Apr 19, 2011

Hotel indah khabar dari rupa

Lepas naik feri tu , waktu itu sudah pukul 12.30pm
Jadiknya kty bercadang nak ke hotel yang kami booked
kty tak booked otel mahal2 pun..yang biasa2 je..janji ada wi-fi
Jadiknya dari Jetty tu kami naik bus ke Sg Nibong , di mana ada hotel berdekatan situ yang telah kty booking terlebih dahulu, dan dah bayar pun 
perjalanan dari Jetty ke Terminal Sg Nibong mengambil masa dalam 40 minit
sebenarnya ada kejadian lawak masa kami naik bus nie
bukan pasal kami ..ada ler penumpang dalam bus tu yang lawak
kelakar sungguh..tu yg happening kalau naik bus
Tapi kty tak ingat bus no berapa kitaorang naik.
Tapi kalau uols datang penang takde masalah ngn Public Transport ni bertimbun2.

Terminal Sg Nibong

Sampai je Terminal Sg Nibong kami terus ke Hotel yang kami dah booking tu untuk check in..
Tapi bila dapat kunci , bila naik ke hotel tu ..macam tak semenggah je.
sekali dah masuk , apsal lain lak biliknya yg kitaorg dapat, lain yang kitaorg booked ,
lain pulak yang dikasi
kty pun turun balik , lepas tu diaorg pun tukar kasi lain , 
sekali masuk bilik yg ke dua , mak aii..apsal bilik ni ,
bersepah semacam je, bilik air nya pun tak cuci , oh tidak..saya tak mau ini bilik 
kty turun bawah buat report, dan tak mau duduk kat hotel tu, mintak diaorg pulang kan je balik duit
alhamdulillah diaorang pulangkan balik 

Terus kami ke Terminal Sg Nibong balik..dari situ naik bus ke Komtar
Kami yang benornya datang hanya sehelai sepinggang je..ada ler bawak yg dalam2 ,telekung
sebut pasal telekung , terimakasih pada masviona yang kasi hadiah telekung kat kakak..kami bawak yg tu je.kecik senang dan ringan..

Jadik naik bus ke komtar , dari komtar kami naik bus nombor 102  yang betul2 stop depan Tune Hotel, ingat nak check in Tune hotel , tp sekali rupanya Tune hotel kt Penang takde tv..boring lak nanti, berdekatan dengan Tune Hotel ni adalah Penang Mall ,Masuk jap cuci-cuci mata

Jadik puas pikio.nak otel baget..bersih ada wi-fi ada tv..pikir punya pikir , kami jalan kaki balik ke Komtar , dari situ kami lunch , on ladtop cari otel , 
Nampak cam jauh kan , lebih kurang 20 minit gak jalan kaki,


yeah , akhirnya kami sampai ke KOMTAR
Apa-apa pun makan dulu ,sambil on ladtop google2 otel
memula otel yang berdekatan Oriental Hotel , tade wi-fi kalau ditengok diwebsitenya , masa tu tengah ada promo tapi risau takde wi-fi, tak check in pun otel nie
cari punya cari akhirnya kami terbekenan satu hotel nie..nanti citer..

lepas makan terus soping tshirt barang selai , time tu perut dah kenyang , nak jalan kaki pun tak larat dah ..terus tahan teksi ,suh hantar kat Hotel , area jalan Argyll .dari jalan Penang Road ke Jalan Argyll di kenakan rm10..kira okeh lah kan ..dari kena jalan kaki..dah le dah kepenatan..

Balik hotel , lepak sat ..solat ..lepas solat asar , kami keluar balik ke Komtar, kali ni jalan kaki 
yang mengambil masa 15 minit fuh..leh tahan gak penat..pergi balik nak dekat 30 minit ++ lebih gak..

kami jalan ikut deretan kedai2..
dari kedai2 yg dalam gambar ni dah dekat dah ngn Chowrasta Market
dan area sini dekat ngn Station Free Cat Shuttle bus tu , kat sini Station No 12
Tapi aku tak beli pun jeruk kat sini..ada satu tempat Lyn bawak..di mana kat situ orang melayu yang buat jeruk tu.
Jalan kedah..bukan bermakna kami di Kedah ..

Pusing2 Komtar ,Perangin Mall, beli lagi baju selai dua , lepas tu kami pun berjalan balik ke Hotel
kira senaman lah kan..sebab masa kat sana off diet.

Malamnya pulak , kawan aku lyn..yang telah aku kenali sejak tahun 2005 dari forum
akan bawak kami g makan2 dan jalan-jalan.
Seronok dapat jumpa lyn & family..

last jumpa rasanya masa tu akak form2..lor ni akak dah form 5..
lama giler dah tak jumpa!


..

20 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

perh, dasyat punyer jalan2 sakan ni, mesti penat giler tapi puas hati kan...

NM02 said...

amboi akak... jalan sakan naaa... take care tau

Salmia said...

wah.. beshnye jenjalan pusing area situ.. siap jalan kaiki tuh.. tabik ahh.. :) macam pelancong obersi plak

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

atty...suka tgok gambar2 ni. Nice editing....

mamasuri said...

wah syok nyer ..
dlm idup baru sekali jejak penang..itupun masa penang kena tsunamai..huhuhu..itu tak g jalan mana..dok dlm hotel je..

MrS. F!zA said...

sakannya jalan2..dlu kita selalu lepak komtar..hihi..tetiba trgt kpg halaman di kulim kedah..

etiey.com© said...

sakan berjalan.. habis duit hati rinag gumbira berbaloi kan

h4ni3 said...

ini memang betul2 punye redah ni kty.. hehe

POSH76 said...

tulah psl suka book dulu kalu main redah aduii macam2

Queen said...

tue yang kadang takut kalau bab hotel2 ni..kadnag yang ada star pun mengarut jugak kak ty

sweethOneY said...

tune hotel mmg xde tv kot ek kakty? penah tidur kt tune hotel lcct tu, xdak tv gak. dan sempit. kira just nice untuk org tidur singgah kejap2 lah..

atty's said...

@POSH76

Posh..otel yg memula tu , kty dah siap bayar dan booking dah..tapi tak menepati citarasa...ngn bad service..

lepas tu yg baru kty redah cari otel lain..

atty's said...

@sweethOneY

rasanya yg lcct ngn penang je takde tv..kalo kat damansara ada je izza..

itulah dia kecik tp nice ler utk 2 person.

rasp said...

laaa apsal tak roger2 i...
leh i rekomen satu dua hotel....
tapi tak pe...
adventure skit kan sis buat gini hehehehehe...

Dee said...

kalo xde anak kecik mmg seronok jalan2 sana sini naik bas kty..hehehe..

Pepel BoNda AmaNi said...

akak pegi berdua ngan kakak jerk ke????wah bestnya...

Mak Su said...

sy sll terkena ngan hotel indah kabar ni.... kecewa

wantie said...

kat sini memang syurga jeruk la katakan. Tapi sejak peknen ni tak berani nak makan jeruk.

suka lagi jeruk kat sungai ara, sebab dia guna gula pasir. then kalau makan tak batuk.

Lyn Yusoff said...

mmg berjalan sakan erkk kak
bestttttt

Softtouch [Hanim] said...

hotel mana yg kty xpuas hati tu yer..share lah kty..kty nmpak sgt kurus..cntik...