Feb 21, 2011

Semalam Ada orang tu bakar dapur saya

Semalam pagi masa aku keluar dengan along , lepaking datingan sebentar
sambil bersarapan pagi , dan aku ke pasar mencari bahan untuk masak lunch nantinya
Tak sampai setengah jam aku pergi

Sekali aku balik , tengok kat pintu rumah
Asap keluar berkepul-kepul
Tengok si akak sedang mengemas-ngemas
Rupanya ada lah orang tu , dia nak masak , lepas tu dia panaskan minyak , lepas tu pergi mandi
Jadiknya orang tu kenalah rasukan ablasa...

Kepada orang tu , lepas ni tolonglah jangan lalai, jangan banyak berangan
Kalau nak masak..masak je ..janganlah nak ke hulu hilir
Korang nak tengok ke mama korang BERTUKAR..tak pasal je..kang
Nasib ler tade apa perkara yang tak diingini berlaku
Cuma dapur den je abis berjelaga dinding , syiling semua..tu sapa nak tolong cat balik tu?

.

54 comments:

Cik Wanie Ghani said...

uish bahaya tue,
lain kali berhati-hati yea

pRincESs_N said...

hohoho...ank dara br nk bjinak ke dapo tu k.ty..mama jgn BTUKAR dulu....hihihi

PurPlè said...

isk... bahaya... lain kali kene ingat klu nak masak, fokus kat masak je... ni boleh plak nk gi mandi. alhamdulillah, x jd apa2. haihhh... nmpk gaya tahun ni raya, dapur berwajah baru lah yek ;).

MrS. F!zA said...

ekeke dh agak dah..hahaha.. nasib baik kan

*kak moh la join GA buatkan header..tk semestinya header bergambar je..hehe

Kaseh said...

lerrr kak..sib baik tak jadk apa2 yg tak diingini..bahaya api2 nih...haishhh..

Cik Puan*PIE said...

kak..lama dh sy xjengah blog akk ni. akk ingt sy lg ke?

rasp said...

bahya tu...
sib baik semuanya ok melainkan dapur bertukar kaler...

☆ lieya latif ☆ said...

ya Allah kak bahaya tu...seb baik syukur laa tak jadi ape2.....menyirap gak bace tu kak....kalo tak ...tak tau laa jadi ape.....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahahahahaha oppppsss tergelak plak...tapi bahaya kan...panaskan dapur pas tue tinggalkan..huhuhuhu menakutkan ...

I-sya said...

kak ty, cha pernah je jd gitu n that was my habit. tgh masak sker tul buat mende lain juga. at last lupa yg kat dapur punyer part.

pernah la smp rentung periuk kikikiki... terpaksa la buang. sdiri buatkn so xde la nk BERTUKAR menjadi sesuatu. hahahahaha....

Ms.Lilies said...

bab2 api ni ngeri saya kak....sib baik xjd pape huhu

Queen said...

semalam...nik nak menggoreng... masukkan dalam kuali minyak yang nik simpan lebih goreng kuih.... tak sedar minyak tu dah masuk air hujan (dapur nik kat luar rumah)...

sekali kuali tumemang dah panas kan.....meletup2...bukan sikit2..tapi meletup tak beragak punye.. sampaikan minyak tu jadi separuh..nik dah siap lari masuk bilik air...

tak pasal2 kene cuci lantai..dinding semua...habis minyak2.. yabang pun nak marah jela..sebab tak hati2 tak check minyak tu dulu..

(seyes..mana lah nik tau..hukhuk)

Gina said...

Oii Kak Atty,
bahayanya..make sure lepas nie tak terjadi lagi

Redbloodsnow said...

haha...kompom si kakak tu kena bebel ngan akak atty kan...hikss :P bahaya arr gitu

*Miss Geli^ said...

gile bahaya kak....

sib baik ko cepat balik..

mEiZ SHA said...

heheheheh..waaa mama bertukar jadi ape ni???

ninie pon penah wat gitu gak..x sengaja kak atty..abes dapur mama jd kelabu asap..ehehhe

da laa dat time sorang kat uamh..seb baek x terbako umah..
nauzubillah..

