Mar 24, 2011

Nasi Kukus Ayam Panggang Cowboy Place

Sambungan kisah kami sewaktu holiday di Tiara Beach Resort
Masa hari kami sampai ke pd , memang kitaorang dah nampak banner Nasi Kukus ayam panggang nie 
Terletak berhampiran Marina Resort , Tengok berderet kereta tepi jalan , gerai pun penuh ,
Jadi kami memang dah pasang niat , nak merasa gak ..

Jadiknya lepas je Check Out dari tbr 
Kami singgah sini ,kami sampai sekitar pukul 12 pm
Kami family ke 2 yang sampai sini , masa tu orang belum ramai lagi
Tapi tak sampai 1/2 jam ..tertiba je full house..sampai ada yang tunggu turn..

Jom Layan gambar 







 fir,adik,mak

 Kuah cili + kicap dia , bagi aku tak sedap sebab manis,
lepas tu cair + berlendir
tak suka..tak suka..sini lah spoilnya, kalau buat pedas sikit, 
sedap .tp jangan pedas membunuh

Ayam panggang dia superb.
kty nengok gambar ni pun terliur.


 sup dia biasa2 jer

nasi kukusnya + sehiris timun

 air kat situ ada satu jenis je, air anggur,
ye lah kalau banyak jenis tak catch up adik2 tu nak sediakan

Selain dari ada ayam panggang , ada jugak ikan bakar , kepak ayam ,tongkeng ayam 
sesiapa yang bercuti ke pd boleh lah terai tempat nie 
Total kitaorang makan hari tu , Nasi 6 pinggan , air 7 gelas , Ayam sekor , ikan 3 ekor , 3 kepak ayam 
Tak sampai RM35, pun ..kira murah lah 

Kty kasi 3 bintang je dari 5 bintang , 
sebab kicap cili manis

.

43 comments:

sweethOneY said...

sedapnya! teringin ayam bakar!

☆ lieya latif ☆ said...

tu le kakty, mase lieya gi TBR ari tu, balik tu nampak la kedai ni...mmg beratur panjang tu...penoh sentiasa kedai tu.....tu yg kiteorg singgah...tapi tgk ramai gile terus tak jadi ....ni akak dah buat review ni okey la jugak...dpt gak lieya tau tahap sedap kat kedai tu.....menariks jugak kak yeak

SyuQ said...

sodapnya kak ty
meleleh ayaq liur sy

✿ etiey erywan ✿ said...

nampak cam sedappp

ardinihumaira said...

uwaaaaaaaa nak ayam sket

Cho Zila said...

ooo gitu... tapi boleh teraikan...

Hezesuze said...

yeahhh stuju ngan kty..ritu ze pegi PD pun beli ayam panggang nie bungkus makan kt hotel hehehe

tapi tulah..kureng sikit sambal dia kan....cair & tawar lak time ze beli tu...ayam dia lak kalo letak blackpapper lagik sodap kan kan

Lina said...

emmm taun lepas pegi PD tak perasan lak gerai nasi kukus ni...bestnyer gi holiday...dah dekat setaun x gi mane2 bercuti

sW33tdARLiNG said...

petua suami saya, kalau nak makan kat gerai, pergilaah makan kat tempat yg ramai orang

Gieyana said...

mmg murah lah kak Ty..tgk ayam tue mmg nmpak sedap..:D

Zura said...

sos kalau manis pun sy out kty...tp pd sy yg penting sup ngan ayam goreng..

mEiZ SHA said...

dapnyerrrrrrrrrrrrrrrr..:)

atty's said...

@sweethOneY

jom kita makan ayam bakar..

atty's said...

@☆ lieya latif ☆

nanti lieya dah besalin cari tau ..takut kempunan lak

atty's said...

@SyuQ

ayam nya sedap..tau

atty's said...

@✿ etiey erywan ✿

memang sedap ayam nya

atty's said...

@ardinihumaira

mai sini kty belanje dni

atty's said...

@Cho Zila

kalu g pd cubalah terai .

atty's said...

@Hezesuze

kty pun setuju sgt ngn zie, bila ler nak dpt rasa ayam panggang salamah catering nie

atty's said...

@Lina

agaknya baru taun ni kot ada lina

atty's said...

@sW33tdARLiNG

itulah kan .kalo org ramai, tanda nya kedai tu sedap

atty's said...

@Gieyana

tu lah , kty pun terperanjat murah

atty's said...

@Zura

itulah zura.ayam dah sedap..tp manis lak

atty's said...

@mEiZ SHA

memang sedap..

NM02 said...

rasanya tempat ni femes la kak...

ita cutevirus said...

3 bintang tu ok la...
cam menarik gak ek..
nak try la kalo gi sane

Dee said...

oh..baru tau..kalo ke PD..dee akan singgahlah sini..

Ena said...

sedapnya ayam panggang tu.. walaupun baru lepas makan tetap rasa nak jugak.. ish2x.. terus tol selera makan skrg ni.. wuwu

Nana said...

mak aii kak
nanpak sgt2 menarik la
telior dah ni

Umi_Aliesha said...

Menarik ayamnya..kdg sesetgh kedai..ayamnya tak berapa nak masak...bila cubit2 nampak daraj..udah ke laut seleranya...

POSH76 said...

kalau dah lapar semue pun jadi sedap...ayam panggang tu buat terliur hehe

nabilah_2908 said...

tk perasan pulak ada kedai ni...

tp mcm tk syok la..sbb guna pinggan polistrin...sudu plastik...kalau makan ayam..mau patah sudu tu..huhu.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KESAN KOMEN MELALUI EMAIL

Kaseh said...

tula..sama ngan dee gak..baru kaseh tau ada tpt nih..nati buleh la singgahh...

ALoNa CintamaniszLite said...

Hari Sabtu ni..sy nak ke PD lagi..hrp2 ada rezeki nk singgah menikmati makanan kat sini pulak. Hari tu nampak tp tak berhenti..hehe..

kakyong said...

nampak ayam tu sangat mengancam..

mummysyafie said...

waa...sedap nya kak. garing semacam ayam tu

wahida said...

kak, pernah tgk kedai ni mmg ramai org, tapi x pernah try lak...x sedap ke kak kicap cili dia tu, malas la nak try kalau gitu...
sbb saya ni pun mcm akak, kuat pedas...

erienz said...

ayam panggang x leh tahan...terliuq tgk...

Cik Wanie Ghani said...

alahai ayam panggang,
sedap tue,
kegemaranku,
nanti kalau pi PD,
nak try pi singgah lah,
hihihi:)

[-suziey-] said...

perghhh mantap kty..lazatnyaaaa

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ayam dia memang nampak mabeles pun kak...

Deqna said...

kalau saya kicap manis saya suka..hehehe

nanti kalau ke pd.. nak cuba try lah makan kat sana..

Softtouch [Hanim] said...

wa bestnya kty p TBR...sukalah anak2 kty kan...

hari tu masa sy pg TBR pun masa balik nm[ak gerai ni..xsempat nk singgah sbb dah terlepas..mmg ramai org...