seganlah nak nyusahkan jujue

ALoNa CintamaniszLite said...

ish..best ler cam ni..naik bas rapid aje ye..baru rasa mcm pelancong, ye dak??
hehe..

Lyn Yusoff said...

nak balik penang!!!!!!!!!!

sweethOneY said...

best la kak ty. tibe2 sy teringin pulak nk g cuti2 naik bus :D