Feb 23, 2011

Research

Hari nie saya agak membizi buat research selain menyiapkan payroll
Dari semalam saya mintak uncle..budak-budak semua claim diaorang
sebab saya nak cepat buat payroll dan nak cepat dapat gaji

Tapi boleh lak diaorang cekap ..eh cepatnya..
Saya tau lah korang awal bulan dapat bonus nak dekat 10k memasing ..sebab tu berlagak agaknya bulan nie tak payah bergaji ..tapi aku pulak macamana?

Takan tak nak gaji kot..dah ler gaji aku paling ciput kat sini ..nak lambat2 kan gaji aku pulak..
Aku kasi lempang sorang-sorang kang baru tau

Ujung minggu nie ada banyak kenduri dalam 4 bijik rumah .
Aku macam tade mood ler ..sebabnya tertiba je jerawat naik mencanak-canak kt muka nie..
Masa muda-muda dulu punyalah susah nak naik jerawat..umur dah makin kertu berlambak lak jerawat naik ..macam buat marathon lah pulak kat muka aku ..
Tertiba rasa macam nak buat makeover je..nak suh orang make up sampai ilang semua jerawat kat muka..?

 ke gi ngn muka bermask camnie?

Tapi sompek ke gaji acik keluar sebelum ahad nie..sadis sungguh..! mustahil..kalau idak 3hb..takan gaji punya

okeh kena continue buat research.....

.


.

59 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah akak nak buat makeover ka??? best2... xsabar nak tengok keputusannya...

eLLy said...

dapat wat facial best gak kan ...
tapi klu gaji tak keluar yg jadi kurang best :(

wahida said...

kak, saya pun tgh jerawat bertapak kat muka saya ni...huhuhu!!!

kak, jom kita gi buat facial nak?

✿etiey erywan✿ said...

kak samalah kita! huahua... jerawat mencanang tumboh nih.. hadoi tekanan!

mEiZ SHA said...

hehehhe
aishhh mosti sompek nyer kak atty..:)

makeover cepat2 tau..:)

LayarLara said...

wahhh nak buat beauty makeover nampak...

tak perlulaaa.. ktys kan dah manis..

Dee said...

kty..mkn EPO lah..sudah tiba masanya..actually dh terlewat pun..mcm dee ni..sejak akhir2 ni jerawat makin rajin menjelma..huhuhu..

psl claim OT company aku pun sama je kty..kalo aku x sms..masing2 buat donno..kang aku buat donno psl gaji dorang baru tau..huh..

Ms.Lilies said...

facial??
lamo xbuek kak

Nem0 o0h Nem0 said...

BONUS 10K? WOWWW BESTNYERRRRRRR!TP LAGI BEST KLO KITA NYER KN?HEE

POSH76 said...

Sis itu berubahan hormon...kalu teruk sgt lebih baik jumpa pakar...tp jgn gatal tangan picit2 tau...nanti lagi teruk...lagi satu kalau bnyk jerawat jgn letak mekap nanti lagi teruk....

Ati Masrif said...

nak dtg bulan kot..

hehe..coz kita pun mcm gitu
kalau nak dtg period ni..


Jom baca: CARA LETAK LINK ENTRY DALAM KOMEN ANDA

sW33tdARLiNG said...

alamakk... cemana nak belanja saya wkend ni..?

Azueriena Norash said...

kka yatt...betul ler...kalau kiter tension jerawat akan keluarr...sakit betul ati...akak pakai ler produk simply ct....insyaallah muker tambah elok...kalau x naka pakai concealer jerk...xpun tepek foundation tebal2 skett....huhuhu...azue pun tgh tgg gaji niee...lmbat bebenor rasanyaa...hehehhee

Nana said...

hahha
kak sama la
arini jerawat
naik dengan jayanye..
benci

mummysyafie said...

ya ampun kak..muka nor pun tumbuh jerawat. dah la hangus kena panas. jom ke sp kita kak

azlina said...

assalamualaikum atty...

mudah2an gaji mu di permudahkan mendapatnya...
jerawat yealah bila dh berumur ni salah mkan sikit je dah naik...ina kalau makan sambal belacan naik le jerawat pasir orang panggil jerawat macam ruam dan muka kemerah2an

Softtouch [Hanim] said...

nk jpin buat make over..teringin jgk di make overkan..byknya kenduri akak kena attend minggu nie...

