Dec 30, 2010

Nasi Lemak Beratur Panjang

Dua hari lepas seawal pukul 7 aku dah terpacak depan gerai abang nie 
Gerai nya dekat dengan area Sepakat Indah 2 , tepi2 jalan tuh 
Sebab tak bukak lagi , kena ler lepak mamak jap , layan firdaus makan roti canai 
Dalam pukul 7.30 abang jual nasi lemak tuh pun sampai 
Time tu dah panjang pun linenya 
 

abang tu baru sampai

 sampai , nak kena atur dulu barang2 jualan.
semua customer sabar je tunggu 
walupun line dah panjang 1 kilometer

yeah..ye nak apa
kasi nasi lemak + ayam rendang 6 bungkus.

tengok le orang yang beratur dengan penuh sabar dan monyok

fir cakap nasi lemaknya memang power
tu yang hari2 dok suruh mamanya tunggu

Tapi hari nie tak .cukuplah 2 hari je
Hari ni mama masak Ayam masak lemak ciliapi..

24 comments:

mEiZ SHA said...

ALAMAK
masaklemak cili api
feveret tu kak atty..:)

MrS. F!zA said...

fiza lg suka kuih muih manis dr nsi lemak..heheh

momguess said...

feberet aku nasi lemak
+ rendang kerang + aym grg rempah
fuhhhh

Ms.Lilies said...

sedap beno gamaknya tu kak ty...pnjg q nya ha

Hezesuze said...

tak mahu makan nasik lemak ari2 nnti bolat jdinye haha

Kaseh said...

kat area mana eik kakty nasik lemak ni? sedap noo ke kak..macma teringin jek..

atty's said...

@Kaseh

area sek 7 , kalo nak pergi sg chua ,atau nak gi bintang skrg giant tepi2 tu ada org jual2..kat situ le gerai abang tu..kalo ramai beratur tu ,gerai dia ler

atty's said...

@Hezesuze

Tau tak pe

atty's said...

@Ms.Lilies

boleh tahan le..kena lah ngn tekak kty

atty's said...

@momguess

rendang kerang pun my feveret jugak!

atty's said...

@MrS. F!zA

kuih kt situ pun stil rm1 = 3

atty's said...

@mEiZ SHA

masak lemak cili api mmg shedapkan

mommyYen said...

aw..beratur panjang.mesti sedap sgt ni..

psst..nak jemput kak atty jwb tag.(kalau tak bz)

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya nasi lemak....mesti sedap giler tu lah org sggup beratur kty...

Dee said...

mmg sedaplah tu..kalo x org x beratur..hehehe..

iesma said...

wahh..
mesti sedap,sbb tu ramai..
;D

p R i n c E S s _ N said...

x smpat nk ajk Za terjah...

wantie said...

leleh ja dengar nasi lemak sedap. t ni antu nasi lemak. tapi tak pernah nak belajar masak sendiri.

kalau la nasi lemak tu ada kat area umah t, mau hari hari gi terjah. hehehe

Faizaharis2 said...

untung jadi ns lemak ek... berebut2 org nak.... hahaha

terliuq lakk bila kty sebut masak lomak cili api tu..mai sinikk sket

kak ina kl (1) said...

wah macam best ni..kat mana ni atty..jauh tak dari gombak?

untung dapat cuti umum ni kan...mereka main penat-penat..satu malaysia dapat cuti.

azzey said...

atty; rasa mcm pnh npk Taman Sepakat Indah ni.....:)

fazemy said...

Kalau sedap ramai la rajin beratur. Sape yg mula2 reka resipi nasi lemak tu yer. Nak marah ni..sbb nasi lemak tu saya dah gemok! haha

erienz said...

akak, rn sngt suka makan nasi lemak...kat JB nasi lemak senibung yg popular..

sweethOneY said...

sedapnya nasik lemak berlauk. !