Nov 30, 2010

Tutorial iklan Nuffnang terapung

Menjawab pertanyaan mizz sue

pergi > add a gadget > html/JavaScript

letak kod nie


<div style='display:scroll;position:fixed;bottom:10px;right:10px;'><!-- nuffnang -->

<script type="text/javascript">
nuffnang_bid = "05664d92879a75cc0691c4daabdc8a87&quot;;

</script>

<script type="text/javascript" src="http://synad2.nuffnang.com.my/lmn.js"></script>

<!-- nuffnang-->

</div>

tukarkan code kaler purple tu dengan masing2 punya code iklan nuffnang utk sidebar ye
lepas tu save. oh ye kalo nak letak belah kanan ke kiri ke terpulang lah pada memasing , tukar lah right (kaler biru0 tu  ke left


pasal churp2 tu kena sign up , sign up lah kat sini churpchurp

nota : kalau nak copy code tu highlight code , lepas tu press ctrl +  c ye

4 comments:

sumpit said...

bagus2 jemput join kontes

http://www.qalish.com/2010/12/contest-tips-unik-untuk-bayi-qalishcom.html

Rasydan Rosdi said...

terbaik..saya folo awk..

Teenager Housemaid said...

yesss..
thanks for sharing..
da dapat da iklan terapung tu..yeayyy!!!
terima kasih banget yaa! hehe
anyway, bcoz of dis, saya terus folo awak..nnt letak tutorial best2 lagi ok? :)

miss nadia said...

yeah,jadi jugak iklan floating..
tq ya :)