Jan 26, 2011

Bonus

Bercerita pasal bonus..

Nan hado..aku dah dapat bonus dari tahun lepas
kiranya aku dapat bonus tiap kali hari raya

dan yang mana celebrate cny diaorang pun dah dapat
awal bulan tadi lagi dah mintak siap2 tapi ujung bulan ni baru nak tolak epf..amik korang jangan lak terkejut tengok banyak kena tolak , orang dah cakap ..ujung bulan nanti ngn gaji sekali ,..degil

Jadiknya semalam bz siapkan payrol..
sempat aku tanya 2 orang bos tersayang aku

aku panggil bos nama je..
C u punya bonus ada ke tak ? i nak buat payrol

bos aku jawab...kitaorang tade bonus..
ekeleh ..poyo.konon takde bonus..

memang lah .sebab untuk tahun lepas korang dah dapat riburiban hasil keuntungan..jadiknya takyah lah bonuskan .

Apapun thanks banyak2 bos setiap tahun tak lupa kasi bonus .

36 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

tu le kan kak...kalo keje company chinese sure dok tunggu cny....ade bonus gitu...mcm mak lieya la kak ty.....lieya yg keje gomen ni dpt laa 500 bonus haahahahaha....adoi lai!

Hezesuze said...

tengah tunggu bonus daripada abg pomen ahaksss

mama tisya said...

tk byk dpt bonus ..skit pn jd la kn..saper nk bg ye tk...amy pn tgh tgu bonus ni..mayb next week kot masuk:)

Kaseh said...

lahai kak..taun ni kaseh pun takdek bonus..tekanan tol..

LayarLara said...

en. somi dapat bonus... 4 bulan, untung betul keje kampeni Che..

p R i n c E S s _ N said...

keje gomen gak x de bonus...bantuan khas jekk...

Queen said...

nik dpaat 2 kali...sekali masa raya..sekali masa CNY..tapi puas hatila..sebab dapat 2 kali walaupun tiap kali dapat tu amounttakdela WOW kan..tapi kira bos consider nak bagi 2 kali.. =)
kalau tak tu..masa raya kite melopong la jap..nak kuarkan savings sayang..ahahhahha

Ms.Lilies said...

bos2 kena kasi bonus kat staf...kot x staf cabut lari ehehehe

eLLy said...

eLLy tengah menanti Bonus MyLuv dng penuh debaran .. hahahahhaha

rasp said...

uhuk uhuk uhuk...lama dah tak merasa bonus2 nie...terliur dibuatnya hehehehe

sW33tdARLiNG said...

ooh company kami kalau dpt bonus mmg tak tolak epf...
sw33tdarling.com

mummysyafie said...

kami lagi la takde bonus..uhuhuhu...

|| sue-imanja || said...

wah bestnyer dpt bonus...kiter baru dapat bulan 12 aritu. InsyaAllah hujung bulan ni dapat merit plak...rezeki...☺

atty's said...

@☆ lieya latif ☆

>>>> jadik lah ye lieya..

atty's said...

@Hezesuze

>>> lagi besh ze..abg pomen nak kasi berapa tuh

atty's said...

@mama tisya

>>> itulah kan amy ..jadik ler..janji dpt

atty's said...

@Kaseh

>>> kty every year ada ..walupun tak banyak kaseh.

atty's said...

@LayarLara

>>> isni tu lah kan ..kty kurang sebulan dr hubby u

atty's said...

@p R i n c E S s _ N

>>> takpe N.janji ada..hihihihi

atty's said...

@Queen

>>> kty raya cina tade bonus..tp bos ada ler kasi angpow

atty's said...

@Ms.Lilies

>>> betul kan mimi ..kang staff larik tmpt lain

atty's said...

@eLLy

>>> nak pow apa tu elly nanti

atty's said...

@sW33tdARLiNG

>>> kitaorang tolak ..epf + pcb jugak

atty's said...

@mummysyafie

>>> takpe nor..dpt ehsan pun dah orait

atty's said...

@|| sue-imanja ||

>>> beli apa bonus..hihihiihi

eMMe said...

wow kak atty, syukur, dpt boss yg tak kedekut beri bonus...syok la keje kat tempat kak atty....heeeeee

onniesham said...

saat yg paling syok mesti la time dpt bonus kan. fuhh syokkk. tp kitorang keje gomen ni..adoiii la..sedih je bila ckp pasal bonus nih. nk wat cemana kan. drpada xde..biar la dpt wpon sket

fiza said...

Saya nyer bonus end of next month dapatlah...yahoooo...^_^

atty's said...

@eMMe

>>> memang syiok..lagi syiok leh tenet.

atty's said...

@onniesham

>>> takpe janji ada ..dr yg tak dpt tu kan

atty's said...

@fiza

>>> beshnya fiza..org dah abis .fiza baru nak dpt ni jeeles lepas tu YES Lak

Softtouch [Hanim] said...

cni pun sibuk psl bonus kty..wpun xbyk tp sykur lah..sape nak kasi kan...

mummY2Y said...

weosl x pernah dpt bonus.. boss i kedeks.. hahaha

atty's said...

@Softtouch [Hanim]

>>> itulah ..kan sikit banyak janji dpt

atty's said...

@mummY2Y

>>> uols x yah bonus2 dah ..sbb dah mcm2 dptkan ! bluweek

erienz said...

bestnye kak dapat bonus...rin non adalah, bila taun lah nak dapat....huhuhu...