Feb 22, 2011

Kawan Baru saya


Komputer yang belah kiri tu komputer baru 
belum setting betul-betul lagi 
Yang belah Kanan tu pulak takde ler lama sangat usianya baru 5 tahun 
Tapi mengalami masalah keyboard yang tak function ..walupun di tukar kepada yang baru 

Dan akhirnya bos mengambil keputusan , beli je yang baru 
Dan yang lama akan direformat nanti..yang lama itu merupakan induk komputer kat ofis 
Bos aritu konon2 teror sangat nak setting networking , nasib dia tak terai kat pc aku 
dia terai kat lappy dia..udahnya ke 2-2 bos lappy nya tak boleh pun tengok segala maklumat kat pc induk tu 

Hanya pc aku je yang boleh ..
jadiknya 2-3 hari ni asyik ler menempel di pc aku 
dan aku lak pakai handphone je..
jadiknya tiada mood nak update blog sangat ..

Masalah ini akan selesai selepas komputer baru itu disetup untuk networking , tah bilanya nak buat..
Oleh kerana aku hanya kerja kilang kicap kan company kecik jer..
Bila ada nya pc baru nie menambahkan aktiviti aku kaedahnya mendonlod memacam citer..
bos ada lappy memasing..kiranya ada 3 pc termasuk pc aku ..mau idak kadang 8 jam pun tak terasa duduk kat opis layan lagu..layan tonton..layan karaoke..
Memang syurga lagi hanya aku seorang je konker semua
Macam ofis ini aku yang punya !

oppss...sapa yang tanya ada keroje kosong ke idak..takyahlah tanya.
Aku pun bukan hari-hari ada kerja..
Hujung bulan ni agak bz sikit nak siapkan payroll , 
kalau tak siap nan hado gaji .

.

33 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ala siannya kak atty, cam sedey je bunyinya..t.ak pe hope leh cepat2 ok PC tu k...Hb untuk akak

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alolo baru nak tanya ada keja kosong dak...kot x..leh kita havoc bersama2 kak..hahaha :P

eLLy said...

amboi senang nye ... dtg kerja buat BW je la ye ... huahuahuahua

Joy said...

hjg bulan cam gini pc payroll paling hot..semua berharap jgn la pc payroll kondem ke..heheheh

cikbedahlaser said...

kdg2.. bile dpt kerja yg byk kerja.. org akan bising.. xde masa.. pastu dpt keje yg xbyk keje.. die bsing lg.. xde keje.. heheheheh

sy la tu..
uhuhuhuh

wahida said...

nak tanya jugak, ada keje kosong x? muahahaha!!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

bestnyer ada opis mcm tue kan? samalah dgn kina nie haaaa... kadang² dah penat berblogging kina tido sampai terkeluar air liur basi. naseb bek nan hado org kat opis.miahahahaha...

Dee said...

kty..cam aku lah..tp ko lg best..bos sentiasa xde..leh karok sorang2..aku bos ramai..cuma keje mcm ko lah..manjang rilex..bz..ujung2 bulan yo..hahaha..

Kaseh said...

kalau kaseh kat pat akak..bahagia hidup..nak BW anytaimm..hehehe

ita cutevirus said...

kak ty,
ita dulu pon leh layan mp3 bagai..
skang ni da tak brape nak sempat

Queen said...

kalau takde keje sangat pun bosan gak kak ty kan....

tapi kalau keje banyak boleh pecah kepala..huhuhu

Redbloodsnow said...

wahhh jest tgk pc terbaru.
zie gakkk yg still pkai pc cikai
boss kedekut..gnie lah jawapnya..huhu

ALoNa CintamaniszLite said...

syok ler kty..kilang kicap pun kilang kicap ler asalkan bos baik hati..sampai pencen pun leh keje situ dgn senang hati lagi..hehe

✿etiey erywan✿ said...

eheheh... nanti dapat pc baru. uhuhu... pc baru jangan keje bertambah udah lah yer..:p

Sekamar Rindu said...

salam..

cantik komputer puan tuu

Zura said...

hehe..dok lepak je kty..

atty's said...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis

tq anje

atty's said...

@PuRpLeLiCiOUs LoVe

hahahahha..tade keje kosong pung

atty's said...

@eLLy

ada ler keje sikit2...buat keroje ada le satu jam sehari ..je..yg lebihnya bertenet..

atty's said...

@Joy

itu lah joy..ujung bulan ni bz ngn payroll .

atty's said...

@cikbedahlaser

sama ler..kdg takde keje pun tensi gak nasib ada tenet.

atty's said...

@wahida

utk admin takde..kalo kat bawah ada angkat berat2..nak ..?

atty's said...

@..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::..

itulah kina..kty pun gtu jugak ..

atty's said...

@Dee

itulah kan dee..ujung bulan je bznya itu pun ada ler dalam sehari je kan

atty's said...

@Kaseh

tu lah kaseh..tp kadang naik pening kepala tgk tenet je..

atty's said...

@ita cutevirus

ita bz ye skrg..takpe..ada masa leh layan balik ye

atty's said...

@Queen

betul nik kalo free pun bosan .ada keje pun bosan .camne tu kan ..

atty's said...

@ALoNa CintamaniszLite

amin..nasib bos tak kisah ..janji keje siap..kalo ada keroje

atty's said...

@✿etiey erywan✿

takde lah etiey..kty ni kalo bz pun ada lah sehari tu dalan 1 jam je..ngn ujung bulan je..

atty's said...

@Sekamar Rindu

wasalam..bukan komputer kty tuh ..bos punya .company punyer

atty's said...

@Zura

lepaking je sampai badan bulat.

Alimaz-Kembara Terasing said...

sama ler kite..... kerja tak seberapa tenet jer lebey...

Cik Wanie Ghani said...

wanie nak jugak ada PC baru,
tapi.....
hurm...