Apr 1, 2011

Masalah minggu nie

Sebenarnya minggu ni selain aku bengang dengan seseorang
Ye lah ..mana tak bengang kan ..kalo tak jadi ke .apa ke SILA lah kasi tau
Jangan sampai aku tertunggu-tunggu..aku sendiri yang tanya..TUTUP kes..Lantak kau disitu ..kalau lepas ni aku dingin dengan kau ..sendiri faham sudah !

Okeh ..selain itu , petang isnin firdaus kasi tau
Yang sekolah agamanya akan ditutup sebab nak buat bangunan baru , dan sekolah agama Lepai itu akan berpindah ke Seksyen 4..
Sekarang kan dekat dengan umah mak aku , betul-betul depan rumah , senang fir balik jalan kaki
Tapi kalau dah pindah jalan 4 , macamana firdaus nak balik ..kena transit..Masalah betul ni nak cari Van, dah ler cikgu kasi tau last minute

Pening jugak kepala fikirkan pasal anak2 sekolah nie ,
Tapi agaknya ramai ibubapa yang mempunyai masalah yang sama, jadiknya Cikgu sekolah Lepai dah buat keputusan

Hari ahad nie semua ibubapa diminta hadir ke sekolah
Dan satu perbincangan akan diadakan , untuk mengatasi masalah itu
Samaada anak2 perlu ditukarkan ke sekolah lain ..pilihan yang ada adalah KAFA .yang jugak berdekatan
Masalah yang akan timbul kena bayar yuran lagi..dan satu lagi masalah yang timbul Firdaus kena cari geng baru pulak nanti..dia kalau boleh tak mahu semua benda itu..

Apapun kita tunggu..hari ahad ni apa solution yang terbaik
Isnin nanti diaorang dah start hari baru ditempat baru.

.

14 comments:

sW33tdARLiNG said...

aduiii mmg berat laa kalau masalah transport ni..

I-sya said...

macam2 hal kan bila nak membesarkan anak2 nih...

cha yg sorang nih pun dah fenin nk handle kak. :)

xpe.. kita tgk apa solution yg ada. :)

MrS. F!zA said...

akak duk bangi kan?kat mana?/hihi

atty's said...

@MrS. F!zA

fiza..aah kty duk bangi fasa 1 & 2

nabilah_2908 said...

moga2 masalah ni dpt la diselesaikan yer.. :)

biasa lah sekolah agama...bukan under kementerian pelajaran..tu yg agak kucar kacir sikit.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
JOM UJI MINDA

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

masalah transport memang memeningkan btoi la kan kak...

☆ lieya latif ☆ said...

aduh...mcm2 hal kan kak...tang sekolahnye....tang ngan kawan2 pun yeak...sabar la kak yeak.....tang sekolah firdaus tu harap2 laa penyelesaiannye okey....

rasp said...

uishhhh memang berat ooo masalah transport nie...hopefully ada le jalan penyelesaiannya...

azzey said...

mudah2an akan jumpa jln penyelesaian yg terbaik!

~finee~ said...

adoi bukan ape kak kalau tukar2 sekolah ni..budak2 nanti kesian susah nak sesuaikan diri..kesian fir

NM02 said...

pulak...

cam2 hal kan... sabar la ye, moga masalah dapat diselesaikan

✿ etiey erywan ✿ ©™ said...

dugaan yang memerlukan kesabaran yg amat tinggi. hehe

Nurhayati said...

anak2 yati tak sekolah lagi.. kalau dah start nanti mesti jadi cam kakty huhuhu

eLLy said...

leceh gak klu mcm nie kan.. dah sedap2 kat situ naka pindah pulak ..
tapi tak pe bersusah susah dulu nanti dapat bagunan baru.. lagi best belajar kan kan .. pikir yg positif dulu ;p

Nak Hadiah??? Jom Join beramai ramai ;)