Jan 11, 2011

Sana sini situ jem dari pagi bawak ke tengahari



Pagi nie kononnya aku nak ke PublicBank Sg Chua
Aku nak bank in kan cek

Sekali sampai je area Sek 7
kereta dan beratur panjang
sampai ler kat area nak masuk ke tol Sg Chua tu
Jadi Aku buat keputusan masuk je lah ikut tol
Ingat jem sebab nak bayar tol je
walupun sebelum tu dah dengar kat radio, jem disebabkan ada accident

ni ler gambar2 yang aku snap masa kete tak bergerak
dalam2 jem tu puas aku berpikio
nak ikut jalan mana nie , kalau layan kan jem tu , 
ntah kol berapa masuk opis


 akhirnya aku berjaya meloloskan diri dari jem

ingatkan abiskan situ je
sekali time lunch hour , aku nak amik fir antar g sekolah 

jem lagi 



tengahari tu dari sg ramal , masuk je jalan ke Soho tu terus stuck situ 15 minit..
sudahnya fir lambat sikit masuk kelas..
lambat tak lambat lah , tapi budak pagi sudah balik time aku hantar tu 

Punca jem adalah kerana accident
Biar lambat asal selamat
tapi jangan lambat2 sangat sampai bikin orang belakang marah tau!



35 comments:

Softtouch [Hanim] said...

xsuka stuck dlm traffic jem..mmg boleh hangin...

mummysyafie said...

kak, nor ke sini petang semalam. hajat dihati nak cari kedai ramly beger...tapi tak jumpa pun

fiza said...

Yer lah atty, sana sini jalan jammed, ramai gak dtg lewat hari nih. Tu pagi yg jammed, ptg nih nak mengadap jammed lagi...huhuhu...

Dee said...

xpelah..sib baik fir x lambat sgt kan..

cikbedahlaser said...

adakah arini ari xcident dan jem sedunia??

Sekamar Rindu said...

salam...

suasana jem biasalah....tambah2 lagi saat org nak balik keje atau nak pergi kerja..

**follow ur blog..

ratna said...

tension giler kalau jem mcm tu..

kak ina kl (1) said...

skrg ni jalan selalu sesak.time kerja pulak tu..

wah macam sedap ajer paparich ni..nanti nak layan gaklah

Syima Syaz said...

saya tiap pagi ngadap jem kat jalan kuching...fedup la...
bila lah nak dapat jadi suri rumah ni...hehehe

marinahunny said...

11.1.11~ kty duk dlm jem..hahaha

Hezesuze said...

aduaii kalo ze mesti dah tension drive kete @ jln jem...pasni naik kapaltebang ler kty ahakss

Cik Wanie said...

uish teruknya jem,
hurm...

wanie paling x suka kalau jln jammed,
adoilah,
sakit kaki woooo

Gieyana said...

kalau sy sure cilok nih!hihihi...mmg tension kan kak kalau jem nih!..kalau da roti leh sapu!hahaha

Liza said...

mmg jem sana sini skrg, liza kluar gi keje waktu biasa pun dah jem, kalau kluar lagik awal, baik tidur opis je

Faizaharis2 said...

kak ty...
roti mau kaaa??? brapaaa??? hehehe lariksss

Kaseh said...

bila jammed mmg betul2 memberi tekanan kak.. nak2 kalau bawak keta manual..haissshh..

p R i n c E S s _ N said...

bangi-kajang-putrajaya skg jem x ikut mase...stress...smlm pg dkat sejam g ofis..

atty's said...

@Softtouch [Hanim]

kty kalo takde hal tak kisah sgt.tp membazir minyak..dah le minyak mahal skrg..huhuhuuhuhu

atty's said...

@mummysyafie

kat mana tu nor..rasa mcm penah ternmpk tp tak ingat belah mana

atty's said...

@fiza

itulah kan asik jem je sana sini

atty's said...

@Dee

dia steady je dah lambat..kitay g risau ke main

atty's said...

@cikbedahlaser

itulah pasal pdah..ari jem sedunia

atty's said...

@Sekamar Rindu

tmpt kty ni jarang benor jem , kecuali ada accident.nanti kty dtg blog u ye

tq sudi dtg blog kty

atty's said...

@ratna

itulah ratna..

atty's said...

@kak ina kl (1)

kak ina nanti terai tau!

atty's said...

@Syima Syaz

itulah ..kan bilalah nak dpt duk umah je

atty's said...

@marinahunny

wakkakakkaka..itulaah kan

atty's said...

@Hezesuze

jom ze..kita nak helikopter le nak ?

atty's said...

@Cik Wanie

itulah lenguh kaki

atty's said...

@Gieyana

tulah kty cilok sana sini , ikut shortcut sana sini ..nasib lepas

atty's said...

@Liza

liza lagi jauh kan g keje..for sure lagi jem

atty's said...

@Faizaharis2

nak , antar kan umah 3 buku ngn telur sekali + sos ye hehehehhee

atty's said...

@Kaseh

betul kan ..kena lak kete manual.

atty's said...

@p R i n c E S s _ N

N pun kenakan ..semlm ari jem sedunia

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sangat tension bila stuck dalam jammed...huhuhuhu....eida pun dengar silk smlam jammed sbb ada xcdent...akak..kita nie mcam dekat jerk..so bila kita nak ngedate nie..eida keja dekat sg balak...