Apr 18, 2011

Feri Pulau Pinang

Lepas kami naik bus yang bernombor 401E..tu dan dibawa round2 ,akhirnya kami sampai ke destinasi yang kami ingin pergi , iaitu untuk menaiki feri
kalau ke Pulau Pinang tak naik feri ni memang rugi lah .
Untuk keluar dari Pulau Pinang tiada bayaran dikenakan , kami yang pada awalnya tidak tau pasal hal ini , tercari-cari jugak kaunter tiket, rupanya free je, 
Bila sampai seberang sana , nak ke Penang ,bayaran yang dikenakan RM1.40 seorang.

Sebelum naik feri kami beli bekalan makanan
keropok ikan tu murah kat Penang, kalau kat area Bangi ni 
kty selalu beli rm2.60 sepeket, kat Penang baru rm1.50
rasa rugi lak tak beli banyak2.







Anak aku si akak tu memula pelik benor
aku asik citer psaal feri nie.sekali dia dah naik baru tau syiookkkk.!

.

13 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

yeah baru lepas naik feri last week....

Salmia said...

best woo nek feri :)
tambah best time rebut2 nak naik tuh.. :)

Nana said...

eh baru tau
kat atas ada tempat duduk hehe
xpenah naik atas
sebab bese park kete
berdiri luar2 kete je

ALoNa CintamaniszLite said...

hehe..mmg best naik feri ni..mmg antara tarikan pulau pinang laa, kan. Kalo takde feri ni..erm..hanya tinggal sejarah aje ler..

Fir tak jeles ke akak dia naik feri??

Lyn Yusoff said...

memula naik feri ni pening dibuatnyer.. lama2 ok

IEYNA said...

hye kak aty...wahh bestnye jalan2 penang...klu g penang ieyna teringn nk dok kat hotel hard rock tu....hihihihii....

Cik Wanie Ghani said...

best kan naik feri,
wanie pun kalau pi sana,
mesti samada pergi atau blk,
wajib naik feri,
hihihihihi:)

Softtouch [Hanim] said...

bestnya naik feri..sy raya nnti kak p penang..heee

kena angin2 dia tu syok kan kty...

pRincESs_N said...

Bestnyerr kty...mrase nek feri...

ardinihumaira said...

rindu nak g penang :)

ardinihumaira said...

rindu nak g penang :)

rasp said...

dah lama tak naik feri sis..
eh silap2 naik feri yg jalan kaki tu...
yg naik dgn kete dah slalu gak...
bila tgk pics u nie...
terkenanggggggggggggg.....

wantie said...

baru terasa.. dah lama tak naik feri. asyik guna jambatan jer. Sebab kalau naik jambatan lebih cepat.