Dec 16, 2010

cerita ler ,cerita ler pasal hantu kak limah

Semalam kami sekeluarga pergi menonton
Hantu Kak Limah Balik Rumah 

okeh aku nak cerita, cerita pasal aku  tengok cerita nie

 cecite..ceciter..ceciter

Bagi aku cerita nie sempoi 
tak berat dan tak memeningkan kepala
Eloklah tak yah penin2 , apa yang kita boleh buat ,ketawa-ketawa sampai semput
ye ..aku memang tak leh ketawa banyak2 , nanti sakit dada, nak bercakap pun susah

Permulaan cerita je sudah leh gelak
Walupun ramai yang kata atau disebabkan itu cerita melayu
Jadiknya mungkin ramai yang kata tak besh lah , mengarut lah

Rasanya semua cerita pun mengarut, omputeh pun buat cerita mana ada yang tak mengarutkan! sama je..yang penting aku boleh gelak ke, nangis ke,sedih ke..bagi aku cerita itu dah besh
kecuali cerita mengenai sejarah mungkin baru tak mengarut!

Keseluruhan cerita nie 
memang kelakar
watak husin, usop, abi dan pak uda mmg watak2 penting yang menghidupkan cerita

Nampaknya awie pun dah leh buat lawak..

Sapa nak belanja aku tgk cerita nie lagi..
kalo ada org belanja rasa nak  tengok lagi..

kalau ingat balik cerita tu mesti nak gelak..

owh yer!
aku suka bomoh tu cakap

Kalau kita selalu ingat orang tu
orang tu pun selalu ingat  kat kita 
gitu ler lebih kurang.

Apun pun pergi ler tengok sendiri 

Lu Langsi Lu mati
Coming soon

aku kasi 3.5 *****

28 comments:

tigrismalaya said...

nie yg wat semangat nak pi tengok..

tapi kakty sya suka kalo awie berlakon komedi cam zombie kg pisang, cuci, yg 4 org sekawan gi rompak kedai pajak tu (lupe tajuk bole)..

CGG said...

kak..best eh..
ayoo..rugi tak join blogger2 tu tgk hari tu..

baca en3 akka ni..compom nak tgk..

rasp said...

crite nie byk yg bagi gud review...
terasa tul nak gi tengok huhuhuhu...

☆ lieya latif ☆ said...

tu le kak ty, ramai ckp best ...lieya nak tgk kat alamanda sabtu ngan ahad pun dah full tgl seat depan2 jek...so nak tanak ...mlm sok leiya booking tgk hihihihi

LayarLara said...

ni yang confius nak tengok AKU TAK BODOH atau HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH

Queen said...

Ada kawan nik cakap Hantu Kak Limah Balik Rumah jauh lebih kelakar dari NGangkung.. Ni yang buat tak sabar nak pergi tgk..hihi

~Eila @ Along~ said...

kakty semlm kat alamanda ye??
eila tgk ngangkung sbb HKLBR ni full house... kalo tak, leh jumpa :D

mEiZ SHA said...

nak tgk laa kak?
tp x sehat nie..da baek ti ajak cik abang g la..:)

! 18++ Only said...

Jom pakat gelak kat hantukaklimah.blogspot.com komen dan menang DVD hantu kak limah balik rumah sekarang!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

huhuhuh tengok dvd jerk la..nampak gayanya....huhuhu sedeh...

SUZIE APAI said...

owh, bwk ank menonton ye...baguih..isi masa lapang

Sidratul Muntaha said...

agak dah mesti kelakar
huuuh

Softtouch [Hanim] said...

xtau bila boleh tgk cite ni kat wayang...tp tgk preview dia mmg best...

atty's said...

@tigrismalaya
memang kelakar lah reen awie berlakon

atty's said...

@CGGhanim besh..sbb kty leh gelak..smpai semput.

atty's said...

@raspg ar sis bawak budak2

Hezesuze said...

3.5 star tu dari bape star kty?? hehehehe

Azueriena Norash said...

OWHH SERONOKK EHH CITER NIEEE....KALAU SIOKK LEH TENGOKKK

Dee said...

cer cerita..cer cerita..hahaha..

kty..kalo nak ikut mengarut..omputih tu lagi byk mengarut dia..kita melayu tgk smpi melopong mulut..

aku suka tgk HKLBR ni..menghiburkan..xyah pikir2..gelak je..

Yatie said...

belum tgk lg citer nih tp baca tajuk pun dah nak gelak.
yatie,sawanila.com

ALoNa Cintamaniszlite said...

Kty; sy malam ni lak gi layan HKLBM ni..hehe..

kakyong said...

ramai yg kata citer ni best... kakyong kena tunggu DVD la...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kena tunggu masuk tv jer lah kak..
suami tak minat tengok movie..

kalau pergi bawak anak2 pulak, tak sampai hati tinggalkan dia...huhu...

[-suziey-] said...

ouh xsbr nk tgk cite ni..mmg best pnya la..mamat khalid buat zombie kg pisang pn best..merapu tp menghiburkan kan :)

p R i n c E S s _ N said...

nk tgk..tp msti Za x bg da tgk cite antu..wuaaa...

genny da bomb said...

ramai org kata beshh..tapi bila tah nk tgk hehe

[S]itie [B]Um [B]Um said...

nak tgk jugak lah!

Wanita Anggun said...

wahhh 3.5 ye akak bg....mesti kelako gler citer ni kn kak..ramai yg puji mmg lawak...