Apr 20, 2011

Jeruk Madu Pak Ali

Dari QueenBays Mall , lyn terus bawak kty g beli Jeruk 
Di kedai Jeruk Madu Pak Ali.

Kalau ikutkan nak je borong banyak2..tapi kenangkan kalo makan banyak2 nanti 
batuk le apa ..beli sikit je..untuk mak .





Setiap Pertemuan pasti akan ada perpisahan
lepas beli jeruk , kty suh lyn hantar kat Komtar 
Terharu sangat dengan layanan lyn dan family untuk kitaorang
Tak terbalas budi lyn & family

Sampai Komtar , cari barang sikit , akak nak buat rambut lak 
masuk lah saloon ..buat rambut..


selesai buat rambut g makan , solat semua 
lepas tu kami ke Batu Feringgi, kiranya last kopek petang ngn malam minggu tu nak pusing2 Penang




lepak-lepak kat tepi pantai , ingat nak tengok Sunset..
tapi macam buang masa lak ..banyak lagi tempat nak round..
Nak terai cendol ngn laksa penang lak
kitaorang pekena cendol ngn ais kacang kat area Penang Road
Tapi tak snap gambar..ate benornya kepenatan
ye lah jalan kaki je..itu pun sbb dekat ngn area otel kitaorg






Sampai hotel , kami jalan2 kaki area hotel kami 
Hotel kami betul2 belakang sekolah perempuan Island

Dah nak maghrib , balik otel buat apa yang patut 
pukul 8 pm ..kitaorang keluar balik , sebab last kopek ,esoknya nak balik dah 
Jadik harus repeat lagi Naan Tandori , kami g jalan kaki ,rasa nak patah kaki ku..hahahhahhaha..
boleh tahan gak jauh..ingat dekat je..jalan punya jalan tak sampai2..rupanya hujung jalan Chulia..jalannya udah ler panjang..yang kami ni lak tak brp faham sangat..rupanya banyak je bas dari otel kami ke Lebuh Chulia tu..hahahhaha..takpe..nextime kami dah tau..nanti senang.



Kami order mcm 4 org punya nak makan..yang mana makan kat situ
yang mana nak tapau bawak balik hotel..

Dari Kapitan Restoren , kami naik bus ke Persiaran Gurney untuk ke Plaza Gurney Mall
Yang benornya bas yang kami masuk tu Tak lalu pun betul2 depan Plaza Gurney tu
Tapi driver bas tu baik hati , dia kata takpe..nanti dia berenti dekat2 situ..kitaorg jalan je sikit ke Plaza Gurney tu, Jadiknya bila sampai tempat tu, driver bus tu panggil lah kitaorg suh turun..
lepas tu siap tunjukkan jalan mana kitaorg kena lalu..
ate kitaorg ni muka tercengang2 tanpa arah tujuan..

Akak ada nak jumpa kawan dia lagi .
Jadik lepak2 depan pantai sampai pukul 10.30 camtu..takleh lelama..kang takde transport nak balik ke Hotel..amik teksi mahal kang.rugis..leh buat makan Naan Tandori je duit teksi tuh.
Malam minggu persiaran gurney adalah happeningg.
Siap ada Ahmoi jual bunga lagi.
Kalau pasangan bercinta dating kat sini ,leh lah kasi bunga kat makwe memasing





selesai jumpa kawan kakak..kami dok pikir.nak balik naik apa nie.
tanya abang teksi rm20 nak ke hotel kami..owh.satu pembaziran
jadiknya kami menapak sikit ke jalan besar yang mana banyak bas lalu 
kami naik bas..dah kosong bas takde orang pun..kitaorg je yang ada 
abang bas tu sporting bawak kami pusing2 town 
lepas tu hantar kitaorang berdekatan dengan simpang nak masuk hotel , kira tak lah jalan jauh sangat kira2 500mtr gak ler..terimakasih untuk abang rapid yang baik hati tuh.


Kami sampai hotel sekitar pukul 12.30am..fuh penat..dari pagi keluar sampai ke pagi balik ..
kiranya lepak hotel memang untuk tidur je
orang yang jaga kaunter hotel tu pun senyum je tengok kitaorg , yang tak reti penat
Tapi memang berbaloi-baloi.. puas hati..walaupun penat , hati happy!

esok dah nak balik Kuala Lumpur...
Walaupun tak pergi tempat2 bersejarah kat Penang nie
Tapi percutian kitaorang sungguh bermakna ,sebab dapat explore semua tempat
dengan naik bus dan jalan kaki..penat memang penat..
tapi satu kepuasan..
.
.

