Feb 11, 2011

Senyum lebar nampak mama dia

Macam biasa sepatutnya minggu ni along jemput firdaus
Tapi kadang kena overtime, along tak dapat jemput
kena lah aku jemput, kadang adik 
Tapi minggu ni adik sibuk main bola , jadik taknak ganggu dia
Kalau lagi berapa minit loceng nak berbunyi , aku dah ready tunggu fir siap-siap depan pintu pagar
Dia pun dari jauh dah nampak mama dia ..senyum lebar ler dia


dah separuh bogel
balik jer rumah terus tanggal baju 
lepas tu baca buku cerita nak penuhkan buku nilam 
kalau dia tau mama dia letak gambar separuh bogel nie
marah dia!

Semalam aku hanya masak sambal ikan bilis + kentang je
memang selalu pun aku masak simple je..satu lauk je..kalau 
dua lauk pun satu lagi aku goreng sayur
tapi semalam sebab kena jemput firdaus ,satu lauk dah cukup
itupun firdaus 2 kali tambah 
sedap sangat kot sambal bilis nie mama dia masak
Semalam sebelum jemput firdaus aku singgah pasar tani 
beli ikan bilis, lepas tu terus pergi sekolah fir , 
Sambil tunggu fir nak balik sekolah , aku lepak dalam kereta 
takde buat apa , sambil2 tu layan kopek ikan bilis..balik terus masak..

 .

38 comments:

Kaseh said...

hahah kak..kalau dia nampak ni mmg harus dia mengamuk kak..

saya pun suka sambal bilis buh kentang camtuh.. kdg2 bilis ngan bawang besar pun jadik..mkn ngan kicap..perghhh...

.:Mrs. Engineer:. said...

dlm kete pn smpat k.ty kopek ikan bilis eh...gud...masa itu emas...he3

Deqna said...

eeei... cekci...ahhaahahaha

☆ lieya latif ☆ said...

fuh multitasking akak...sempat lagi kopek ikan bilis dlm keter tu...heheeheh.....

akak, menu ikan bilis akak tu sedap tu lieya tgk tu...tak yah lauk byk2 pun dah cukup tuuuuu hehehheh

✿ etiey ✿ said...

hehhe.. bila besar lagi dia malu bila tgok blog ni. hehhe

Softtouch [Hanim] said...

awww....fir cekci...berselera yer fir mkn..senang hati kita kak bila anak2 suka mkn wpun kita masak simple...

rasp said...

aauwww cecki fir...
fullamak sis, sempat lagik kopek ikan bilis dlm kete kan...
kita nie kalo leh takmo buang masa kan sis...
byk benda yg nak diuruskan...

Nazz@Purple said...

konpius..betul ke kopek ikn bilis dlm keta..bgusnya..2 dalam 1..

Ms.Lilies said...

sambal ikan bilis mmg pojaan hati kak...kdg buat bubur kosong makan dgn tu...perghhhh laju je makan hahaha

Redbloodsnow said...

SAMABAL IKAN BILIS. MY FAV! :)

fiza said...

Phewitttt...seksi :-)

Hehehehe...dalam keta pon bley kopek ikan bilis yer kak.

p/s: Kty duduk kajang/bangi kat belah mana? Saya pon dok area sana.

atty's said...

@Kaseh

lapar lak perut kty ni hah..

atty's said...

@.:Mrs. Engineer:.

dari tade buat pe..tu yg kopek ikan bilis tu

atty's said...

@Deqna

kalau dia tau ..dia marah nie

atty's said...

@☆ lieya latif ☆

itulah semalam semua isi rumah makan bertambah2

atty's said...

@✿ etiey ✿

mesti dia suh delete gambar tu kan

atty's said...

@Softtouch [Hanim]

tu lah dia mmg berselera je.lagi kalo lauk tu kena kat tekak dia

atty's said...

@rasp

itulah sis..banyak keje lagi kat umah menanti

atty's said...

@Nazz@Purple

sambil tunggu fir kuar kelas tu yg dok kopek ikan bilis..

atty's said...

@Ms.Lilies

terbayang dah ni..lapar dah peyut

atty's said...

@Redbloodsnow

sama ler zie..shedapkan

atty's said...

@fiza

fiza ..kty duk bangi sek 2..
fiza pun ye..one day kita jumpa nak ?

♥ manje ♥ said...

salam ziarah

rajinnya mama fridaus...
tak bazirkan masa ye tak? hehe

pRincESs_N said...

ok...bgs btol k.ty..smpat kopek ikan bilis smbil tggu fir..br btol ironwoman...

Zura said...

sambal ikan bilis ngan kentang tue pun dah sedap kty..makan ngan nasi panas...

Eye_nee said...

T ko bukan paking kete depan pintu pagar sekolah Fir kan...hahahaha...semangat betul Fir nak penuhkan buku Nilam...

sW33tdARLiNG said...

seksi youuuuuuuuuu!! jgn laa kawan2 sekolah dia terbaca blog ni plak.. hahahaha

danishahumaira said...

Sedapkan sambal ikan bilis campur kentang tambah lak dgn nasi panas perghh, selalu buat masa sahur dan berbuka pembuka selera heheehe,

kak ty tak pernah nampak pun, anak saya pun sekolah situ jugak, belum ada rezeki nak jumpa akak

atty's said...

@♥ manje ♥

itulah taknak buang masa

atty's said...

@pRincESs_N

taknak lah ironwomen..ekekekekeke

atty's said...

@Zura

kty lak lapar..ha !

atty's said...

@Eye_nee

idak..kty parking jauh skit..tau..

atty's said...

@sW33tdARLiNG

jangan kasi tau dia tau..!

atty's said...

@danishahumaira

kalo nampak perempuan gemuk tu..kty ler..hehehhee

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

auuww cekcinya fir...hehehhe...ketumbit mata untie tengok.. :P...
sambal ikan bilis kentang pehhh terbaik la...

kakyong said...

kakty,
saya pun selalu masak 1 lauk jer.. 1 lagi sayur.. tu pun makan sampai malam...

Orked said...

wah! atty, sempat lg kopek ikan bilis dlm kete..

btl2 pntongkn mase..caya ler

adarnadzmie said...

rajin betul firdaus baca baca buku.. kakty lak rajin betul kopek ikan bilis dlm kereta.. tak buang masa betul la kakty ni..