Nov 12, 2010

Hari Jumaat Kicap Free

Tengahari tadi aku lunch dengan firdaus
beriyer je dia , mentang2 ler kuat makan 
bila tengok lauk yang punya ler banyak , 
abis semua lauk dia nak ambil ,dia ingat kat hotel kot style buffet

sekali sampai meja
beriyer letak kicap dalam nasi 
siap cakap 


mama hari ni hari jumaatkan, nasib hari ni hari jumaat , jadiknya kicap free
aiik apa kaitan hari jumaat ngn kicap free.
ye , aku faham
kalau hari jumaat ,ada kedai makan yang letak pisang atas meja sebagai sedekah kan 
jadiknya fir ingat kicap tu , pun sedekah 

tergelak aku dibuatnya..
Kena ler terangkan kat dia 
kicap tu dah sememangnya free
lepas tu beriyer ler pulak makan siput sedut, kidnap siput sedut aku 
rasa macam tak cukup pulak siput sedut tadi 
kena masak sendiri gaya nya nie.

hari ni firdaus teman mama kat opis
asyik main games


21 comments:

CGG said...

comelnye anak akak..
mesti bijak:)

Sidratul Muntaha said...

bila aku tgk fir nih
aku tingat setot sbb pesen lebih kurang
mkn kuat,main pc kuat
aihh..

marinahunny said...

hehehe comel je fir ni ;) pinjam seminggu kak :D

mEiZ SHA said...

hehehe
uishhh ayah ninie kalau makan x sah kalau kicap xde..:)

fir nanti dtg makan umah akak tau..:)

Hezesuze said...

wah kicap peberret ze tu kty huhu...

Softtouch [Hanim] said...

comelnya firdaus..suka tgk budak2 suka mkn ni...sennag hati tgk..bodyguard mama dia ni yer kak ty, selalu je fir ngan kak ty..yelah adik xnk ikut kak ty kuar kan..

atty's said...

@CGGmemang bijak sangat..bijak mengepau

atty's said...

@Sidratul Muntaha fir kalo pasal makan mmg teror ayu

atty's said...

@mEiZ SHAbila tu ninie..kalo pasal makan leh je..

atty's said...

@Hezesuze kicap cap kipas udang

atty's said...

@Softtouch [Hanim]itulah hanim..adik jrg nak ikut dah..tp time mkn dia ikut je..kalo g sopink..haram dia nak ikut

aYu said...

ahaks~
lapor dah perut ni tgok fidaus makan.~

Ciklinn said...

hahhahahha lwak lah fir nie... sabo jerlah...

kak yatt masak siput sila ajak linn okeh.. linn pun suka tapi... tak gheti masak. hahaha

mizz sue said...

alamak! kicap tu mmg fevret su...xboleh nk tggal..

Mama AA's said...

sedapnye... lapaq rase...

sWeEtdARLiNG said...

kalau gi kat kg baru, pun dapat makan lauk kampung dengan meriah camni.. fuuuhh syoknyaaa!!

sw33tdarling.com

[S]itie [B]Um [B]Um said...

siput sedut??? tidak!!!! nak jugak!!!! masak lemak cili api...pergh!!! mabeles!

Ms.Lilies said...

pandai dia makan siput sedut....
saya tak pernah makan

mama wanie said...

hahah kelakar tul...

kalau hari lain..mau kira cemana fir....

setitik seplohsen kah..?

rasp said...

kelakar lah fir nie sis...
ada ada aje idea dia kan...
sib baik ada peneman...
takde lah sunyi sgt..

Joy said...

haah..biasa pisang la..