25 comments:

NM02 said...

adehhh.... kecoq ayaq liuq sampai meremang bulu tengkok tgk jeruk tu tau

tak henti telan air liur ni..

onniesham said...

sedapnya tgk jeruk. peberet sy jeruk sengkuang..pergh kalo dpt mkn x brenti. smpai sakit tekak jadinya.

nUR_rOsALiNdA said...

Kita pon ingat besday mak kita nnt nak bawa g Feringgi..Tapi x jadi sebab mak nak g Langkawi..Hehehehe~

Queen said...

jeruk..jeruk..huhu..duk teringin jeruk buah pala....hohohoho

rasp said...

org2 penang baik2 hati kan sis...
cam i hahahahahaha....

POSH76 said...

bagus reference ni...kelasss siap buat rambut lagi...

littlestore2u PG0279361-T said...

kty - cun la rambut akak...
tu makan mee grg mesti terliur tgk lynn mkn ye mlm tu, hehehhe...

fiza said...

Sedap nya tgk jeruk tu, hantar sek 7 sket...ekekeke...

alinac lover said...

peh! kagum nye yong..kalo yong p penang x naik pon bus..sbb mcm pening je hehehe..

dulu ms skolah di penang je naik bus..naik feri..

skg ni nek kete je *berlagak hehehhe

Nana said...

jeruk pak ali ni mmg pemes
sebab dia xperit tekak kalau makan
MIL saya klw dtg kl sure bawa jeruk ni jadi buah tangan

fotolumayan said...

jalann sakanns.. ehehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

fuh kak ty
jeruk penang tu yang tak tahan tu
lama dah tak makan jeruk penang nie...

Lyn Yusoff said...

penang mmg best!!
sesekali dtg negeri org, mestilah menggunakan sepenuhnya waktu yg ada..

mummysyafie said...

kalau opismate outstation ke penang, mmg harus nor pesan jeruk ni kak ty.

sempat gak akak ke salon..hihihi...

Nur Misnan said...

ohhh... sedap plak tengok jeruk tuh
posto posto...
tapi dah tak amakn dah since
2003.. tak elok utk kesihatan

tetapi lah kan.. kalau dah depan mata
sure cekup satu masuk mulut.. hu3

fazid said...

kty....macam episod jalan-jalan cari makan daaa :D

Softtouch [Hanim] said...

pergh...dr pg smpai pg balik kty jalan yer...siap repaet lg mkn tandoori..plak tu kty bertuah jmpe abg2 bas yg sgt baik...

atty's said...

@nUR_rOsALiNdA

mak kty pun paling ler suka g langkawi.kalo g langkawi mesti mak nak ikut

atty's said...

@littlestore2u PG0279361-T

akak ler tu..dok ingat mee goreng mcm cik lyn makan katanya

atty's said...

@Nur Misnan

kty tak usik langsung tau..takut batuk..

atty's said...

@Softtouch [Hanim]

itulah..nasib pemandu bus nya baik hati + banyak membantu kami di sana

aNis said...

kty, salam singgah.. best blog akak.. anis pun follow :-) nanti g penang lg jgn lepaskan peluang g PASAR MLM Batu Feringgi tau best sgt sbb kat situ mcm2 ada n murah2 pasti teruja :-) umah MIL anis kat Teluk Bahang

atty's said...

@aNis

aritu ada g batu feringgi..tp tak singgah pasar malam..pung..

ALoNa CintamaniszLite said...

ish..tak sangka ye..baik hati pemandu2 bas kat penang tu..bertuah atty..dan kakak..hehe

erm..skang ni sng sket..ada pengusaha jeruk oleh bumiputera...takde ler harap cina punya aje..

ajsweet said...

sgt happy bila ramai org kita yang dah sedar dengan adanya pengusaha jeruk madu ni dari kalangan bumiputera...
hehe
bf saya buat praktikal kat situ...
macam² pengalaman yang dia dapat....
keep in touch...