Dec 13, 2010

Dia Sakit Perut

Malam tadi , aku syiok2 nak tido 
tertiba along kejut cakap dia sakit perut
Sejak akhir2 nie perut along memang sensitive sangat 
takleh salah makan , takleh makan pedas sangat 
nanti perut dia mesti sakit

pic credit to google

Kang bila perut dia sakit
mulalah dia salahkan , benda yang dia makan
pedas sangat lah , dah tak elok lah 
Masalahnya aku makan tade apa2.
orang lain makan pun tade apa

Tu aku kata kat dia , perut dia tu dah alergik
sebabnya kuat sangat smoking, banyak kali dah aku cakap camtu
Malam tadi tuh dia sakit perut tu pun , aku mcm buat tak port
yer lah aku mengantok dan kepenatan , 
siang dok merayau ngn akak ngn kawan akak
Dah le time cuti pun aku bangaun awal kol 6 pagi 
kol 7 dah ada kat umah mak tgk firdaus yang duduk umah nenek cuti sekolah nie. 
Memang aku tak dpt lak nak sambung tido kalau siang.

Tapi masa aku bangun kol 5.30 tengok along elok je tido
maknanya dah okeh ler tu kot sakit nya , 
terus kejut pergi keje , 
minggu ni shift pagi 

Tadi masa aku pergi umah nenek, tengok Firdaus 
aku sms along 
camner perut sakit lagi ker
itulah kuat sangat smoking kan dah merana badan 
diakhiri ayat yang berbisa 
Merokok merbahayakan kesihatan, free je mati katak..
dah ler tade insurans..elok abang amik insurance,
sekurangnya kalau jadik apa2..
yang senang siapa, anak bini jugak..hehehhehe..

Terus along reply : Nanti abang try berenti

Hah..dah teruk sakit perut..baru nak serik, tah berapa lama lah seriknya tuh.

Pagi nie along g keje , pakai uniform baru 
sibuk tanya , ensem tak ..
ye lah bang mmg ensem
sejibik macam guard dah !

29 comments:

POSH76 said...

kalau berenti lagi bagus...tak yah smoke2 lagi...camni along kene jaga makan2...perut dah sensitif tu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

hubby kita sakit perut pagi tadik sebab semalam makan banyak kacang kuda...ha...

☆ lieya latif ☆ said...

kalo berlarutan n selalu sakit perut baik gi cek kak ty....harap2 takde ape2 laaa...tu laa better berenti la smoking tu...tapi tu laa nak berenti mmg satu cabaran kan kak....org sekeliling kene bagi full support....

p R i n c E S s _ N said...

perut da antik tuu..kne cntrl mkn laa lps ni..hihihi

azlina said...

aslkm atty...

ina baru je los merana sakit perut 4 hari kerana mls nk ke klinik bila ke klinik rupanya gastrik...mmg sellau gastrik tapi selalu bila kena dh hbs muntah lega le ni x muntah cuma rasa sakit di bhagian tgh perut...

kalau along selalu sakit baik gi check-up...

Queen said...

xnak try E-Cig ke kak ty?....

Dee said...

kty..gi lah cek perutnya..takut ulser perut je..or mcm k tina..perut bocor..tp mtk2 xde apa2lah..

Abang Long said...

Kalau ada masalah perut @ usus. Boleh cuba minum HADI'S. Memang baik. (Ini memang nak promosi tau... hehe)

CGG said...

kene pi check cepat kak atty..

hubby oo hubby

FIESYAH said...

heehee...akak geram sngt smpi ckp along tu mcm gurd...heehee

cuba lah bwk g hospital takut2 penyakit lain ke...p bagus gak akak nasihatkan along supaya berenti..nanti lame2 nak suh berenti payah dah ketagih sngt...dlm toilet pun berasap...adoiiii...

MrS. F!zA said...

salam singgah..hehe

heheh sampai hati ckp kt along cam pak guard..ekeke

mummysyafie said...

wah..ada uniform baru erkk. tpai takde ala macam pak guard..ok je kaler hitam

ALoNa Cintamaniszlite said...

mmg la kty..merokok ni bkn sj membahayakan kesihatan si perokok..malah yg tersedut asap rokok dia jugak, kan..
semoga along dpt semangat utk berenti. pelan2 pun takpe, kan kty..kan..hehe

ct rahani said...

sama gak ngan somi sy kak.. dr sblm dpt aidil ckp nk benti merokok.. smpai nk msuk anak kedua x gak benti.. mulut sy pn asyik pot pet pot pet suh benti.. plg2 dia ckp.. nti la abg benti.. huhu.. tensi jer..

atty's said...

@POSH76
tu lah posh..bila le nak benti smoking agaknya

atty's said...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥angin kot anje , kacang kuda tuh

atty's said...

@☆ lieya latif ☆ itulah..harap takde apa lah

atty's said...

@p R i n c E S s _ Nkty pun ckp cenggitu ngn along ..perut dah antik ekekekeke

atty's said...

@azlina
salam na..aty ade suh pergi..asik le jawb nya nanti.takut ler tu kot

atty's said...

@Queenbuat masa ni lom lagi nik,.

atty's said...

@Dee
kty pun teka mmg ulser perut..sbb dah nampak sindromnya .

atty's said...

@Abang Longowh ye ke abg long.nanti saya kasi tau along .

atty's said...

@CGGdah suh..tp kalo di g klinik doc kasi ubt lepas tu elok

atty's said...

@FIESYAH
itulah geram tau ..along takut jumpa doctor.

atty's said...

@MrS. F!zAekekekeke..okeh apa pakguard

atty's said...

@mummysyafiesmart gak uniform baru tu nor .

atty's said...

@ALoNa Cintamaniszliteitulah ..harap along sedar ,

atty's said...

@ct rahanikty sampai malas dah nak ckp ct..bior dia sedar sendiri..ni dah sakit2 perut.harap dia insaf ler

kakyong said...

kakty,
husband saya pun dah makin kuat merokok & ade simptom cam husband kakty..

kalo kita cakap dia bukan nak ambil perhatian..