Oct 13, 2010

Kenapa kalau drive kereta kena pegang stering

Pertanyaan kat atas tu dari Firdaus
Dia tanya aku ..kata kete mama auto..kenapa kalau mama drive kena pegang stering..

uik..aku cakap dengan firdaus.
rasanya canggih mana pun kereta tu ..kalau time drive.mmg ler kena pegang stering.
kalau tak alamat masuk longkang ler..

tapi kan mama..fir tengok..pilot kapal terbang kadang tak pegang pun stering.kapal terbang..
wahahhaha..macam2 ler soalan firdaus ni tanya..kadang amik masa 24jam.baru ada idea nak jawab nya .



sent by my mobile bukan blackberry.

13 comments:

momguess said...

huh!!!
soklan!!
japs aku pikir knp kena pegang stereng...hehhehe

Cik Wanie said...

Kelakarlah fir nie,
Tapi bgs jugak soalan2 dia,
Menguji minda tue....

*terfikir gak nie*

Queen said...

ahaha...nak jawab nye takdela susah mana..tapi nak jawab dengan jawapan yang paling simple dan mudah difahami tu yang seksa..heee

☆ lieya latif ☆ said...

hahahaahah...adoi2 pagi2 ade soklan cepu mas kak yeak...jenuh gak nak menjawab tu....heheeheh

Sham Ummi Echa said...

wah soalan cepumas tu. mmg kdg2 kita ni sbagai parents jenuh nk jwb soklan budak2 ni kan. fikiran dorang jauh betul. kita nk jawab pon smpai pening nk pikir.

:: p R i n c E s S _ N :: said...

budak bijak mmg suke tnye soklan2 pelik2 cmtu...tnganga jgk laa kite nk mjawab..

Ena Qalinsya said...

attyyyyy..windu kat ko ihiks...
budak2 zaman skang cukup cerdik dan bernas ngan soklan2 drang dan kekadang kita leh ase kita ni bodoh plak sbb tak dpt jwb soklan malah tak terfikir pun tentang tu hikhikhik...

Softtouch [Hanim] said...

budak2 kak ty mmmg pjg akal n bijak tanya mcm2..mmg kdg2 xtercapai akal kita nk mjwbnya...

Mak Su said...

hihihih...kalu mcm tu, kena ada stewardess kat dalam keta bawak air sejuk :)

atty's said...

@momguesstu lah ..na..

atty's said...

@Cik Wanietu lah wanie.kdg ..tah apa2 soalan maut dia kasi .

atty's said...

@Queentu lah nik..nak jawab ngn betui tu puas pk

kakyong said...

soalan killer sungguh... spm pun tak cam ni... hehehe...