Jan 17, 2011

Cukai Tanah



Pagi tadi sebelum masuk Opis 
aku g bayar cukai tanah dulu 

Adakah anda sudah menjalankan kewajipan anda ?

aku bukan bayar cukai tanah aku 
aku mana duduk rumah ada tanah

bayar kan cukai tanah ke dua-dua bos aku 

28 comments:

PurPlè said...

heheee... terkejut gak kty bayar cukai tanah... rupanya boss punya.
p/s: cutenya blog

Cik Wanie said...

owh bab2 cukai tanah nie,
wanie mmg x brapa pandai,
semuanya di serahkan pada mama & papa sajok,
hihihi:)

ita cutevirus said...

hohohoho...
kak ty,
ita lom kesempatan nak bayor lagik cukai tanah....

mEiZ SHA said...

heheheh
akak duk umah atas langit gak ye..:)

LayarLara said...

tima kasih kerana mengingatkann.

POSH76 said...

wajib bayo ni...tak pasal2 kena sita

Dee said...

kena cukai taksiran je..sama je kan ngan cukai tanah..ke lain? hehehe..

sW33tdARLiNG said...

huks... umah bertingkat2 ada cukai tanah tak..? rasanya cukai pintu jer kot tu pun malas nak bayar sbb byk sgt tunggakan dr owner lama..
sw33tdarling.com

rasp said...

kita sropa, no cukai tanah :)

Nurhayati said...

tak bayo lagi huhuhu

Softtouch [Hanim] said...

sy pun xbape tau n xamik tau pun psl cukai nie..semuanya suami sy buat...

☆ lieya latif ☆ said...

kak ty, lieya bab2 cukai ni mmg tak reti sepatah haram kak ty...harap kat cik abe jek....takleh ni kan, kene gak amik taukan kak....

wantie said...

kita tak der cukai tanah. cukai pintu jer ada la. itu pun bayar secara auto debit. 6 bulan sekali.

malas ler nak gi kat pejabat sinun. hehehe..

Queen said...

saya tanah dalam pasu adelah..hahahhha

mummysyafie said...

nor bab² cukai ni husband yang uruskan. nor tlg top up duit je.

atty's said...

@PurPlè

bos punya dik ..akak buat blog kty ..cute kan

atty's said...

@Cik Wanie

kty sbb bayar utk bos..jadik tau jugak

atty's said...

@ita cutevirus

cepat byr ta..

atty's said...

@mEiZ SHA

itulah sha..kita duk umah atas kayangan kaedahnya

atty's said...

@LayarLara

dah bayar lom nie ?

atty's said...

@Dee

kitaorang cukai pintu dee.

atty's said...

@sW33tdARLiNG

lor ..bayar amy..kang kena sita kang

atty's said...

@rasp


itulah sis..nan ado tanah pun

atty's said...

@Softtouch [Hanim]

senang kan hanim..x yah pening2 nak pikio

atty's said...

@☆ lieya latif ☆

kena belajar le skit2.tapi ..senang je..

atty's said...

@wantie

cukai pintu mmg bayr 6 bulan sekali kan ?

atty's said...

@Queen

rumah kty tanah dlm pasu pun elek .

atty's said...

@mummysyafie

samalah nor..hehhehehe