Mar 25, 2011

Pandai pun makan ubat

Sebenarnya minggu ni firdaus tak berapa sihat 
Maybe dia tak sihat sebab minggu
ni bz buat latihan utk sukaneka sekolah dia 
Dengan cuaca yang tak menentu , 
kadang ujan , kadang panas melampau 
Jadik buatkan firdaus tak sihat 
Risau kalau dia tak sihat , 
dia tak dapatlak join sukaneka kat sekolah dia ari nie 

pic credit to google

Dan bila mama suruh dia makan ubat 
Cepat je dia makan ..dia nak makan ubat demam yang pil
terperanjat jugak..rupanya teror firdaus makan ubat 
siap kutuk2 abang dia lagi ..tengok fir pandai makan ubat ..
Si abang atau kitaorang panggil adik tu ..memang susah sikit nak makan ubat ..lagi ubat pil ni tak reti telan ler 
Nasib firdaus dah pandai makan ubat ..cukup time dia sendiri akan tanya , dah boleh makan ubat ke..

Hari ni firdaus sekolah pagi , sebab ada sukaneka

22 comments:

[-suziey-] said...

hiks..agknya ubat pil telan jek..heheh cpt

Syima Syaz said...

kak...malulah...saya pun tak pandai makan ubat...skrg demam ni, terpaksa hancurkan pil....kelakar kan dah tua bangka pun tak reti telan ubat...=(

NzA said...

wah baguslh firdaus nie...berani mkn ubat...moga cpt sembuh.

Ms.Lilies said...

syira pun sek pg hr ni...ada prog merentas desa kat sek...


moga firdaus cpt sihat

Kaseh said...

alahaiii moga cepat sembuh firdauss... skang mmg musim datang openyakit ...weather tak elok skang nih..kena duk umah diam2,.,.hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sangat xsuka jugak makan ubat...dan amani nampaknya dah dapat ciri2 yang sama ..huhuhuhu get well soon fir...

sW33tdARLiNG said...

dia excited nak bersukan.. takmo demam on dat day laa tu... pandai dah berfikir..

Deqna said...

ubat pil lagi senang nak makan sebenarnyakan dari ubat air... bagus fir..

atty's said...

@[-suziey-]

ye kot suziey ..terus masuk je dlm perut.

atty's said...

@Syima Syaz

syimaz leh geng ngn si adik nie

atty's said...

@NzA

thanks nza

atty's said...

@Ms.Lilies

thanks mimi

atty's said...

@Kaseh

itulah dia kena ujan masa berlatih rumah sukan kot

atty's said...

@PuRpLeLiCiOUs LoVe

kena bljr makan ubat ti ieda..kang payah kalo x sihat

atty's said...

@Deqna

betul gak teori tu kan deqna

atty's said...

@sW33tdARLiNG

itulah kalo tak rugi tak join

☆ lieya latif ☆ said...

bagus ar kak camtu..baru anak bujang namenye...lagi pun mkn pil cepat sikit efek die kak......cepat kebah sikit kan...

Zura said...

sy dulu pun takut telan ubat...

atty's said...

@☆ lieya latif ☆

itulah lieya..effect dia lg cepat kan

atty's said...

@Zura

sekarang takut lagi tak ?

alinac lover said...

ala dia suka p sekolah hehehe

Softtouch [Hanim] said...

cptnya fir dah pndai mkn ubat pil..untie dulu darjah 5 ke 6 baru pndia mkn ubat pil..hehhehehehe

rajin2 mkn ubat yer..boleh cpt smbuh