Mar 31, 2010

Check Up

Hari nie aku ade Check Up kat Spital
pukul 2:00pm
harap segala urusan dipermudahkan...

Hari ni bz yang amat..



Pengacau kah aku ..

Setiap hari ..dalam pukul 10.40 am
aku akan kol firdaus....

dah makan ke belom ..lagipun nak cek
dia dah balik sek agama ke belom ..

satu hari aku kol
"fir dah makan ke belom "

fir jawab,
"camne nak makan ..mama ...asik kol...jerr, camner fir nak makan.." terus aku terkedu..









Mar 30, 2010

Din Beramboi Koma

Din beramboi sekarang tengah koma ,
patut lah pagi tadi din beramboi tak ada dekat era

dengar nya din beramboi terkena air kencing tikus
sehingga menyebabkan dia terus koma
betapa bahaya nya kalau kita terkena air kencing tikus ini


Din Beramboi perlukan darah jenis O dalam masa 24jam ini. Sesiapa yang boleh membantu diminta terus ke Hospital Selayang.

Apa-apa pun mari sama-sama kita doakan kesihatan dan kesejahteraan beliau. Semoga Din Beramboi cepat sembuh.

Andai ku Tahu..

Pagi tadi masa dalam perjalanan ke tempat kerja .

memula aku dengar era..lepas tu era asik lah pasang

ulangan detektif era @ ifaradziah tu ..buhsan aku

alih hot fm..

topik pagi ni lirik lagu yg berkesan dihati anda..

ada seorg caller ni cakap pasal lagu Ungu nie..memang pun lagu ni sangat lah syahdu


bila dengar ..insaflah diri nie jap ...rasa nak menangis pun ade ..bila dengar lagu nie....


Andai ku tahu @ Ungu

Andai ku tahu….
Kapan tiba ajalku…
Ku akan memohon tuhan tolong panjangkan umurku…


Andai ku tahu…
Kapan tiba masaku…
Ku akan memohon tuhan jangan kau ambil nyawaku…
Aku takut akan semua dosa dosaku…
Aku takut dosa yg terus membayangiku…


Andai ku tahu…
Malaikatmu kan menjemputku…
Izinkan aku mengucap kata taubat padamu…
Aku takut akan semua dosa dosaku…
Aku takut dosa yg terus membayangiku…


Ampuni aku dari segala dosa dosaku…
Ampuni aku menangis ku bertaubat padamu…
Aku manusia yang takut neraka…
Namun aku juga tak pantas disurga…


Andai ku tahu….
Kapan tiba ajalku…
Izinkan aku mengucap kata taubat padamu…
Aku takut akan semua dosa dosaku…
Aku takut dosa yg terus membayangiku…
Ampuni aku dari segala dosa dosaku…
Ampuni aku menangis ku bertaubat padamu…

Mar 29, 2010

Sukan ..Lagu Selamat Pengantin Baru

Senarnya masa aku tulis entry pasai sukan sekolah firdaus..
aku nak tulis gak pasal benda nie..tapi camne tah ..idea terhenti .

Petang tu balik dari sekolah
firdaus cakap ..
mama tau tak ..fir sukan..tapi cikgu pasang lagu "Selamat Pengantin Baru"
owh peka sungguh anak aku ..

memula aku ingat aku je yg perasan .
masa aku duk dalam khemah ..terdengar lagu "Selamat Pengantin Baru"
nak tergelak aku ..awat lak nie..

Cikgunya feeling pengantin baru ..atau ade cikgu lelaki yang baru kawin lagi satu ke apo ..
rupanya bukan aku je yang perasan..budak-budak pun perasan jugak ..

Rasa Semangat je Hari nie

Hari nie aku pergi keje..ngn rasa bersemangat ..
selalu rasa macam takde mood..
ye lah ..maybe dah berapa bulan tak sehat ..lebih kurang 2 bulan aku tak sehat

ari ni rasa macam sehat sangat-sangat..
dari awal bulan feb ..hinggalah minggu lepas..
memang tade mood nak mengadap pc..tu yang aku jarang blogwalking..sepi ..je.
tapi minggu lepas ..mood dah mari sikit-sikit..minggu lepas pun
aku dah rajin hapdet..blog
insyallah ..ari ni aku rasa sehat dan mood marii
aku akan rajin blogwalking..

