Feb 10, 2011

Selama ini saya tersalah tarikh Wedding Anniversary

Semalam aku saja-saja je cakap kat along
Semalam kan 9 february
Aku tanya along ..boleh lak tertanya benornya

aty : Hari ni hari apa
along : kenapa lak
aty : hari ni kan 9 feb , hari wedding anniversary kita lah (benornya aku saje nak test dia..padahal wedding anniversary nya sebulan lagi , bukan semalam ye !)
along : mana ada lah yang..bukan hari ni ler..abang ingat lah wedding anniversary kita
aty : aku pun gelak lah..owh ingat ye..berapa haribulan ?
along : 9 march kan !
aty : mana ada..8 march ler
along : 9 march le
aty : 8 march le
along : takpe..abang amik kad kawin kita..tak caya ye..
sekali along pun g lah amik kad kawin tu kasi aku ..
dalam hati aku dah debor2 ye ke..aku salah ke..bukan 8 march ke..dah bertahun2 aku ingat 8 march wedding anniversary aku okay..confident giler aku selama ni tarikh bersejarah itu jatuhnya 8 march .

debor dah ni .
lepas tu along pun tunjuk kad kawin tu..
sekali amik ..rasa berpuuusingg dunia nie ..tapi aku leh control lagi

sekali tengok..mak aiii



terus aku cakap betul lah apa ayang cakap ..
18 haribulan bahagi 2 = 9 march..huhuhuhuuhuhu

lepas tu aku saje je cakap kat along..
yeah..kita tepuk tangan...bagus..ingat rupanya
dalam hati aku..aku dok gelang guling-guling.

sebabnya dah betahun-tahun ,selama ini ..
aku benar2 konfiden yang tarikh akad nikah kitaorang
adalah 8 March ..rupanya jatuh 9 March..
tapi kira okeh lah kan tercepat satu ari..sipi-sipi gitu ..
dari tak hengat langsung..

lepas tu tertiba leh pulak aku cakap ..
tapi kan abang..abang ingat ke kita bertunang dulu
kita tunang ari ni lah 9 Feb..
kita kan tunang sebulan je dari kita nikah.
.wahahhahahahha.nak cover salah..
memang kitaorang bertunang bulan feb.
tapi aku sendiri pun sudah lupa tarikhnya..

Maafkan dinda ye kanda..
i love u..u love me..
jangan lupa beli hadiah  annibersary  !

pantun 3 kerat mengakhiri entry..

.

72 comments:

✿etiey erywan✿ said...

hehhe kelakar citer!

the kecik said...

Sabar je la kak atty neh. Xpe2. Byk urat putus time bersalin tu. Heheeee

I-sya said...

mak ai... lama tu kak ty silap date. kikiki...

cha pernah gak silap date.. date gi interbiu.. x pasal2 xdpt terus dh la gomen punyer. anggap xde rezeki je.

tp anniversary x lupa sbb sama date dgn besday hubby.

sweethOneY said...

ololoooorrr.. comel gila muka kakty zaman dedulu. skrg pun comel jugak :D

Queen said...

hakhakhak..kak ty nie lawak la...hakhakhak....

nik nye senang nak ingat...7-11... =)

Ms.Lilies said...

sy cnfirm btl..
sbb sehr sblm besday boss hihihi

Zur@ZaRi said...

boley plak tersalah eh..
kih kih kih=))

nnt boh dalam reminder yer=))

p/s: dear nak tny, macam maner awak buat yg ader entry terkini kalo awak komen kat entry org lain yer=))

pRincESs_N said...

hohoh...sweet...saje nk test die igt ke x date ekk..

Myra Jay said...

Hehe, yg penting konfiden kena ada, baru org yakin dan percaya yg kita tak salah.. :)

ALoNa CintamaniszLite said...

kty..naper lak 18hb tu kena bahagi 2?? alaa..part ni tak paham ler..lambat pikap..ngee

Cun tau kty masa amek gambo nikah dulu2 tuuu...

juelee said...

hahaha lawak la kak ty nie.. annibersary saya paling sonang nak ingat, hari kismas... 25 dec

Iera said...

kak ty..kak ty..hehe..

Gieyana said...

hahaha..sabar jer kak Ty nie...jd lupa lak yer..neway hepi anniversary in advance yer kak..

Drama Mama said...

hahahah kelakar lah. i pun kekadang confuse kahwin berapa hari bulan. tapi nasib tak pernah salah lagik. hihihihi

http://twinkywinkystars.blogspot.com

[-suziey-] said...

hhahahaahhha sabo je la kakty..bole plak selama ni silap date yek..hehe..xpela sehari je beza..

atty's said...

@✿etiey erywan✿

kty semalam pun rasa cam nak tergelak..tp cover..je

atty's said...

@the kecik

itulah pasal sya..ekekekekke

atty's said...

@I-sya

itulah cha..bertahun-tahun kaedahnya

atty's said...

@sweethOneY

sekarang dah tak comey dah..comot..adaler..

atty's said...

@Queen

niknya mcm seveneleven..ekekekekke

atty's said...

@Ms.Lilies

kalau besday along kompirm tak salah..sbb sebelum besday kty

atty's said...

@Zur@ZaRi

itulah..bertaun2 dah salah..

nanti email kty ye..
attyalong@yahoo.com.my

atty's said...

