Mar 17, 2011

Semalam adalah hari jalan sesorang

Semalam benornya aku kerja separuh hari jer
Jadinya apa yang aku buat

Merayau , menonton wayang sorang-sorang
Makan sorang-sorang

Kadang ada orang tanya , tak kesah ke sorang2
dah biasa ma..dari dulu lagi .
Masa kerja company lama , amik mc lepas tu merayau sorang2 ke pekan kajang tak pun sampai kl .
sebut sampai kl nie , sampai nak kena culik pun penah ..giler kalau ingatkan ..
Tapi tak pernah serik pun..buat lagi dan lagi .

Semalam along kerja petang.lepas jumpa along..kejap ..mintak gak lah izin kan ..
along keje petang tak dpt lah nak teman kan bini dia..dia suh duit dia je temankan bini dia
Si akak lak ada hal ngn kawan2 dia ..takpe kasi can
Si adik pulak ada Convoi berbasikal ke Kuala Lumpur
Si fir ..jangan cakap lah .lebih rela main je ngn kawan dia .

Macam aku memang dah biasa , buat semua sendiri
Takan nak harap laki je kan..memang kempunan lah kalau dok nunggu laki je kalau nak ke mana ..
Ate dah tau laki ku sibuk mengalahkan Pm..nak cari duit kan ..kami bukan orang senang
kalau tak kerja lebih masa ..kurang lah duitnya ..

Dan semalam aku dah tengok citer Kru tu .nanti aku review cara aku ..tengok lah kalau rajin .

.

16 comments:

Kaseh said...

kaseh selalu je buat sorang2 kak..jalan sorang2.. akak ok lagi ada along leh kasi duit dia teman akak..kaseh ni..duit snediri2 gak.hahah.. tapi kadang2 mmg besh jln sorang2..aman kepala..

✿ etiey erywan ✿ said...

hmmm .. sekali sekala sensorang sonok jugak

NM02 said...

kadang, sorang tu lebih seronok dari beramai... kak akak??

SyuQ said...

kadang-kadang best jugak jenjalan sengsorang kak. nak berenti kita berenti. nak trus jalan, kita jalan. x der saper bantah. hehehe

eLLy said...

eLLy sekarang nie pun dah menjinak2 jinak kan diri jalan sesorang.
Maklum la mylaling pun sekarang nie asyik busy je!!

sweethOneY said...

sama la kita kak. sy x heran pun klo kt opis ni kena kuar mkn sorang2 ke hape.

tp bila bab nk drive tuuu.. tibe2 jd cacat. nak bf jugak temankan :P

Queen said...

sometimes nik lebih sukka jalan sensorang..macam nak pi pasar pagi.. suka jalan sorang2..yabang ada pun takmo...

but most of the time nik suke jalan dgn yabang je..tak suke gi konvoi ramai2.. entahla..sejak dah menginjak dewasa ni.. memang takmo.. rasa rimas plak..hahahha

tak reti sebenarnya..

Redbloodsnow said...

zie tak biasa jalan sesorg. if more prefer terperok kat umah rather than jalan sesorg. rasa kekok n semcm je..haha :d

mamyharraz said...

pernah gak tgk wayang sorang2 ok apa kan..

kadang tu kita perlukan ruang utk diri sendiri ~ hepi jugak cara begini :)

Dee said...

kty..aku pun no hal jalan sorang2..mmg kalo tunggu suami kita yg super duper bz tu..x kemanalah kita kan..

sW33tdARLiNG said...

alahaiii duit jer yang temankan pun SANGATLAH OK!!! hehehehe

maszmadi said...

kadang jenjalan sensorang pon awonok kan, leh pi memana n wat pape yang kita suka kan..
tapi yang penting diizinkan suami.. kan

POSH76 said...

I pun okey jer jalan sorang...tapi kalu ada geng lagila besskan

nabilah_2908 said...

mcm sy la skrg ni...sendiri...

makan sendiri....shoping sendiri...huhu..

mula2 rasa mcm tk best gak...tp dh lama2..terbiasa...cuma bab tgk wayang sndiri je belum pernh try.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SELALU KEKERINGAN IDEA ??

wantie said...

Kalau T jalan sengsorang time nak shopping baju sendiri. Malas nak ajak suami teman, nanti yang kita nak tak jadi beli, sebab rasa distraction la dia dok menunggu...

kalau shopping barang umah, husband wajib ikut. sebab kalau sorang mesti lupa apa yg nak di beli. hehehe

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. kita pun biasa sorang2 je kty