selamat hari isnin semua.............bos takde ari ni ..nak buek po ye..layan youtube..kot




Mar 26, 2010

Ribut..Ribut Hati ku ..

cocer petang semalam jam 6 pm

Petang semalam aku amik firdaus kat sekolah .
Langit mendung..menandakan nak hujan ..

aku pun dah standby berdiri tunggu depan pagar..
tetiba ribut melanda..berpusing2..berterbangan angin ..

dapat satu kol ..dari my cousin ..yoy ..
mengatakan yan ..masuk wad..denggi..ramaikan skrg dpt denggi..

owh ..aku kena cepat..ujan ..jalan jem..
tunggu fir..angin sekuat-kuatnya ..aku yg besau pun .rasa nak diterbangkan angin..

puas fikir..nak lalu jalan mana..
udahnya masuk jalan bukit..stuck jem giler..
jem disebabkan traffic lightnya yang kalo ijau hanya dalam beberapa saat jew..

Udahnya aku sampai ..spital ..lagi 5 minit pukul 7 ..
kelam kabut..menuju ke wad..dan ramai lagi pelawat..yang buat derk je..
walupun time melawat ..dah cukup masa..

aku amik ar kesempatan ..ini ..pun buat derk..nasib sempat ..berbaloi penat lelah aku
menempuh jem..

bulan nie..berumahtangga di hospital je gamaknya aku ..
fir ar cakap ..mama asik pegi spital ..je bulan nie..nak buat camne..tak sehatkan ..


utk yan ..semoga cepat sembuh..paksa gak makan dan minum ..tau...

Temasya Sukan Tahunan SKBBB

26 March 2010
SKBBB mengadakan Temasya sukan tahunan ke 29

Hari nie merupakan Sukan untuk Tahun 1,2 dan 3
Ahad nie pula untuk tahun 4,5,6 di adakan di Stadium Sek 15 BBB

aku ingat nak tunggu sampai abis.
tapi ade urusan yang harus diselesaikan ..

Are U Happy ? ? ?

kalo tanya aku ...aku sudah semestinya happy ..
happy sebab ..ade anak-anak yang senantiasa ade disamping aku ..
happy sebab family aku semua faham aku ..
happy sebab bos aku baik dan faham aku..mc pun tak mintak sijil mc..ekekeke..tp ado jerr..
happy sebab ..aku dah takyah jaga hati orang..jaga hati sendiri jerrr.
happy ..sesangat..happy ....happy..happy ..lelagi kalo bersama family tercinta..
cuma kekadang je..lah rasa tak happy ..sebab duit tak banyak
..tapi ..itu tak penting..kalo banyak duit..pun .ade yang tak happy gak ..
happy ni datang dari diri kita sendiri...senantiasa lah happy kan diri memasing..
yang penting..happy sebab malam ni nak g swimming...Happy nya..

Mar 25, 2010

kucing..sangat lah comey..




rasanya mesti ramai kan suka kucing..
sayang kucing..ye lah comey kan ..

satu ketika..sewaktu usia ku 9 tahun
aku adalah pencinta kucing..
di usia yang muda itu ..aku bela lebih kurang
10 ekor kucing + 2 ekor kucing kesayangan aku ..
namanya acuk dan si putih

sampai mak marah ..aku terpaksa sorok semua kucing2 tu dalam almari..
siap pasangkan lilin..udah terbakar bulu kucin..kejam kan..
tapi ..masa tu aku kanak2..mana aku tau..
Akhirnya rahsia aku..mak tau.
..mak aku masukkan kucing tu dalam guni ..buang jauh-jauh..

andai kucing aku mati ..siap ade upacara pengkebumian lagi tau ..siap usung mayat kucing..
baca al fatihah , talkin bagai..disaksikan beberapa orang sahabat..
kalo diingatkan memang kelakarlah ..zaman kanak-kanaklah kata kan ..
Tapi sejak semua kucing aku dibuang..
dan mati ..(ye lah budak2 bela kucing..tak reti .matilah kan ..)
sampailah sekarang..aku tak penah bela kucing..dan tak penah pegang kucing..
tak takut..tapi ntah lah ..cuma taknak pegang..jerrr..

tak salah sayang kucing..atau bela kucing
tapi salah kalo dah bela..lepas tu ..bior dia berak merata-rata..
tu memang SALAH..

