Jan 25, 2011

Kisah sebenar di Bukit Broga

Sejak dua tiga hari lepas kita dikejut kan pasal berita budak kena hempap batu kat Bukit Broga
Aku yang mmg macam ada pelan untuk ke sana lagi dengan akak .
jadik takut utk mendaki lagi

Pagi tadi terbaca kat Cikbedahlaser
Pasal Kisah sebenar peristiwa pasal budak kena hempap batu tuh 
sapa nak tau kisah tu pergi lah ke blog
Cikbedahlaser
ada link ke Blog Mangsa yang diceritakan
pengakuan dari mangsa itu sendiri


cantikkan view
tapi buat masa ni biarlah ku pendam dulu hajat nak daki lagi

pic credit to google

50 comments:

cikbedahlaser said...

jom la naik kak ty...
aritu masa sy naik.. selamba je akak tu.. pakai sandal dgn handbag naik...
mcm g shopping.. gilakk ah

Kaseh said...

ohhhh kaseh tak cukup fit utk naik bukit ni kak..hehe somput den nanti

MrS. F!zA said...

dh terjah sana kty..hehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

cantik2 biler nak pi kak, mesti gambonya cun2 belaka

p R i n c E S s _ N said...

ok..terjah..nk bace..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

misteri nusantara ke kak
nak gi terjah jap lagi arrrr

Softtouch [Hanim] said...

kene hempap?baru tau kak..nanti sy terjah blog dia

Nurhayati said...

oo tak tau pun pasal citer ni.. ok nak gi terjah skang :)

Hezesuze said...

hahaha sameler ngan ze kty...teringin nak naik broga hill tu tup2 dpt berita camtu terus pospon haha

Ms.Lilies said...

belum kepingin nak naik lg kak...tp dgr ramai bloggers dah panjat naik ni...cam syok plak

Mya said...

sy pun ramai dah kwn2 ajak gi sini..
tapi tu la, takde kekuatan lagi.. takut tak larat nak panjat huhu

Deqna said...

memang cantik view kat sana kan...

Queen said...

okje nak naik kak ty..die takde mendaki cane pun...biasa2 je..memang relax jela naik tu..

Cuma hati2..budak2 ni kadang naik tu duk bersuka2 sangat..masa nik naik dgn pidah tu pun.banyak kali paut budak yang nak jatuh kat tempat budak tu kene hempap batu tu....

mana taknye..situ jela yang paling cerun..diorang boleh main tolak2..lari2... lain2 ok je

Eazy Izzuddin said...

jom akak daki bersama...
;)

onniesham said...

owh gitu citernya. pndai2 je dorang nih kn wat citer x benar.

sy pon x penah smpai lg bukit broga ni. tp tgk gmbr2 kt situ, mmg cantik2. tingin gak nk pg.

Dee said...

kty..aku nak ikutlah kalo mu nk daki lagi..k tina xmoh dh..serik katanya..hehehe..

Gieyana said...

kak Ty..kakau nk p ajak sy ah..mmg cantik kt atas tue..kira anggaplah yg jd lepas2 tue adalah takdir..:)

rasp said...

keinginan tu mmg ada kalo nak ke sana...
masalahnya larat tak larat je...
see my body cam tak larat...
takat semangat je berkobar2...
camna tu ngehehehe..

☆ lieya latif ☆ said...

lieya pun tingin nak pegi sane kak ty, tgk gambar2 org lain yg amik cantik2......tapi tulaa ntah biel dpt peginye huhuhu

rATu kEBaYA said...

dah lama nak teringin nak ke Bukit broga tu.. tapi bila baca paper.. terpaksa kuburkan dulu

eLLy said...

oh begitu al kisahnye :)

Sis klu you nak pegi sila la berhati hati ye!

Faizaharis2 said...

dah naikkkk... memang besttt sgt..view cantek... teringin nak naik lagi..tp terbaca kisah tu...hmmmm...cam nak g jugakkkk laaa

azzey said...

ini ke bukit broga?

sW33tdARLiNG said...

me belum pernah mendaki mana2 bukit... cuma paling tinggi pun mendaki tangga batu caves
sw33tdarling.com

zh-ena said...

mmg cantik view kat situ kan
teringin nak amik gambar kat situ

atty's said...

@cikbedahlaser
itulah pdah , masa kty naik aritu , mcm2 fesyen ada gaya ke opis pun ada

buat masa ni postponed niat nak naik .

atty's said...

@Kaseh

kty aritu naik pun x sampai atas kaseh

atty's said...

@MrS. F!zA

tq fiza

atty's said...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis

dah penah pi dah tp tak sampai atas

atty's said...

@p R i n c E S s _ N

okeh ..n g lah terjah

atty's said...

@zAnNa@mAMaBaTriCE

terjah zana jgn tak terjah

atty's said...

@Softtouch [Hanim]

gi lah terjah baru leh baca kisah sebenarnya

atty's said...

@Nurhayati

okeh yatie ..g lah terjah leh tau true story

atty's said...

@Hezesuze

kty pun buat masa ni postponed le niat ..

atty's said...

@Ms.Lilies

memang besh mimi ..kty aritu separuh jalan je..tak sampai atas

atty's said...

@Mya

memang pun ,aritu kty pergi pun separuh je..sampai peringkat ke 2 lepas tu x larat

atty's said...

@Queen

kty tau tmpt tu ..situ mmg cam curam sikit

atty's said...

@Eazy Izzuddin

taknak lah eazy, nanti2 ler

atty's said...

@Dee

kty pun rasa cam serik skit

atty's said...

@Gieyana

betui tu gie..anggap apa yg jadik kira takdir..tp serik ar nak naik

atty's said...

@rasp

sis, aty aritu pun tak sampai atas..tak larat.

atty's said...

@☆ lieya latif ☆

niat utk naik lagi sekali .kena postponed le lieya..

atty's said...

@rATu kEBaYA

sama lah ..ratu..takut..ler pulak kan

atty's said...

@eLLy

wokeh elly tq.

atty's said...

@Faizaharis2

memang besh..tp cam serik je,.

atty's said...

@azzey

aah azzey ..ni lah bukit broga

atty's said...

@sW33tdARLiNG

kty penah naik bukit broga tp separuh jalan

atty's said...

@zh-ena

memang cantik view nya ena..

zura@iwan said...

tu arr...jd takut la plak kak..

klik yr HB..

atty's said...

@zura@iwan

>>> tu lah zura..mcm was2 lak nak daki