Jan 5, 2011

Astro Kering

Semalam sejak dari petang nak tengok tv kalau channel astro 
memang tade can lah 

Fir abis je keje sekolah , dalam kol 8 .30 tu konon nak layan kartun kejap 
Tapi channel 615 krok krek..tak clear , gambar kotak 2

Buka balik tb biasa , dalam 5 minit terai lagi bukak astro
Gitu jugak

lepastu leh lak fir cakap 
agaknya astro ni lom kering lagi kot sbb kena ujan lebat

aku dengan akak tercengang2 dengan ayat firdaus
apa maksud nya ?

apa kaitan astro kering ngn ujan ..hehehheee macam2 

astro lak bese ler.ujan lebat je tade siaran..budus.
Dah masuk tahun baru , dunia makin maju 
Asteruk dok lagu itu
bil je asik naik , tahap perkhidmatan tak de mutu, asik ulang tayang sampai jemu
sila lah buat sesuatu..


14 comments:

wahida said...

kak, saya sgt2 setuju ngan akak...cukai astro naik lg tahun ni, tapi service mmg hampeh, kalau ujan sikit je dah x de siaran..mmg budus!! cerita pun memanjang sama jer...cet!!

Dee said...

masalahnya permintaan masih tinggi tulah psl depa x betul2 kan lagi..huhuhu..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

btoi2...tension jerk kan...ngan astro nie...charge mahal sebis hampeh..

Ciklinn said...

muahahhahahah astro basah lagi tu yg tak dapat2 tu..

mmg hampeh astro.. asal hujan basah(ikut fir) tak kering2... hahahha

Hezesuze said...

dari pengalaman ze lah kty....kalo kty bayo astro thru credit card kompom sumenye berjalan ngan lancar jek huhu

kalo bayo bulan2 secara cash..lambat sikit bayo dah kene potong nyampah!! haha

cikbedahlaser said...

d sebabkan mcm ni la..
sy rasa malas pulak nk amik astro.
beli tv pon malas...
klu beli tv...kena beli astro... klu x .. ssh dpt channel... camne?

adenium said...

adoi lah fir nih... seb baik dia taknak panjat gi lap kakty...kalau tak..naya kang....

atty's said...

@wahida
Ye betul,pihak astro tolong le majukan sikit perkhidmatan anda.

atty's said...

@Dee

itulah kan dee..tak pakai astro , tv gambar tak cantik lak

atty's said...

@Ciklinn

itulah, bilanya asteruk nak kering agaknya

atty's said...

@Hezesuze

kalau nak ptg cepat je ye, kty bayar pakai cimbclick

atty's said...

@cikbedahlaser
betui tu kalo ada tv ,kena pakai asteruk gak..sbb nanti tak cantik lak gambar nya

atty's said...

@adenium

nasib tu lah .agaknya kalo dekat , mau dia siap lap2 kot

Lina said...

yup betul tu setuju sgt2 dgn kak ty...bayo bukan main mencekik darah xkan xleh buat sesuatu kan...kdg2 ujan lite lite pun siaran dah putus2