Jiran aku lah ..suka bela kucing..
lepas tu bior kucing berak depan pintu umah orang..(orang tu aku lah ..)
dah tak tahan dah aku nak bau taik kucing ari-ari..

semalam balik je keje..lagi sikit nak terpijak taik kucing
betui2 depan pintu umah aku taik kucingnya ..
kang aku tegur merajuk..tak tegur melampau ..

Ari ni aku nak buat note..tampal kat dinding..
No Taik Kucing At Here...(dalam omputeh+bm ..sopan sikit kot...)
kalo in Malay ...

oooOOii..Taik kucing sapa nie,
leh tak jangan sepah-sepah..depan pintu umah aku ..
bela kucing pandai ..kucing berak bersepah2..aku tak salahkan kucing
tapi salahkan tuan punya kucing..tak reti ajor kucing..
dulu aku bela kucing banyak..semua aku ajo berak kat toilet tau..!!

(kalo in malay ,otomatik panjang berjela..sbb BM..masa spm ..A1..
Kalo in english ..english masa spm c5 ke c6..ntah2 f9..rasanya tak sampai camtu..



Wahai semua jiran2 Blok 5..
Kalo nak bela kucing..aku tak kesah ..
tapi jangan lah bior taik nya sepah-sepah..

rasanya diaorg baca blog aku ..sebab kami ade pondok rukun bertangga-tangga
ade wi-fi gitu..yang tade...mamak buat teh tarik je..kalo ade ..mau lah abang2 @ suami2 tak ingat nak balik rumah ..

picture credit to google


dapat award Top Blogger
Top ke aku ..ekekeke
senarnya aku baru ade ati nak STOP blogging.
nak stop semua aktiviti cyber aku ..
tapi ..bila pikir-pikir..aku keje .banyak free
kalo tak blogging..tak fesbuk..
apa yang aku nak buat ..jadik teruskan jugaklah ..

Thanks utk Momguess@Malina.
sudi kasi Top Blogger kat aku .
blog dia ..memang wajib aku masuk..hari-hari..dah rutin..

utk semua kawan-kawan..kamu semua adalah Top..
jadik leh amik award nie .ye .

Mobile Fair.......

rasa nak tuko hp baru leh ar serbu..
aku tak kot..no baget....

Mar 24, 2010

Noktah Cinta @ Hafiz Af 7



Lirik Lagu Noktah Cinta - Hafiz AF7

Ternyata semua bicaraku
Tersimpan di dalam hatiku
Ternyata semua soalanku
Tak pernah kau fikir di fikiran
Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya

Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya


Berbicara tentang cinta kita
Masih tiada noktah penghujungnya
Berbicara tentang perasaan
Simpan saja semua itu

Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya

Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya


sejak akhir2 ni aku suka benor tgk video klip..
lagu nie ..budak perempuan tu beriyer2 menangis..memang real betui lah.
tapi aku tak minat hafiz pung..

Library...


macam terseksa je nak baca buku ,,,

terlelap-lelap ha..
Cuti sekolah akak ngn fir..
aku antor kat library ..
suh fir baca buku..

tapi jenuh ...nak baca 5 buku pun ..
amik masa 1 jam .,.padahal nipis2 je..

malas betui ..geram aku ..
ye lah ..kena paksa kan ..sebab aku nak abiskan buku nilam ke apa..tah..

lepas ni kalo ajak lagi ..pegi ..mesti tak mau ..
kalo fir nak pegi swimming...kena baca buku dulu..

kalo tak .no swimming..swimming..

Mar 23, 2010

swimming


inilah hobby attyfir & co..
tetiap minggu kami semua akan belajar berenang bersama-sama..
akak ngn adik dah terror..dah..

fir ..dah leh bernafas dalam air..dan tenggelamkan diri..
aku rasa ..dalam masa 6 bulan ..pasti fir ..terror..berenang gak ..

tapi kami semua adalah pencinta..air..
samada laut atau kolam..kalo dah berendam..
aku anak beranak..tak ingat nak naik ..

nie yg rasa nak mandi laut ..awal pagi nie....
bilalah nak bercuti kat tepi laut lagi nie....

suka ..time air pasang..waktu pagi..damai je rasanya ...

