Feb 11, 2011

Kenapa kah kita berrtembung?

Kadang-kadang tanpa disangka kita akan
bertembung dengan seseorang yang kita tak berapa suka
atau dia yang tak suka kita

Tapi bukan kita minta pun pertemuan itu
Atas dasar hormat kau ku sapa, ku tegur bertanya kabar

Walaupun ku tahu  
aku tak suka kau, kau tak suka aku 
aku benci kau , kau lagi benci aku 
walaupun kebenaran kau sebenarnya tahu
amat teramat malu dengan aku 
tapi aku tak kisah, tade perasaan benci itu 
malah menghormati kau


.

11 comments:

Zur@ZaRi said...

dear...

me ader wat special entry untuk awak..


Jom baca: Khas untuk awak

ita cutevirus said...

tu namanyer jodoh kak...

✿ etiey ✿ said...

tuhan dah tentukan.. tp itulah hati pasti meronta kan

wantie said...

kak bertembung dengan sape tu? napa tak mo bertembung ek?

I-sya said...

eemmm... kak ty, kot cha sure cha senyum2 je. cha dh la berat mulut lg la xde kuasa nk tegur.

nak nak plak bila kita tau org tu x sker kita even kita xde pun rs benci or dendam. cuma kalau boleh avoid dr bertembung la.

tp bumi ALAH ni bukannyer besar mana. bulat lagi.. pusing2 mesti jmp gk one daykn.


~acha~

Eye_nee said...

bagus ko T..ko tak suka tp ttp menghormati..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

great la akak nie...masih menghormati walaupun xsuka...
kena ikut contoh akak nie..

Mak Su said...

sebenarnya ada hikmah di mana2 kan.... tapi perasaan menguasai... beginilah kita secara alami

Kaseh said...

kak..kaseh pun mmg taknak n sampai bila2 taknak jumpa or bertembung ngan ex kaseh ngan bini dia..sgt semak mata n hati kalau bertembung..x benci ex tapi benci bini dia..aka perampas..haishh..tapi so far lum penah lagi la..hehe nauzubillah..mintak dijauhkan..

Ati Masrif said...

as salam atty,

sape ah gerangan itu?

thanks alot bagi support kat kita ye

sangat2 kita hargainya

Liza said...

takpelah atty, yg penting kita takde niat tak elok.....