Mar 21, 2011

Kadang2 kita bukan nak menyombong

Aku paling takut bila jumpa orang..
Orang tu suka citer bukan-bukan ..

Abis dia cerita pasal orang dari Block 1 sampai ler ke Block 10
Semua cerita orang dia tau .

Orang macam nie , kalau aku terserempak , memang sedaya upaya aku larikan diri.
Malas nak campur..

Tapi pelik ..orang macam ni ..tau je citer pasal orang..
Agaknya duduk umah asyik jaga tepi kain orang..

lepas tu bila jumpa orang , dia dok gebang plak citer pasal orang itu orang ini..
Takut..ngn orang macamnie..elok elakkan..dari jumpa macam ini punya orang..

Sebab tu kadang bukan niat kita nak menyombong..tapi baik orang kata sombong dari jumpa orang suka jaga hal orang nie..

.

22 comments:

rasp said...

betul betul betul...i pun lagik suka digelar sombong dari jumpa org2 gini sis...

cikbedahlaser said...

btol2.. ssh btol klu jmp org camni n tkut klu jd org camni...

org camni mst rajin temu ramah org kan.. keje bersembang je la nih

Joy said...

dgn org cam gini just kena senyum2 aja bila terserempak..takut ehhh ;)

mummysyafie said...

sama dengan nor kak..dah 5 thn duk situ mmg tak campur ngan org. kalau org jemput gi kenduri, no datang la..tapi nak lepak² mmg tak pernah

Sidratul Muntaha said...

samalah kak
aku,laki bini klu arini minggu..
lepak rumah jerlah
malas nak pergi kuar jumpa jiran sebelah even pintu dok bukak2...
layan tenet dgn astro jer
klu kat tmpt keje
lepak jelahkt lab ni sengsorang
mmg klu pergi naik opis amik surat..
tak absi2 dgr org tu citer pasal org ni
mcm2 hal
buat sakit pun ye jugak sbb nak ditegur,sume dah tua bangka

☆ lieya latif ☆ said...

kat opis lieya ade ssorang kak ty, dah le baru masuk keje, tapi bab mengumpat no 1...mcm die sorang la perfect..sebab tu kalo die dtg jek lieya dah siap2 sedia buat2 busy...mls nak layan punye pasal huhuhu

Alona said...

hmm..org kalo tak kenai sy..mmg ingat sy sombong, huhu..
camtu ler selalu kawan2 akan ckp..

MrS. F!zA said...

orang tk keje kot..tu yg amik thu hal org je kejenya..

ieda said...

tapi dik .. org mcm nie kat mana2 pun ada kan .. :) x perlah yg x elok memang kita kena jauhkan ..

mEiZ SHA said...

btol tu kak..
ninie pon benci orang cenggini..

jgn kat luar
dlm blogger ni pon ramai gak orang cam ni..nak hati2 cemana pon xtau laa kalau da attitude suke sebok hal orang ni..

hati dia x senang je kot tgk orang senang..:)

yg pentong kt heapyy dan senang da kan kak..:)

Eye_nee said...

sombong itu perlu..ikut tempat dan waktu...cara ko ni akk mmg setuju T...

Queen said...

nik kuar je rumah terus jalan pandang bawah je...org panggilke..siul ke..hape ke..buat tak tau je..kecuali panggilnama..tu pun kalau tak nampak(nik rabun)..jalan terus...

Yabang banyak kali terkena..panggil saya..tapi lagi die siul..lagi saya jalan laju2..hahaha..dahgaya takut hantu

Yatie said...

orang macam ni kena kasi cili byk byk.. kasi dia senyap. sebab mulut badan binasa

Zura said...

betul kak atty...org mcm ni patut elak walaupun bertembung....bahaya... jenis mcm ni banyak dari kawasan umah hingga kat opis...hehe

Kaseh said...

saya sokongggg 150% ...

Iera said...

betul tu, kak atty..iera pn slalu elak klau berjumpa org mcm ni..

SyuQ said...

sy suka sibuk menyibuk ni kak. walaupun x campur, tp telinga ni sentiasa terpasang. hahaha

Zura said...

betul kty...itu namanye internet bergerak..info dia lg laju dr internet...dulu masa sy study...ade sorang cm nielah...abis sume cite budak dia th...org cm nie sy xnk rapat n xnk bercite sgt...tp kalau sy nk th cite org, sy dok ngendeng2..hikhik..org cm nie xmustahil cite kite pun dia th n d jajanye..beware..

sW33tdARLiNG said...

kan kan kan.. walaupun kita dah tak campo ngan dorang, tp depa ni tauu jer plak hal kita...

sweethOneY said...

btol kak. krg citer kite pulak dijajanya

POSH76 said...

orang camni buat tambah dosa...baek bo layan

Softtouch [Hanim] said...

sy pun kalu boleh nak elakkan org mcm tu...biarlah digelar sombong dr suka cite hal org kan kty...