Dec 20, 2010

Memenuhi Impian Si anak dara

Semalam Aku dan akak 
seawal pukul 5.30 kami dah ada kat i-city
seperti biasa hanya kami berdua saje
yang lelain semua taknak ikut dan ada hal memasing 
lagi senang kami bergerak , dah ler hari ujan 


Sampai je kami terus parking dan dapat parking  free, maybe sebab kami awal
tapi lepas tu dengar2 ada yang kena bayar.

Selesai parking dah dengar orang nyanyi kat stage utama
Sapa lagi kalau buat si Akim idaman hati si akak.

Apa lah bagus nya ngn budak akim ni kak oooi!
tapi taknak menghampa kan akak
akhir nya berjaya jugak si akak dapat jumpa si akim live
tapi malu ler pulak nak snap gambar ate masa tu akim tgh reheasel
peluang yang ada akak lepas kan ..
takpe ler kak kan,janji dapat tengok akim live sudah.

Masa kami sampai tu ,orang leh kira ngn jari , berapa org je ,
betul2 depan stage masa tu ada ler dalam 7 orang je
akim tengah nyanyi dalam 2 lagu .

Akak kata Akim ada pandang dia lepas tu senyum
perasan lah kak ..oooi..kelakar..betul lah 
Semalam ujan adalah on/off jadik pergerakan adalah terbatas
Semalam kat i-city ada konsert ria astro 
jadiknya bertimbun2 ler artist ada kat sana 
Tapi tak snap banyak gambar pun 

Kami dapatlah saksikan artist Kau dan aku 
sapa lagi !
akim lagi
suka bebenor akak 
Peserta2 mari menari
kamilah bintang..

Tapi kami hanya menyaksikan konsert sampai stacy nyanyi je
lepas tu kami beransur balik.nasib sedar diri 
tau pulang ke pangkal jalan ..

Apa perasaan ko kak..sonok tak mama bawak jumpa akim
Time2 dulu , mama minat jugak satu artist ni 
Tapi artist lain lak atok ko bawak mama jumpa, masa tu kat Bukit Expo UPM..

Ko tau sapa artist yang atok bawak mama jumpa masa tu ...
Herman Tino ko..!!

Ingat lagi kes tu
Patutnya aku ngn abah kena cari kayu api, masa tu nak kenduri kan pakai kayu api zaman 80an
Tapi berjam2 cari kayu api tak balik2
nenek ko pelik..sesangat
rupanya kami g Bukit Expo tengok Herman Tino..

Akak..tu kira hadiah besday ko ye..mama kasi.

17 comments:

zura@iwan said...

mn gmbr2 lg kak..hikss...

atty's said...

zura@gambarnya takde , kat kamera kat umah..lagipun tak byk.pun

Dee said...

ruginya akak..peluang dpn mata x grab..xpe..nti gi terjah akim lg ye..

vagg© said...

hahaahaah herman tino. ada pinjam kain kat leher dia tuh x kakty

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya jalan2 ngan anak dara...hehheheh xsabar nak tunggu turn eida lak...

atty's said...

dee@ tu lah kty ckp rugi ..tau..tp dia malu ..ngn masa tu ujan jadik mood kelaut le pulak.

atty's said...

vagg @ wahahaha..herman tino ada campak kain pelekat dia..tp kty tak dpt nak amik ..ekekeke

atty's said...

ieda@nanti amani dah besar leh jalan sama2 kan..mmg besh.tp kadang jadik kawan gaduh jugak.

sW33tdARLiNG said...

bila laa boleh jejak ke i-City ni.. orang lain merata2 dah pergi.. huuuuuu
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

☆ lieya latif ☆ said...

wah ...kakty pegi ke...kelasss gitu...lieya dengar kat radio ....bunyi best...tapi sure ramai kan kak.....

Zura said...

klau xsalah ahmad dhani ngan band anak2 dia lucky laki pun ade kan...

atty's said...

amy@ gie lah ..minggu nie

lieya @ orang memang punya lah ramai ,

zura @ aah ada ahmad dani ngn anak2 dia.

Softtouch [Hanim] said...

sukalah akak tu kty dpt jmpe akim...ala kty ni masa dorang plak...bg chance lah...:)

Hezesuze said...

owh semalam fenat pergi undangan kawin sana sini so xdan nak terjah icity..lagpun cuaca ujan so duk rmh sajork hehe

tigrismalaya said...

sya pegi hari sabtu malam ahad sebab bawa famili abg ke sana..walhal kitorg pon pestime pegi..
Ada jugak artis, sempat tgk aizat, mael n hazama..parking mmg kena RM10 tp parking kat uma member tepi ict jer so tak kena la bayo..

fazemy said...

Saya jumpa Nasha Aziz kat situ. ^_^

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

alaaa...rugi ler kakak tak bergambar ngan akim....peluang tu..

kak ty, jgn kata anak dara kak ty
anak dara zana yg tak cukup umur tu pun kalau si akim keluar kat tv kemain excited...dgr lagu pun dah tahu lagu tu akim yg nyanyi kak