Feb 17, 2011

Teratai

Sapa yang tak kenal bunga teratai 

kat bawah ni bunga teratai

cantikkan !

Jom kita nyanyi lagu teratai nie!

Teratai  

Oh teratai bunga indah
Engkaulah pujaan hatiku
Telah lama aku rindukan
Wahai teratai bunga indah

Sungguh cantik wajahmu
Sinar matamu bagaikan suria pagi
Setiap insan selalu terpikat
Memandang teratai bunga indah

( korus )
Ku tak menyangka
Wahai terataiku sayang
Badai taufan mendatang
Menghembus dirimu
Engkau pun terkulai
Dan merunduklah layu
Tak berseri lagi

Oh tolong, lindungilah dia
Agar ku dapat bersamanya lagi
Ku inginkan terataiku sayang
Berseri seperti semula
Teratai bunga indah  


Lirik Teratai - Ramli Sarip

Yang benornya aku tak suka lagu nie
bukan sebab lagu ni  tak besh
lagu nie besh..cuma ada lah sejarah disebalik lagu nie 
kalau along dengar lagu nie..
dia pun macam bengang je
pasal apa dia bengang..biarlah menjadik kisah silam..wahahahha
nasib masa tgk konsert WOW aritu 
Ramli Sarip tak nyanyi lagu nie.

.

36 comments:

ita cutevirus said...

spoil kan??
bile lagu best & kite suke, tetiba je ade something happen & ada kene-mengena ngan lagu tu..
haaaiissshh... ade gak penah rasa cam kak ty rasa tu..

azzey said...

Akak, saya komen sambil nyanyi ni kak....he3...

p/s: by the way ...klik ur HB...:)

wantie said...

Bunga teratai ni memang cantik. tapi saya suka makan buahnya.

Kat sini susuah nak dapat kalau kat taiping tu senang ler. Sib baiklah time peknen ni tak ngidam . hiksss

Kaseh said...

ada tak org buat bunga teratai jadi hantaran kak? lalalala

pRincESs_N said...

wahh k.ty..jom karox laa...ngee...

mEiZ SHA said...

hahahhhaha
ada kisah di balik lagu ye kak atty..:)
hehhe

nabilah_2908 said...

masa sekolah dulu...budak2 laki suka sngt nyanyi lagu ni.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HANTU TETEK

wahida said...

lagu best ni kak...saya suka layan lagu2 ramli sarip dol ni...

Dee said...

aku suka lagu teratai ni kty..biji teratai tu pun ada rog mkn kan..wah..kty siap ada kenangan silam eh..hehehe..

kakyong said...

amboi, ade kenangan sendu di balik lagu teratai yer... ;)

LayarLara said...

terus terngiang2 sore serak2 kahak si pak romli...

Biji teratai pun sodapp..

hOtMaMa said...

hamboiii.. kak ty, nyanyi hr nie yer.. lg bunga teratai lg ha.. hikhik!

Cik Wanie said...

baru nak ckp kata ada lagu teratai,
hihihihi:)

rasp said...

ermmmm sungguh sesuatu...

adenium said...

waaaa.... suka lagu nih... sukaaaaa

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah karok rrr nanti lagu teratai...

POSH76 said...

My hubby suka naaa lagu...mmg nostalgia lagu ni hehe

✿etiey erywan✿ said...

hasihh saya suka sgt dengan lagu nih. huhu dlam kleta ada cd nya.. memang berpusing pusing cd nya nih..

atty's said...

@ita cutevirus

tq ita sudi memahami ku

atty's said...

@azzey

eceh azzey sampai sini kty dgr.!

atty's said...

@wantie

kty penah makan sekali , lemak2 pait.tp sedap

atty's said...

@Kaseh

cantikkan kaseh..nanti kaseh buek..tau

atty's said...

@pRincESs_N

taknak ar..kty ni pemalus

atty's said...

@mEiZ SHA

biarlah rahsia..menjadik rahsia..

atty's said...

@nabilah_2908

budak lelaki sukakan lagu nie

NURUL said...

mari kita nyanyi lagu tu kak hehe

atty's said...

@wahida

aritu tgk ramli sarip nyanyi memang besh ar

atty's said...

@Dee

aku penah makan dee..pahit2 lemak

atty's said...

@kakyong

bukan kenangan sendu tau kakyong..manis ku rasakannya

atty's said...

@LayarLara

sama le ngn den ni hah..dok tergiang2 ramli nyanyi nie

atty's said...

@hOtMaMa

jom kita karok lela..

atty's said...

@Cik Wanie

nasib lagu doyan tade kan

atty's said...

@rasp

kisah lampau sis..

atty's said...

@adenium

suka jugak.tp takleh dengar

atty's said...

@POSH76

penuh nostalgia kan ..!

Softtouch [Hanim] said...

sy suka lagu nie...suka muzik intro dia...