Feb 22, 2011

Firdaus Nak Jadi Penyanyi

Semalam balik dari sekolah
Tertiba-tiba je Firdaus cakap dia nak masuk pertandingan menyanyi kat sekolah

Aku diam je..lepas tu aku cakap , boleh ke firdaus nyanyi .tak malu ke..kang elok -elok dah berlatih kang
malu lah ,..taknak teruskan lah

Dia macam bersungguh-sungguh jer
Rajin jugak Firdaus ni mengaktifkan diri dia..macam2 nak masuk kat sekolah tu

Lepas tu aku tanya , Firdaus nak nyanyi lagu apa ,
Dia lom ada idea lagi nak nyanyi lagu apa

Tapi pagi tadi masa dalam kereta,
Tertiba je dapat idea..okeh gak kalau nyanyi lagu Sudirman kan .
Nanti petang kang firdaus balik sekolah,
Nak kompemkan balik betul-betul..
betul ke nak masuk pertandingan menyanyi..tapi aku rasa itu bukan pertandingan..

Tapi sempena Sambutan Maulidur Rasul
Akan diadakan pada Hari Jumaat ni kat Sekolah
Kalau sempena Maulidur Rasul kena nyanyi lagu nasyidlah kan..
Mesti Firdaus salah faham nie..

.

33 comments:

kswsk said...

wah...anak akk byk bakat terpendam ni...

Kaseh said...

lagu sudirman pun ok kak...amek yg lirik tak jiwag sgt tuh.

MIZZ SUE said...

HEEEEE...BAKAT TERPENDAM TU KAK..BGUS JUGAK TU UNTK YAKIN DPN RAMAI

Queen said...

lagu hujan pun best..bagus kak die join gini..lagipun die masih budak seklah...takdela sebab tergedik nak pemes ke hape kan..

bile die join aktiviti depan org ramai ni kan dpat bantu die utk bagi public speech...

mana tau lepas ni die masuk sekolah menengah jadi pemidato...vangga kak...hehehhehe

mEiZ SHA said...

hehehe
waaaa nak jd penyanyi laa dia..:)
nak dengar gak..:)

mummysyafie said...

abang pun kalau saya tanya katernya nak jadi artis. adoii..penin kepala saya kak..

Zana_MamaBatrice said...

tetiba jer semangat firdaus datang nak menyanyi kak..tak pe...jgn di halang kak..mana tahu ada bakat terpendam kan kak...

try ler cari lagu2 nasyid kumpulan rabbani ke, hijjaz ke utk firdaus

wantie said...

bagus la kalau ada keinginan yg membuak buak.

Tapi kalau sempena maulidulrasul, mesti la lagu nasyid atau lagu maher zain.

Kat Masjid umah T, dorang sambut last saturday. Amirul pergi kejap jer. lepas org khatam Quran, dia blah balik.

Ati Masrif said...

mesti suara dia sedap tu

kalaupun dapat kumpulan nasyid
mesti ada suara gak kan...

atty kita nak minta izin buat n3
pasai link tajuk n3 kat komen tu ye..
ada kawan rqst minta tolong buat n3 pasai tu..


Jom baca: INILAH PUNCANYA…

atty's said...

@Ati Masrif

boleh je..

azzey said...

Klu dia ada bakat menyanyi apa salahnya. lg pun blh bina keyakinan diri dia...
p/s: klik2 HB kat sini...tq..:)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

gud luck firdaus...all the best...jangan nyanyi lagu rock sudah...

atty's said...

@kswsk

tertiba je pulak wa.

atty's said...

@kswsk

tertiba je pulak wa.

atty's said...

@Kaseh

basikal tua..okeh kan

atty's said...

@MIZZ SUE

itulah kan..dia mmg agak berani gak ..berdepan ngn org ramai

atty's said...

@Queen

bangga kalo anak jadi pemidato.bakal wakil rakyat tuh

atty's said...

@mEiZ SHA

itulah tertiba je pulak .dtg angin

atty's said...

@mummysyafie

clust abg nak jadik artis..semoga abg jadik artis yg berilmu amin

atty's said...

@Zana_MamaBatrice

itulah nanti nak cari lagu nasyid

atty's said...

@wantie

itulah kbykan sekolah minggu lepas dah sambut ..sekolah fir baru nak sambut minggu nie

atty's said...

@azzey

tq azzey

atty's said...

@PuRpLeLiCiOUs LoVe

thanks untie purple...

Deqna said...

dia nak jadi penyanyi nasyid lah tu kot... hehehe

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

wah.... firdaus ada bakat nie! ok lah tue. bukan semua budak ada keberanian mcm dia. kalau dia mng nanti...kalau betOl lah ada pertandingan tue kan? akk belilah hadiah kat dia. mesti dia akan suka. x pun belanja makanan yg dia suka.

Redbloodsnow said...

hehehe..a'ah tuh ler
salah paham si fir tuh..hikss
ermm..soh dia nyanyi lagu al-jannah ker klo x silap zie tajuk lagu tu

alaa..lagu yg dulu Ebi AF nyanyi time kat AF dulu tuh. yg ada part selawat tu.

suke giler dgn lagu tu taw :D

Ati Masrif said...

TQ atty..

tadi ni ha..ada lg 1 rqst...hihi

atty's said...

@Deqna

yer lah tu kot..ekekekekeke,

atty's said...

@..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::..

banjer makan kot..sbb fir suka makan2 nie

atty's said...

@Redbloodsnow
lagu tu beshkan ..gudidea gak tu

atty's said...

@Ati Masrif

welcome ati !

dD Fabulous | sitekateki said...

masuk bintang kecil nanti kak...sure DD vote

kakyong said...

kak nanti tayang video fir nyanyi... ;)