Mak Su said...

alahai atty, soal gaji ni bukan calang2 persoalan..... huhuhu , sampai naik jerawat tu, jerawt tensi kot.... take care

Cik Wanie Ghani said...

mak ai byknyer kenduri akk,
mesti nak kena attend kan,
hurm.....

:)

Hezesuze said...

aduaii kty umur meningkat ni hormon pun berterabur kty ahakss.....

nur said...

sabar menati gaji tu ye.. dah dapat leh belanje.. hiks..
Jemput ke:ALL IN ONE

nur said...

klik hb today..
Jemput ke:ALL IN ONE

tigrismalaya said...

facial facial...br terhingat dah lama pulak tak wat facial muka..

besnyer bonus rm 10k...hmmm

juelee said...

make over? cam best je bunyik... saya nie sejak pas bersalin, alhamdulillah jerawat tak kuar tapi rambut gugur dengan hebatnye.. huhu seram tengok

sweethOneY said...

sabar je la kakk.. sy ni isnin ni br gaji. sobss

ieda said...

huuuhuh lambatnya gaji akak kuar .. 27hb baru ler ..

kswsk said...

wa pun menanti gaji ni kak

kakyong said...

pakai bedak sejuk kakty.. hehehhe... ;)

Zura said...

mana xcepat gaji bln nie..kan bulan nie smpai 28hb je...

Dilla Ady said...

cari2 kotak jerit tapi takde..huhuhu

salam kenal..jom singgah blog sy pulak..

atty's said...

@Dilla Ady

salam kenal..mmg takde shoutbox..

atty's said...

@Zura

bulan ni ada 28 hari..tp kty gajinya 3hb..

atty's said...

@kakyong

tiap2 malam pakai kakyong

atty's said...

@kswsk

sama ler kita..

atty's said...

@ieda

kty gaji 3hb..

atty's said...

@sweethOneY

sama le iza.

atty's said...

@juelee

rambut gugur..mesti baby menyembur ye jue

atty's said...

@tigrismalaya

diaorg ar bonus nak dkt rm10k..kakty nan ado

atty's said...

@nur

tq..

atty's said...

@Hezesuze

ituler ze..

atty's said...

@Cik Wanie Ghani

itu ar wanie.makan free jawab nya

atty's said...

@Mak Su

itu ar kan maksu..jawat nak dtg peyet ..

atty's said...

@Softtouch [Hanim]

beshkan kalo dpt makeover..

atty's said...

@azlina

itulah umur meningkat ni mcm2 ragam

atty's said...

@mummysyafie

itulah nor..jom!

atty's said...

@Nana

ituler nana..buat tade mood je

atty's said...

@Azueriena Norash

elok ye ..nanti nak terai

atty's said...

@sW33tdARLiNG

camtu amy belanja kty lak ye

atty's said...

@Ati Masrif

memang pun ati

atty's said...

@POSH76

okeh sis..thanks atas nasihat tuh

atty's said...

@Nem0 o0h Nem0

itu ar..kalo kty yg punya .kty banjer nemo

atty's said...

@Ms.Lilies

sama ar mimi..lama giler tak buek facial

atty's said...

@Dee

kdg kty mmg ada makan EPO tu ..dee..

atty's said...

@LayarLara

sejuk sikit ati nie hah.

atty's said...

@mEiZ SHA

tak sempat ar ninie..gaji ari isnin tu pun potang

atty's said...

@✿etiey erywan✿

itu lah..tension jadiknya kan

atty's said...

@wahida

jom..kita gie.

atty's said...

@eLLy

tu lah .pasalnya ..kalo dah gaji besh skit.

atty's said...

@PuRpLeLiCiOUs LoVe

takde ar ieda..no money ler.