Baju Mandi


Pencarian ..mencari baju mandi ..akhirnya ..
tercapai ..
adik dah belikan ..
tapi lom terai lagi...tah muat ke dak ..ngn size badan aku yang membesar bagai johan..

berjaya kah aku menjadi seorang perenang..

atau hanya sekadar berenang ditepian ..

aku yakin aku boleh..!!!!!

anak2ku sekalian ..kalo selama nie ..
mama tgk je korank mandi kan ..
mama jadi lifeguard je kan..

lepas ni insyallah mama leh join koranglak..
jom kita berenang 10 round..ekekekee..mcm teror..bebenor..

Mar 22, 2010

Ikan Bilis

Dah lama tak masak..
anak-anak..sebuk suh masak nasi goreng..
aku kalo nak masak nasi goreng mesti ada ikan bilis..
tapi ikan bilis yang dijual di kedai acheh
tak elok..

Nasiblah aku beli sikit je..
memang liat pun ..tak rangup..tak kick..
kena cari ikan bilis lain gamaknya ..

Arini operasi ..mencari ikan bilis tersedap di dunia..
dapat ikan bilis free stok setahun best gak ..sapa nak kasi..

p/s: cuti...cuti ..cuti..

Mar 17, 2010

Buat Senaman


kiri kanan...kiri kanan..
letih ngadap pc ..untuk satu hari..
goyang-goyangkan pala ngn badan..
kasi ilang stress..
dan lenguh-lenguh..badan..
jangan sampai terkehel leher udah..
tak dpt akak nak tolong

tak pun kalo bos takde..lompat2..camne..




..






notakaki: semua entry auopublish..


Mar 16, 2010

Dah cuti sekolahlah

Kita tengah bz gilos kat opis..
macam2 hal nak kena buat..nak koling2.lagi ...
last preparation nak kena buat ..

tetiba dapat satu panggilan ..
cuti sekolah ke sekarang..cuti amendanya .
adoi..rasa nak penampar orang yg tipon tu ke..
nak tampar diri sendiri..




cuba tenangkan hati..dan fikiran ..
sebelom bersatu ngn setan2..yg amik peluang je..

jawab ngn tenang..
ye lah ..cuti sekolah..cuti seminggu..
padahal dalam hati mcm2 sumpah seranah..ade %^^&^*@#$@!@$#%*&*&*(*)(

orang macam ni pun ade..duk dalam gua ke..apa...



p/s: autopublish........

Sayangilah

"Sayangi sebuah perkenalan kerana di situ ada kenangan...
Sayangi sebuah perhubungan kerana di situ ada kerinduan..
Sayangi kedua-duanya kerana itu adalah rahmat Tuhan....




p/s: copy from fau fp







Mar 15, 2010

Selamat ke Pergi Bangkok..?

Baru kol Bangkok Embassy..
Tanya camne ..keadaan kat sana..
diaorg cakap ...okeh..semua masih leh pegi keje..

Betui ke..esok nak pegi dah ..
selamat ke..wakakakaka..takut mati ke..?

sepatutnya pegi ari ahad..tp postponed ke ari selasa..
sebab keadaan huru hara kat sana..

harap semua selamatlah kan..

Kacau Orang je..

Tak suka bila aku makan ..tertiba ..
datang ..terjumpa lak orang yang aku kenali..
bukan tak suka apa..kalo orang tu nak belanje memanglah suka kan ..

tapi tetiba berdiri sebelah kita..
ajak join benda-benda macam mlm ..lah blm lah apa -apa tah ..
lepas tu potpetpotpet amik masa org dalam 10min-15 min
menerangkan benda yg aku sendiri tak paham sepatah haram .

lepas tu paksa-paksa..suh join .meetinglah apalah ..dan-dan ..malam ni mesti join
apa ..aku takde keroje lain ke...

aku pun cakaplah ..aku bz..mana nak antor 3-3 orang anak aku ..ke tuisyen..mengaji bagai .
takde masanya ..
siapleh tanya lah ..kol bapa anto..kol bapa amik .
aku cakap memasing berlainan waktu ..aku ni ibarat teksi tunai ..

pakkal lah .orang tu dah berumur..
kerana aku lebih muda..aku tetap hormatkan orang yg lebih tua pada aku .
tapi orang yg lebih tualah patut faham lah ..ko nak kaya ke.nak jual apa ke..
tengok time..lepas tu jangan paksa-paksa..aku tak suka..rasanya takde pun orang suka.