CuTeMiUt78 said...

oooppss.... beringat2 lain kali.. tak pasal2 karang mama pada org tu bertukar karang..

Ietams said...

bahyer juga tu, seb baik tak ape-ape kan kak

eLLy said...

sungguh marbahaya... ish ish ish anak dara nie ...

Joy said...

huhuhu..takutnye. ehh..saya pun pernah membakar dapur sendiri..terlupa! huhuhu

bintangku said...

Bab2 api nie tak leh dibuat main.

Eye_nee said...

MMg bahaya T..tp tu la kan insani ni mudah jer lupanyer..akk pon ari tu..abis itam dlm kuali..buat cokodok...pi santai2 makan kat ruang tamu..api lupa tutup...

atty's said...

@Cik Wanie Ghani

itulah..harap lenkali org tu berhati2

atty's said...

@pRincESs_N

anak dara kuat bangan tuh

atty's said...

@PurPlè

itulah dik..leh lak ke hulu hilir bagai,.tak tau ler sapa le yg sudi mengecat nanti tuh

atty's said...

@MrS. F!zA

nanti kty ade masa ..kty terai join ye

atty's said...

@Kaseh

iutlah pasalnya ..tak pasal je kang..

atty's said...

@Cik Puan*PIE

mestilah kty ingat haja..

atty's said...

@rasp

ituler sis..elok kaler dapur ku kuning lembut udah bertukar ke hitam berkarat

atty's said...

@☆ lieya latif ☆

kty lak menyirap menengok dapur ke berjelaga

atty's said...

@PuRpLeLiCiOUs LoVe

itulah ..amaran kalau memasak sila tumpukan perhatian

atty's said...

@I-sya

cha jangan amal kan tau .bahaya

atty's said...

@Ms.Lilies

itu yang kty marah sesangat tuh

atty's said...

@Queen

ayork nik..nasib tak jadi apa2 tau ..bahaya

atty's said...

@Gina

itulah gina..geram sungguh!

atty's said...

@Redbloodsnow

apa lagi kena rasukan ablasa ler zie

atty's said...

@*Miss Geli^

sebelum den balik diaorg dah settlekan ..tinggal abu bertebarun je di atas lantai

atty's said...

@mEiZ SHA

ninie..skrg jgn buat lagi tau..bahaya..

atty's said...

@CuTeMiUt78

tau tak pe..kang bertukar menjadi hijau

atty's said...

@Ietams

alhamdulillah tade apa..

atty's said...

@eLLy

itulah berangan kot time tuh..anakdara tuh

atty's said...

@Joy

loh joy..pun ada history membakar dapur ye..jgn diulangi ye

atty's said...

@bintangku
itulah jangan cuba bermain api..

atty's said...

@Eye_nee

loh akak pun sama..lepas ni hati-hati tau!

fiza said...

Bahaya sungguh, nasib tak apa². Soh jer akak cat dinding yg dah berjelaga tu ^_^

Nem0 o0h Nem0 said...

nasib baik la umah tak terbakar kan?klo tak..ishh

wahida said...

ya allah, nasib x de apa2....ish ish sapa lah tu ye sampai sanggup nak bakar dapur sendiri? hehehe...

✿etiey erywan✿ said...

ishh bahaya ni kak.. apa citer lak ni. patut diajdikan iktibar nih..

Softtouch [Hanim] said...

nasib baik xde apa2 kak...bahay jgk mcm tu..kdg2 sy pun ada mcm tu kak..tinggal kan skjp kuali kat dapur tu tetiba je dtg balik dah berasap...hati2 ye akak lenkali...

atty's said...

@fiza

tu ar nanti dia

atty's said...

@Nem0 o0h Nem0

itulah nemo..tak pasal je ,. tade umah

atty's said...

@wahida

shapa ler tu ye

atty's said...

@✿etiey erywan✿

semoga org tu dpt pengajaran

atty's said...

@Softtouch [Hanim]

dah kena bebel 3 ari 4 malam