Feb 28, 2011

Diet bermula

Okeh hari nie aku akan mula diet 

Takleh dah nak makan fastfood
atau segala makanan yang mengandungi gula atau kabohidrat
Jadiknya untung ler sapa yang nak belanja aku ..
Aku hanya minum air masak je..


Kalau nak tau apa yang aku boleh makan atau tidak 
Aku ikut cara adik dzul nie diet.
Harap aku kuat semangat macam adik nie 

Jom Terjah blog  

Tapi mesti baca dari bab 1 dan kena khatamkan tau !

Attyfir Boleh..Insyallah .
Harap raya ni aku dapat berbaju kebaya..hihihiihihi

42 comments:

..nOj.. said...

wow. bersungguh ni kak. go go. mesti boleh punye. yg penting hati kena kuat tahan godaan. heheh. selamat berjaya moga dpt pakai kebaya raye taun ni. :)

PurPlè said...

caiyok, caiyok!
mesti boleh punya...

pRincESs_N said...

nk kuruss jugakk..

Ms.Lilies said...

kak...jom sesama...saya pun tgh bermisi kurus ni

✿etiey erywan✿ said...

kena ikut jejak nih.. hmmm... memang serious giler nak kurus! skrang belum gigih macam akak lagi. semau bedal lgi nih.

good luck kak ti. insyallah boleh jd ratu kebaya :p

☆ lieya latif ☆ said...

wah kak...bersemangat betul ni kak...chaiyok! chaiyok!

**sebenarnye kak ade 3 org geng lieya kat opis ni tgh ikut diet budak zul tu kak hehhehhe..tgk2 akak pun terjebak hah......bagus ni kak...badan ringan sikit nantikan..

Faizaharis2 said...

caiyokkkk3 kak tyyyy!!!!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hari nie posa kira leh diet gak la kan kak..hehehhehe gud luck akak...

fazid said...

ganbatte atty san!!

mEiZ SHA said...

waaaa cayok kak atty..:)
selamat berjaya..nak kurus yang cepat kan..:)

ninie bg tips..
makan segala yg berunsur dari mihun kan..NO MEE NO KUEY TEOW ok..

makan mihun sup..mihun goreng..mihun ape je pon coz mihun tu kosong..xde karbo ke ape ke..:)

makan byk pon xde effect..:)

catz said...

salam,
chaiyok-chaiyok!
Good luck k atty!

cut sugar -minum air masak je, avoid air manis/bergula

avoid oily food.

cut carbo intake (kira kalori).


jaga time makan. mesti amik breakfast. the easiet thing to do is tukar cara makan/pengambilan makanan. Breakfast --> cereal.

btw, selamat berdiet. kearah pinggang kerengge..
sam2lah kita berkebaya in next raya!

rasp said...

kuatkan semangat sis...
insyaAllah boleh....
tolong2 doakan i pun cepat lah serap semangat nak diet u nie sis...
i lum insaf lagik nie....

eLLy said...

wah caiyoookkk caiyookkk.. good luck sis!!

atty's said...

@..nOj..

thanks noj ..nak selim mcm noj

atty's said...

@PurPlè

insyallah..

atty's said...

@pRincESs_N

nanti lepas deliver kita diet seshama

atty's said...

@Ms.Lilies

jom..sama2 kita.

atty's said...

@✿etiey erywan✿

doa-doakan ye..

atty's said...

@☆ lieya latif ☆

thanks lieya..wah..sonok ada geng.

atty's said...

@Faizaharis2

doakan kty faizah

atty's said...

@PuRpLeLiCiOUs LoVe

ida takyah diet...dah selim melim

atty's said...

@fazid

thanks..fazid

atty's said...

@mEiZ SHA

gud tips ninie..thanks.

atty's said...

@catz

thanks catz..doakan aku ..ye..kuat semangat

atty's said...

@rasp

jom sis..shama2..i akan doakan semua kwn i sihat dah selim

I-sya said...

go go kak ty.

hihihhi... insyaAllah.. di mana ada kamahuan di situ ada jalan.

Good luck.

wantie said...

semangat kak. dodulu kalau tak pregnant nak turun berat badan pun susah.

Yang herannya, bila time pregnant asyik turun je berat ni. pelik pelik.

|| sue-imanja || said...

tetiber bersemangat nak diet juga...

CuppyCakeMommy said...

good luck yang

btw ada educational toys for your kid at my blog..jom cekidout

dilaOHdila said...

selamat berdiet, atty

Zura said...

go kak atty go!!!
nanti kalo berkesan, boleh la zura ikut...hehehe...badan ni dahh tembun da balik...

adenium said...

go..kakty gooo.. :D

Cik Wanie Ghani said...

insyaALLAh,
akk bole percayalah,
go kak ty go kak ty:)

atty's said...

@I-sya

thanks cha..jgn di mana ada mcd..disitu ada atty.kan!

atty's said...

@wantie

nanti kita diet sesama ye

atty's said...

@|| sue-imanja ||

jom sekali..!

atty's said...

@CuppyCakeMommy

thanks dear.

atty's said...

@dilaOHdila

thanks dila

atty's said...

@Zura

jom ler diet sesama..

atty's said...

@adenium

thanks sid.

atty's said...

@Cik Wanie Ghani

thanks wanie.doakan kty okeh!

Nana said...

hahaha
baru pasan kak
topik kita arini sama hehee