dan air yg aku order jadi cair mair dah tak sedap
baru lah nak cakap ..eh sila lah abis kan air...tu ..
aiseh ..makcik.....
tp apapun ..kita kena hormatkan orang yg lebih tua dr kita..
jadinya senyum je lah walupun tak suka..

satu je cara nak ngelakkan makcik nie..
lepas ni kita tuko port..lepak kak oooi..
kang kalo dah tuko port gak ade gak makcik nie..sah-sah..makcik ni ...
ade bela hantu raya..ekekekeke..

p/s: seronok lepak ngn akak@anak aku ..dialah ..tempat aku maki orang..citer pasai org yg aku tak suka..ke apa ke .blabla..ooppsss..rahsia..

Mar 12, 2010

hidup ini .....

Tidak penting sama ada berapa lama kita hidup.
Yang penting bagaimana keadaan kita semasa hidup.


notakaki : bz bangat ..dpt hapdet pun kt umah berebut ngn anak2..
time ofis hour keadaan tak mengizinkan ..

Makam Mahsuri

itu masa lawatan ye..nak ke Makam Mahsuri
ade sikit bayaran di kenakan ..

Dewasa = RM5
Kanak2 = RM1 (tak bapa ingat)





harga nak naik umah tu..



Besh gak g makan mahsuri nie..
bila kita masuk je.ade bunyi muzik tradisional..
lepas tu selain melawat makam mahsuri ..leh melawat umah mahsuri
dan ade jugak mini zoo ye..

Dan kalo tak silap ade teater mahsuri .
tapi aku tak tau pukul berapa..shownya ..

dah lama tak dpt award..
kadang takde masa nak buat tag..atau amik award pun
tq utk kawan aku yang dah lama aku kenali ..dr alam cyber..
dalam 4-5 taun dah aku rasa perkenalan kami ..
tq to miezrina for beautiful award nie..

7 perkara tentang aku ..
malas nak tulis na..aci tak..

Mar 11, 2010

Ke Tanjung tengok rumah api






Masa aku pergi Langkawi ..Dec 2009
Aku ade ternampak ..rumah api nie..
masa tgk citer my spy ..rumah api ni ..tempat .diaorg berlakon ..
memang hajat nak bawak fir.

masa pegi sini.bawak fir..dia pun tau .
rumah api ni ada dalam citer my spy..
dia siap ajak .masuk dalam rumah api tu ..naik sampai atas..
tak tolok mamanya fir oooiii..ngn cocer panas..nak lak panjat2 tangga..
panjat tangga kat Cable car pun 10 thn tak ilang seriknya

pemandangan sini memang cantik ..tapi cocer terlalu panas..nak duk ..bersenang lenang
kat situ..jadik nya snap gambar lebih kurang ..lepastu chow..fir dah tak sabau mandi kolam..

kalo nak pegi sini .kalo dr padang masirat..
terus hala nak pegi ke Cable Car..mesti jumpa punyeeerrrr...

p/s : bilalah nak abis citer langkawi nie..

Padang Masirat..makan Laksa tepi pantai


fir..kan main lagi menikmati ..
mula majuk ..lepas tu over.


burp...kenyang sudah..


Dari Under Water World..kami semua pegi lak
area Padang Masirat..lepas tu ternampak van jual laksa.
terus stop..rancangan kami semua nak ke satu tanjung..tgk pantai nelayan
yang fir nya plan lak nak balik otel..nak mandi kolam.

marah betui dia kitaorg benti makan ..majuk ..duk dalam kete ..
last-last..tak tahan tgk kitaorg makan laksa..bermangkuk2..dia dtg gak join ..
sedap..laksa..ngn rojak ..cuma cendol.nya .tak besh sgt..

sambil makan laksa..sambil menikmati..angin laut..tp cocer time tu ..sangat lah panas..
takde rasapun angin laut ke..angin ..gunung pun ..

UnderWater WorldLangkawi








Tiket Masuk ke Sini :-
Dewasa - RM28
Senior - RM 22
Kanak2- RM 18

Mesti tunjuk ic ye ..untuk dapat harga tuh ..
gambar banyak tangkap..tapi tak menarik sgt..tempat tu agak gelap ye
kamera murah ..tak menepati ..quality ..hehehehe..