Mar 15, 2011

Tutorial Entry Berpassword

Sapa yang nak buat boleh cuba tutorial ini

1- Layout > Edit HTML> klik
2- Cari dan letak dibawah atau di atas code dibawah:-

<script type="text/javascript" src="http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js"></script>

3-Save
4- Masuk sini : www.vincentcheung
5-Masuk kan Secret key kat key kotak kuning lepas tu klik select











6- lepas tu tulis lah apa yang korang nak tulis kat kotak hijau tuh dah siap
    CLICK Encrypt
 
7- Nanti copy code kat kotak html code tu paste kat new post tapi pasti kan new entry tu dalam posisi edit html bukannya compose ye











8- lepas dah copy , paste  kat new entry ..publish mcm biasa..

.

5 comments:

✿ etiey erywan ✿ said...

wahh harus cuba ni.. tq for the sharing

Redbloodsnow said...

dulu pernah zie try buat entry gnie taw..hikss

UnGu VioLet said...

tq for sharing kak.. akak, ada cara x mcm mane xnak bg org tertentu baca blog kita.. klu ada, share ngn mar yer kak.. tq kak..

Queen said...

dulu penah buat..pastu lupe dah camner nak buat...pastu ras macam ada buat tutorial..tp lupe dah letak mana...

pelupa sungguh

kakyong said...

saya ni dah byk kali nak buat n3 ni tp tak terbuat..

btw, cara ni bagus.. sbb kita boleh encryp mana2 part yg kita nak letak paswword.. x perlu seleruh n3... ;)