@pRincESs_N
memula nak test dia..udahnya kty yg salah rupanya

atty's said...

@Myra Jay

betul..confident je..betul.rupanya salah

atty's said...

@ALoNa CintamaniszLite

kty sebut 18 sbb asik sebut no 8 je alona..nak cover..kata cakaplah benornya kty sebut 18 bahagi 2 = 9..jdk nampak cam betul

cun ke..itu dulu tinggal kenangan

atty's said...

@Iera

kty pun geleng kepala ngn kealpaan ku

atty's said...

@Gieyana

hi gie..kan lupa..tp salah skit.kira aci ar kan.

tq

Redbloodsnow said...

hahaha...camno tue leh tersilah ari. nasib baik still lg simpan wedding kad :P

onniesham said...

laaa..kty camne leh salah tarikh nih. hahaha... sib baik hubby akak igt

Eye_nee said...

Ko Pajak lupa jer T...td ko lupa akak punya time tusen...ni date anibesary ko....ko temakan byk semut kut...hehe

SyuQ said...

hahaha. lawaklah k.ty ni

rasp said...

hahahahahaha nak gak betul tu siap sebut tarikh tunang plak hahahahha..
lawak la u nie sis....

nabilah_2908 said...

hehhee..beriaya2 menegakkan pendirian...jenuh cover malu eh..? ;)

kira ok la...awla sehari..tk disengajakan.. ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
ADIK OH ADIK

Zura said...

nasib cepat sehari...kire halallah tue..hehe..kty sy tag kty tuk contest - mama cyda 1st GA.. :)

POSH76 said...

hari penting ni tak lupa yer....wajib ingat hehe

Zue AnnaLeeya said...

lawakla k.ty neh... bulih luper plak eh???? hehehe...

suka pantun k.ty tuh....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak 8 march tue anibesary eida la kak..hehehehehhe...

Nurhayati said...

lawak la kakty ni hihhi
comel tau

makdara TERdiva said...

hepi aniversary..

lawak romantik :D

salam ziarah dari MDT

Yan said...

yennadey kakty
apa sudah jadi

Nazz@Purple said...

salah tak salh..yg penting..sweet nye.

SUZIE APAI said...

hahhaaa...klako k ty.....

ramai gak bloger yg sambut aniversary febuari yer......

**k ty, bley buat formula math tu nk dptkan tarikh nikah..hahahaa...bahagi 2...klu darab tobat tak dapat dah....hehhe

Abang Long said...

Lepas ni tulis tarikh tu besar besar di dinding ... hahahahaha

kakngah said...

kehkehkeh!!
makan thn gak slh tarikh tu...

eLLy said...

huhu dah berapa tahun salah date sambut annv nie :)

Liza said...

bagus ler along atty, jarang lelaki nak ingat anniversary

kakyong said...

senyum sengih saya baca n3 ni..

atty's said...

@kakyong

terukan aty,kakyong..hihihi

atty's said...

@Liza
kadang ada gak dia lupa

Kaseh said...

wakakakak akak nih..camne leh lupa wed anniv sendiri.. hehe

atty's said...

@Kaseh

bukan lupa kaseh..tp terawal..kira aci kan !

atty's said...

@eLLy

dari mula kawin ler..huhuhuuhuhu

atty's said...

@kakngah
ituler makan taun bertaun-taun kaedahnya

atty's said...

@Abang Long

lepas ni takakan lupa dah

atty's said...

@SUZIE APAI

kty nya wedding anniversary bulan march..

terror kan kty siap buat formula maths..

atty's said...

@Nazz@Purple

huhuhuhu.nasib leh cover.along tak tau kty salah!

atty's said...

@Yan

tersalah tarikh ar yan ..

atty's said...

@makdara TERdiva

tq..bulan depan baru nak sambutnya

tq sudi singgah

atty's said...

@Nurhayati

kty sendiri pun golak..!

atty's said...

@Zue AnnaLeeya

teror tak kty berpantun

atty's said...

@POSH76

lepas ni wajib ingat ..takakan tersalah lagik .

atty's said...

@Zura

kan kira halal ler kan..
okeh kalo ada masa kty buat ye!

atty's said...

@nabilah_2908

ituler..tercepat satu hari je..kan tak ingat langsung kira okeh ler kan !

atty's said...

@rasp

tarikh tunang pun benornya lupa sis !

atty's said...

@SyuQ

tak sengaja tau syuq

atty's said...

@Eye_nee

akak punya tu tak lupa..tp cikgu dia tukar jadual last minute

atty's said...

@onniesham

dia pun kebetulan je ingat tu..ada ler citer nya sbb dia ingat

atty's said...

@Redbloodsnow

itulah zie tak sangka salah hari rupanya ..

Deqna said...

kak ti kak ti.. camne leh tersilap tarikh nie.. mujur asben betul.. kalau dua2 salah??? hahahaha...

Softtouch [Hanim] said...

ooo yg ni akak lupe yer..klaka jgk..xpe xpe..tercepat satu hari jer..heeeee

atty's said...

Salam jumaat


Jom baca: Senyum Lebar

sW33tdARLiNG said...

pestime dengar pompuan tak ingat tarikh...
sw33tdarling.com