Feb 12, 2011

Bila Anak menguji mama bercakap bahasa arab

Semalam masa tunggu akak bersiap lepas abis swimming
Kitaorang tunggu kat luar, sambil lepak-lepak

Tertiba firdaus ,

fir : Mar haba
mama : apa tu fir..?
fir : hai ke hello ke dalam bahasa arab ler ma
mama : mama tau jugak cakap bahasa arab, ahlan wah sahlan
fir : fir pun tau itu , selamat datang
mama : Na am..
fir : Ya..
fir : Kam is sa ah?

mama : !#@##@$#% amenda lak tu
fir : pukul berapa lah ma?

adoi..pening lalat mamanya..udahle dulu masa aku sekolah mana ler ada belajar bahasa arab nie..
fir ni dia datang mood je.,.leh tau semua tu ..kalau tidak .nan ado jugak..

.

20 comments:

Syima Syaz said...

haha...ok lah tu dia hafal.saya dulu sekolah agama, bahasa arab paling weng!

Zur@ZaRi said...

pandai nyer dier=))

ni yg kena belajar sama nie=))

Sekamar Rindu said...

salam..

anak2 sekarang semakin bijak...:)

Nazz@Purple said...

pandainya fir..

Ms.Lilies said...

ye kak..
time peksa sok lg kita pening...asikla menanya mcm2..saya siap kena ada kamus ha..xpernah bljr arab langsung huhuhu

Faizaharis2 said...

hehehe bagus kecik2 dh blaja BA.... faizah belajar dulu ms form 1 sek agama.... susahh woo...hahaha tak minat pun iye gak...

niza said...

kty...cuba tny fir...kapur(tulis kat papan hitam tu),color pencil n gam dlm arab ape???

rasp said...

pandai dia sis...
untung budak2 skarang kan sis...
exposure exposure exposure..
tapi jgn exposure negatif dah le hehehehe

Pukul3Pagi said...

ahlan wasahlan wamarhaban...
kaifa haluka...

itu jer yang aku ingat

Pukul3Pagi

erienz said...

teringt zama sekolah agama...kl kena bahasa arab waktu last...nak balik je kena soal...puas lah menghafal....

atty's said...

@Syima Syaz

kty langsung tak reti..hehehehhe

atty's said...

@Zur@ZaRi

itulah nampaknya nak kena belajar gak nie .

atty's said...

@Sekamar Rindu

itulah budak2 skrg bijak2

atty's said...

@Nazz@Purple

ikut mood gak dia

atty's said...

@Ms.Lilies

itulah ..nak beli kamus arab gak ler lepas nie

atty's said...

@Faizaharis2

itulah sekolah skrg bahasa arab salah satu subjeck wajib

atty's said...

@niza

niza mesti teror bahasa arab nie

atty's said...

@rasp

betul sis jgn exposure yg _ udahkan

atty's said...

@Pukul3Pagi

kira teror tu!

atty's said...

@erienz

mesti dah teror kan nie